23 wrz 2010, 15:03
czesc kochane :-)
troche mnie nie bylo, a Wy tyle naklikalyscie :ico_olaboga: wszystko przeczytalam, ale odpowiedziec na wszystko to chyba rady nie dam :ico_oczko:
Ania glowa do gory!!!
Ja tez mam juz wszystkiego dosc, tocze sie jak kula sniegowa, wygladam koszmarnie, koszmarnie sie czuje. chce juz wiosny!!!!!
Co do porodu, rodzilam z mezem, teraz tez sobie nie wyobrazam innej opcji. duzo pomogla mi jego obecnosc.
Nie wiem co ja sama na sali robila bym z sama polozna przez 25 godzin :ico_noniewiem: a zmezem to zawsze weselej mi bylo :-D teraz maz sie troche bardziej boi niz za pierwszym razem, bo wtedy chyba sobie nie wyobrazal co to jest porod a teraz juz wie i mowi, czasem w zartach, ze on bedzie czekal na korytarzu :-D
Co do bolu, to akurat na mnie mowia herod baba w rodzinie :ico_oczko: jestem wytrzymala na bol, wiem o tym, zdaje sobie z tego sprawe, ze czasem ktos by juz mdlal, a ja jakos taki mam wysoki prog bolu, ze rzadko sie skarze :-D moja przyjaciolka przed porodem mowila, ciebie sie nie pytam czy boli bo ty to jestes wyalienowana w tym temacie i Ciebie nic nie boli :ico_oczko:
Ale no kurde boli troche no, i nieprzyjemne uczucie, dla mnie najgorsze bylo parcie, takie kurde to bylo okropne.Ale zeby ten porod nie trwal doby tak jak jak pierwszy to przysiegam nie bede narzekac :ico_sorki:
Dzis bylam na konsultacji okulistycznej, ze wzgledu na moja duza wade wzroku, i dostalam pozwolenie na porod silami natury :ico_brawa_01: z zaznaczeniem jednak, ze gdyby przedluzala sie druga faza porodu no to wtedy trzeba mi pomoc :ico_oczko: Co by mi oczy do konca nie osleply :ico_oczko:
Mati od wtorku juz w przedszkolu, ale znow cos pokasluje, w morde chyba czas sie przyzwyczaic, ze przedszkolak prawdziwy to zawsze z kaszlem i gilem pod nosem :ico_oczko: