Awatar użytkownika
Dorota.M.
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

26 mar 2008, 14:10

hej, ale się rozpisałyście hihi
Słuchajcie przeraża mnie biegunka u dzieci....Coraz więcej słysze od znajomych że lądują z dziećmi w szpitalu, wczoraj np. moja kuzynka z 3 - miesięczną córeczka pojechała do szpitala i umieścili ją aż w Lesznie bo tutaj w okolicy w dwóch szpitalach oddziały dziecięce są przepełnione. A dziś spotkałam w sklepie koleżankę którą podwoziłam z jej synkiem do szczepienia, co wtedy Agatka nie dostała bo była po antybiotyku i mówiła mi że po tym szczepieniu mały dostał taką biegunke i wymioty że całe święta w szpitalu spędzili, a ja mam jutro iść z Agatką na szczepienie więc mam taki sters że szok, :ico_szoking:
No i zima u mnie na całego....

[ Dodano: 2008-03-26, 13:19 ]
karolas wkleję fotki Agatki ale no chyba wieczorkiem bo siostra przyjedzie z aparatem ja mam aż trzy w kompie ze świąt hyh
Kajunia również przyjmij i doe mnie szczere kondorencje, tak bardzo mi przykro :ico_placzek:
qunick ja mam taki normalny elektroniczny, ale widziałam takei fajne co mierzą temp w 3 sekundy wystarczy przyłożyć go albo do szkoła albo do ucha... a jak go się nie używa to jest specjalny stojaczek ładny i pokazuje na wyświetlaczu godzine i temperaturę jaką się ma w pokoju. Koleżanka moja kupiła go chyba za 70zł.
coś takiego
http://www.allegro.pl/item328471704_ter ... kcje_.html
anilewe pewnie że fajna praca, można dorobić, ale zgadzam się z dziewczynami nei podawałabym swoich wszystkich danych przez telefon, wiadomo co to za ludzie?
Ja dostałam już kilka propozycji na "pomoc' przy komuniach w maju, to znaczy pójdę na niedziele mam dwie "zaklepane" rodzinki i pomogę przy roznoszeniu jedzenia i sprzątaniu, wysiłku dużo nie będzie bo jedzenei przywiezie restauracja zrobione i mamy dwie zmywarki do dyspozycji a i babka zaproponowała nam za cały dzień 200zł na łepka hehe ale się cieszę, no a idę z siostrą :-)
Dziewczyny jak tam z rozliczeniami podatkowymi, ja dziś zaniosłam pity do oddania i stałam 1.5 godziny w kolejce :ico_olaboga:
Myślałam że tam adne i duszno i wogóle zero krzesełek hehe

ania0807
Maniak forumowy
Maniak forumowy

26 mar 2008, 15:11

Witam po świętach
U nas święta mineły w bardzo spokojnej i zimowej atmoswerze.
Najgorsze jest tylko to że przytyło mi sie troche i czas wreszcie by sie wziąść za siebie i rozpocząć jakieś odchudzanie
qunick
Ja mam dwa termometry jeden na czółko ale tak jak dziewczyny pisały niezbyt dokładny i drugi elektroniczny którym mierze temperaturkę pod pachą ale w nocy żeby nie budzić dzieciaczka to używam tego na czółko
Kajunia
Bardzo mi przykro
anilewe77
Ja pracowałam chałpniczo robiłam kartki okolicznościowe ręcznie ale to była praca strasznie pracochłonna i mało płatna a teraz przy małym dziecku wykluczona bo wszystkie elementy do klejenia fruwałyby w powietrzu.Ale firma była pewna i wypłacalna

Awatar użytkownika
katelajdka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

