06 sty 2008, 13:35
odświezam wątek
ziołowych lekarstw na robale to raczej nie ma
ale ponoć sok z kapusty kiszonej,ogórki kiszkone,żurawiny,pestki dyni i czosnek działaja wspomagająco przy leczneniu robaków
my mamy ten problem
we wrześniu wyszło nam ze KAcper ma gliste,udało ja sie wyleczyć za pierwszym razem :ico_sorki: ,badania zrobiliśmy bo stracił apetyt (nie miał innych objawó,nie chorował wcale) ,a poza tym znajoma zrobiła swojej córce z którą sie Kacper bawił i okazało sie ze mała ma lamblie,z po zrobiniu powtórnych badań na pasożyty wyszło że ma też glistę :ico_olaboga:
Kacper lamblii nie miał :ico_sorki:
teraz znowu stracił apetet po chorobie (miał zapalenie gardła) ,zrobiłam badania i okazuje sie ze tym razem ma lamblie :ico_olaboga: pani dr powiedziała ze przy gliscie był bardziej podatny na łapanie różnych robali innych i prawdopodobnie ma to z wody nieprzegotowanej (no bo z czego?) oczywiście nie pije takiej wody,ale zęby myje i może połknął albo przy kąpieli :ico_puknij: teraz zęby myjemy tylko wodą przegotowaną
zarazić sie od kolezanki nie mógł bo sie nie spotykamy ,jej nie udało sie wyleczyc za pierwszym razem i nadal ma i lamblie i glistę :ico_olaboga: a poza tym dr mówiła ze lamblii to raczej nie zlapie sie od drugiego człowieka :ico_puknij:
wiec leczymy sie i mam nadzieje że szybko to wytępimy :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
lamblia jak czyatłam to bardzo często wystepuje wśród ludzi,nawet co 20 polak ją ma :ico_szoking: i czesto o tym nie wie
a jak dziecko często choruje ,przeziebia sie to należałoby zrobić badanie na pasożyty bo to moze byc przez gliste własnie :ico_noniewiem:
piszcie o waszych doświadczeniach związanych z robalami i ich tępieniem