Strona 1 z 1

Rogaliki z czekoladą a`la 7day`s

: 06 lut 2008, 18:05
autor: zuzaz89
*mąka pszenna 570g
*drożdze 30g
*cukier 30g
*mleko 130g
*margaryna 130g
* 2 jaja
*sól
* 200g cukru pudru
* 1 słoik kremu czekoladowego lub gorzka czekolada

Sposób wykonania:
Wykonać ciasto drożdzowe metodą trójfazową, wycinać trójkąciki, nadziewać kostą czekolady lub łyżeczką kremu, skrecać w rulon jak rogaliki, upiec w temperaturze 180-200 stopni na złoty kolor. Sporządzić lukier z cukru pudru.

: 08 lut 2008, 18:31
autor: Blanka26
zuzaz89 pisze:Wykonać ciasto drożdzowe metodą trójfazową

a co to znaczy???? :ico_noniewiem:

: 08 lut 2008, 23:28
autor: zuzaz89
hmm... te rogaliki robiłam 2 lata temu, metoda trójfazowa to bodajże chodzi o to, że trzeba dodac gorącej wody do maki, a po za tym to wyrobic normalne ciasto drożdzowe

: 08 lut 2008, 23:56
autor: agatio
delicja pisze:
zuzaz89 pisze:Wykonać ciasto drożdzowe metodą trójfazową

a co to znaczy???? :ico_noniewiem:
:ico_szoking:

: 09 lut 2008, 09:49
autor: Dona
no własnie, co to znaczy?

: 09 lut 2008, 18:41
autor: Blanka26
agatio jeśli wiesz, to nie szokuj się tylko podziel się z nami wiedzą