26 mar 2008, 15:43

Teściowa wzięła mi dzis Bartusia, dzięki jej za to!!!! Jestem strasznie niewyspana bo nie mogłam długo zasnąć a potem już o 8:00 rano bartolinek był wyspany... Chodzę teraz taka smetna... Ale przynajmniej nie musze wymyślac urozmaiceń bartusiowi żeby sie nie nudzil!!
Małgosia ale miałaś maleńki brzuszek jak chodziłaś z Wojtusiem! W szoku jestem że masz dopiero 5 kg na plusie, a to juz taka zaawansowana ciażą. Powiem Ci że ja pod koniec ciaży to miałam chyba ok. 120 w brzuchu i na plusie 18kg. Chodziłąm taka armatka!! :-D Teraz jak widzę takie zaawansowane brzuszki to aż mi szkoda tych dziewczyn jak chodzą jak kaczuszki, bo pamiętam jak to jest!!
kajunia bardzo mi przykro.... Trzymaj się kochana!!! :ico_placzek:
olala co za chamstwo z tym zdjęciem!!! Takie piękne było to zdjęcie!! Nie powinni byli go usuwać tylko ewentualnie skasować punkty! Ach...
Ale pamiętam o Tobie i wysyłam głosy! Ale zaskoczyło mnie to że chcialam też na Ninkę zagłosować i już nie mogłam, myslałąm ze to na jedno dziecko nie mozna więcej niz raz dziennie, a tu wynika ze nie mozna w ogóle więcej niz jednego głosu oddać... :ico_noniewiem: :ico_puknij:
qunick śliczne zdjęcie Ninusi, jutro zagłosuję na Wasze zdjęcie!!
JA mam termometr do ucha, troche na niego narzekam czasem bo też nie jest najbardziej dokładniy, na bartusiu jeszcze go nie mam tak przetestowanego bo on jeszcze nie gorączkował, zawsze wychodzi 36,6, tylko raz miał 37, ale jak sobie mierzę to czasem w jednym uchu jest 39 a w drugim 38 sropni. Czasem w niedługim odstepie czasu bardzo różni się odczyt z tego samego ucha, no trzeba mieć dużą wprawę żeby dobrze zmierzyć, wsadzić nie za głęboko i nie dotykac ścianek... Ale pokazuje po 3 sek. to jest duzy plus!!
Aga ale wstrętna ta babka z pracy!!! Bardzo Ci współczuje, bo człowiek tyle czasu spędza w pracy i miec taką humorzastą babę przy sobie to może wkurzyć człowieka!! Trzymaj się jednak i oby szybko Cię przenieśli do nowego działu.
mamcia kobieto, ja Ci polecam pójście do fryzjera, właśnie tak jak piszesz to jest dobre rozwiązanie żeby pojechać do jakiejś mniejszej miejscowości bo ceny są lepsze, ale mimo wszystko okropnie sobie licza za zrobienie fryzury!!!! :ico_olaboga:
Ty masz piękne włosy jeszcze tylko jakaś sprytna fryzurka to bedzie bosko!!! Ja uwielbiam balejaż bo mm cieniutkie włosy bo wtedy wydaje sie ich więcej, a też ponownie dopiero po 3 miesiacach ide zrobić znowu bo się nie rzuca w oczy odrost. Jakby cała głowa była w jednym kolorze to juz po miesiacu widać. Zrób sobie fryzurke taką zeby ladnie wyglądała jak bedzie odrastać, bo bardzo wyszkukane fryzury wymagają częstego podcinania do pierwotnej wersji a tu już by cieżko było jak tak duzo tzreba płacić!! Ale ja Ci radzę, idz sobie podetnij włsoki i moze odważ się na kolor!! Ale taki żeby nie bardzo odbiegał od Twojego naturalnego kolorku!! A trwałej nie rób bo barzdo niszczy włosy i jak schodzi to masz siano na głowie!!

Awatar użytkownika
qunick
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

26 mar 2008, 17:52

TERMOMETR dziękuje za rady - mam zamiar kupic taki 3 w 1 tzn do ucha na czoło i temp powietrza na allegro widziałam takie po ok 60-70 zł
umiesciłam jeszcze zdjecia Niny w tym konkursie ale wydaje mi sie ze jak głosuja znajomi to nie ma sensu umieszczac kilku zdjec bo sie głosy rozłoza i bedzie ich mniej...

chałupnictwo . ania0807 a mogłabys podac jakis namiar na ta firme w której pracowałas - o ile to nie problem, bo ja moge nawet po nocach cos robic jakby mi panny nie przeszkadzały

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 mar 2008, 18:39

Hej!

