Żaba
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

Hemoroidy u dziecka?

22 lip 2009, 14:19

W czwartek Oliwka zjadła prawie 0,5 paczuszki migdałów. Na drugi dzień robiła kilka razy kupę pełną migdałów i na papierze pojawiła się krew. Zadzwoniłam do lekarki, ta powiedziała, że to może być od migdałów, które poraniły jelito , mamy dawać smektę. O wypiciu smekty mowy nie było, ale na drugi dzień wszystko minęło. Wczoraj wieczorem pojawiło się na majtkach coś jakby śluz z krwią, ale mało tego a na różowych majtkach kiepsko widać. Rano była kupa i wszystko ok a teraz wycisnęła kawałeczek i znowu krew a do tego coś wystawało, myślałam, ze to kawałek kupy, ale nie dało się to wytrzeć i wcisnęłam do środka, wtedy Oliwka krzyknęła . Czy to mógł być hemoroid? Czy to możliwe u tak małego dziecka? Pojęcia nie mam jak to wygląda a zapisane jesteśmy do lekarza dopiero na jutro rano. Dodam, że oprócz tego mała nie ma żadnych objawów chorobowych. Jest jak zwykle żywym i radosnym dzieckiem.

mal
Wodzu
Wodzu

22 lip 2009, 18:47

Żaba, hemoraoiidy to takie sinawe guzki (lub jeden) i bardzo mozliwe ze to byl guzek bo moze wepchniecie bolec a przy potarciu moze peknac ale nie zawsze tak musi byc ...jesli teraz nic nie ma tzn wszystko jest tak jak powinno byc to nie ma co sie martwic ,ale zawsze mzona obserwowac co sie dzieje jak robi dziecko kupke ... mysle ze jutroi lekarz bedzie mogl cos wiecej powiedziec ..zycze zdrowka dla maluszka

Wróć do „Zdrowie dziecka”