mary ja bym nigdy nie powiedziala ze dziecko cos powinno w danym wieku... kazde dziecko rozwija sie swoim tempem jedne siedza jak maja 6 miesiecy inne 7 itp to samo z zabkami mowieniem i chodzeniem.... w koncu i tak kazde z nich bedzie chodzic i mowic
Mój Dawidek zaczął siedzieć kiedy miał 7 miesięcy, ale ta żadna reguła. Każde dziecko rozwija się w swoim tempie i nie ma sensu tego przyspieszać. Ja bym powiedziała tak: dziecko zaczyna siedzieć kiedy jest po prostu na to gotowe
No i podpisuje sie pod kolezankami Mój Bartosz zaczał sam siedzieć dopiero w 8 miesiacu. Mary71 jezeli nie widzisz nic niepokojacego,Adrianek sie rozwija wspaniale to poczekaj ,a sama nawet nie zauwazysz kiedy po raz pierwszy usiadł ,stanał i zaczął chodzić Powodzenia
Moja Maja zaczęła sama sizieć jak miała 7 miesięcy i nie ma co sadzać dziecka jak nie jest jeszcze samo na to gotowe, bo im pozniej dziecko zacznie siadac , tym lepiej dla jego kregoslupa :)
też sie podpisuje pod tym co napisały dziewczyny.
KaZde dziecko rozwija się w swoim tępie.Moja Adusia zaczeła siedzieć jak miała 7,5 miesiąca.Mam koleżanke której synek siedział już stabilnie w 6 miesięcy.Jak widać kazde dziecko ma indywidualne tępo rozwoju.
mary71 nic się nie martw twój synuś zacznie siedzieć jak będzie na to gotowy
MOja Julka zaczeła siedziec jak miała pare dni po 6 miesiącu.
Każde dziecko ma swoje tempo rozwoju :) nic sie nie martw.. niepokojące by mogło być, gdyby twopj synek miał np 10 mies. i nadal nie siedział :)
Osakrek siedzi juz od pewnego czasu dosc dlugo sam....wygina sie do przodu na boki i utrzymuje rownowage ale sam sie jeszcze nie podciaga, jedynie troche....ale jestem pewna ze zrobi mi niespodzianke z dnia na dzien
no właśnie moje dziecko już siedzi, raczej posiaduje bo jej za bardzo nie pozwalam na długie posiadówki, chwila dekoncentracji zwala na bok czy plecy. Jak sie ją bierze za łapki żeby siadała to ona wstaje i ostro trzeba z nią powalczyć żeby siadła. W wózku obsuwa się sie w dół.