Korzystam z chwilki, że Wojtus śpi i skrobne co nie co ...!

Kajunia Przykro mi ... Trzymaj się kochana, będzie dobrze!

Termometr :ico_zly: Nie wiem czy pamiętacie jak kupiłam go jak mały miał chyba z 2 miesiące ... taki właśnie jak 3+dodatkowa funkcja w 1 ( do ucha, czoła, otoczenia i zegarek) jak Qunick by chciała ale zawiodłam się na całej linii :ico_noniewiem: Pokazuje różne tempratury, jest nie dokładny - no i na dodatek dałam dużo kasy więc jeśli moża to zapodam firme FAMIDOC --> http://allegro.pl/item329231777_termome ... aczem.html , nie wiem czy to fabrycznie taka kicha w każdym razie ja odradzam i nie polecam ..no chyba, że ktoś ma i mu się dobrze sprawuje to dam do naprawy bo może coś nie ten teges z nim ...!

Pytanie Która mam gotuje swojemu dziecku a która podaje słoiczki?

Jedzonko :ico_olaboga: Normalnie szok z tym jedzeniem u mojego synka!! Bez zabawiania już nie tknie niczego ... Muślę, że to kwesta nauczenia go bo babcie mi go troche rozpieściły w tym względzie i u nas to wygląda tak: do podania jedzonka- oprócz jabłka i danonka 3 osób najlepiej, ewentualnie od biedy zje przy "pomocy" dwóch osób, ale żadko: :ico_puknij: np. ja, babcia, tata bądź też dziadek: babcia trzyma, mama wciska a tata lub dziadek robi różnorakie wybibasy, opowiada, klaszcze, zapala i gasi światło itp... Wiedział, że tak sie to skończy ... Jak jest u Was?.. Jeśli już Wojtuś coś ładnie je to musze być tylko ja z nim sama bo jak widzi kogoś innego to nie ma szans i domaga się zabawy ... Wiem, że to nasza wina, pomóżcie mi to zmienć, bo już opadam z sił!!!

katelajdka No bie był duży! Ale teraz mam za swoje :-D i poruszam się jak kaczka! No i serio mam tak niedużo na + .. jak na razie oczywiście!

Dorota.M. Ja właśnie mam dodatkowo szczepionię na rota wirusy wykupina przeciw biegunką i wymiota..w każdym razie podobno dziecko łatwiej przechodzi kryzys... Ale wiem, że to bardzo groźne i przede wszxytskim męczące dla dziecka... Oby było dobrze wszytsko po szczepieniu!
Fajnie, że wyszło z tą pracą, kaska się przyda!

Awatar użytkownika
katelajdka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

26 mar 2008, 19:12

Jeśli sie nie obrazicie to wkleję kilka zdjęć z okresu świątecznego:

Bartuś uśmiecha się do mamy i bawi się ulubionym prosiaczkiem
Obrazek

A tutaj niewiniątko buszuje po kuchni babci
Obrazek

Bartus szczęśliwy że chodzi!!
Obrazek

Rodzinka w komplecie
Obrazek

A tu mama z syneczkiem ( dla Karolas -ja w okularach:))
Obrazek

[ Dodano: 2008-03-26, 19:53 ]
Też bierzemy udzial w konkursie pampersa!!!
Także jakby co to też prosimy klikac na napis: GŁosujcie na Bartolinka

Awatar użytkownika
lulu81
Trzy tysiące lat minęło...

26 mar 2008, 21:22

katelajdka, fajne zdjęcia :ico_brawa_01: sliczny Barus
a poweidz, czy Bartolinka nie interesują ksiązki. U nas niema szans zeby coś bylo w zasięgu reki, odrazu by sobie "czutał". :ico_haha_01:
najwiecej uwielbia plyty dvd. Otwiera pudelko i wyciaga plyty :ico_olaboga: juz kilka filmów mi zniszczył tzn porysował paznokciami.

Małgosiu ja gotuję obiadki malemu, kiedyś uwielbiał ze słoiczków a treraz to nie zje nawet łyżki, tylko deserki uwielbia słoiczkowe.
Tfu-tfu, jakoś u nas z jedzeniem lepiej jest, ale muszę czekać aż zgłodnieje mocno wtedy je. no i niestety muszę mu skupiać uwagę oglądając teledyski wtedy siedzi spokojnie.
ale też przeszliśmy taki okres, nawet od zawsze tak było, że robiliśmy koncerty żeby jadł.

ania0807
Maniak forumowy
Maniak forumowy

26 mar 2008, 23:04

qunick
To zaden kłopot z namiarami tej firmy tylko że jest to firma stacjonarna i nie wysyłają materiałów tylko trzeba samemu je z firmy zabrać i zrobiony materiał do firmy dostarczyć i niestety odległość zbyt duża nas dzieli
Małgorzatko
Karmienie Oliwki najlepiej mi idzie właśnie kiedy jestem z nią sama i nic jej nie rozprasza a mam w domu babcie która uwielbia zabawiać dzieci przy jedzeniu bo myśli że w tedy dziecko więcej zje ale u nas przynosi to odwrotny skutek więc zabieram Oliwię i wychodzę ją karmić do pokoju

Awatar użytkownika
Iwona77
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

26 mar 2008, 23:11

kajunia25 najszczersze wyrazy wspólczucia i pamiętaj"

"Umiera się nie po to żeby przestać żyć, lecz po to by żyć inaczej."

Obrazek

kataledajkano ja wlasnie mam taka hustawke na stojaku
ślicZne zdjecia :ico_brawa_01:

qunickja tez duzo slyszalam o termometrach 3 lub 4 w 1, niestety same niepochlebne opinie, duzo sama czytalam jak milam kupic swoj, no i niestety wniosek byl taki ze jednak trzeba sporo zaplacic zeby byl dokladny. Najdokladniejszy oczywiscie rteciowy ale jesli chcemy szybko to lepszy do ucha niz na czołko lub smoczek. Ja sama skusilam sie na Brauna i nie załuje.

małgosiaja ci powiem ze u nas z jedzeniem kiedys nie bylo problemow,potem byl ale tylko przy obiadku a teraz to nieraz nawet przy wszystkich posilkach hehe nie wiem moze to zalezy od humoru,zmeczenia ale patryk kreci glowka jak moze i mach łapkami.
No wiec u nas obiadek to albo z reklamami albo idzie jego piosenka (mam kilka na kompie z teledyskiem oczywiscie, np bebe lili itp,on to bardzo lubi ale musze mu zmieniac co jakis czas bo sie nudzi) a ostatnio daje mu cos nowego do łapki,troche mam klopot bo czasem wklada to do buzi ale daje sobie wyjac i ja mu daje obiadek. W gosciach nie mam az takiego problemu bo sie rozglada ale w domu to wysiedziec nie moze, zjezdza mi co chwila z krzesełka specjalnie,dobrze ze w pasach jest

Awatar użytkownika
katelajdka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

26 mar 2008, 23:36

Dzięki za opinie o zdjęciach!!
małgosiu u nas nigdy nie bylo problemów z jedzeniem więc ja Ci nie pomogę!! Bartuś futruje jak ta lala!! Nawet jak nie za bardzo mu coś podchodzi to dziubek otwiera jak mały ptaszek!!! :ico_brawa_01: :ico_haha_01:
Iwonka wiesz mnie się wydaje ze nasze dzieci są już za duze na te huśtawki na stojaku, te co montuje sie na framudze dużo leiej sie sprawdzaja. Polecam!!
my mamy taką http://www.allegro.pl/item300342353_hus ... f_vat.html
lulu81, Bartus jak widzi książki czy płyty to od razu się chce pobawić, ale akurat tam na zdjęciu u teściów w domu to one tak są na półce bardzo blisko obok siebie więc nie wyciągnąłby paluszkiem. W domu to mamy robiony przez mojego męża taki zasłaniacz do telewizora i płyt które są pod nim, bo nic juz by nie działało!!

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”