Awatar użytkownika
Magda33
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

19 kwie 2011, 09:22

WItam,
kurcze takiej ciszy na forum to dawno nie było :ico_szoking: W sobotę byłam z małą u pediatry, osłuchał ją, obejrzał z każdej strony i wszystko w porządku. Mała zachrypnięta, ale tak jak pisałam wcześniej, ma lekko zdarte struny od zeszłotygodniowego płączu w żłobku. Mamy dawać jej kisielek z zaparzonym odtłuszczonym i zmielonym siemieniem lnianym :-D Uszka ma zdrowiutkie i tak czyściutkie, że kosteczki widać - to słowa pediatry, migdałki się zmniejszyły, w oskrzelach i płuchach czyściutko :ico_brawa_01: A temeraturę mogła mieć przeżywając rozstanie z cycusiem, a że nic nie dostała przez kilka godzin, to urosła jej do 40 stopni. Lekarz był w szoku, że nawet baby jej nie zmierzyły temperatury tylko ufały swojej ręce :ico_puknij: Mówił, ze mogły doprowadzic do tragedii, bo dziecko mogło dostać drgawek, a poza tym przy wysokiej temperaturze obciążone jest serce i płuca :ico_placzek: Wczoraj niektóre panie były na mnie obrażone, bo poszłam na skargę do kierowniczki, dziś juz przywitały nas z uśmiechem :-)
Poza tym Zosia wczoraj miała bliskie spotkanie z wiadrem i trochę sobie rozcięła buźkę od środka, myślalam, że wybiła sobie zębolka, bo krew się lała jak nie wiem co :ico_olaboga: Dziś tylko malutki ślad :-)

isiaładna ta sukieneczka :ico_brawa_01: chrzciny razem z Waszym ślubem kościelnym, tak?

Kasia90
Zrobiłem Magistra z forum!

19 kwie 2011, 10:42

Wstawiam kilka zdjęć z wczoraj. :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Magda33
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

19 kwie 2011, 11:09

Kasiu jak fajnie, że dałas jakiś znak :-D a Kinia cudna, duża dziewczyneczka i śliczna. Słodkie to zdjęcie śpiochów :ico_oczko:

Kasia90

19 kwie 2011, 13:32

Podczytuje Was cały czas, jakoś jednak nie mam weny żeby pisać. Muszę sobie życie najpierw uporządkować troszkę. A śpiochy to w Kingi łóżeczku było. ;)

Awatar użytkownika
Magda33
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

19 kwie 2011, 14:11

to w Kingi łóżeczku było. ;)
właśnie się zastanawiałam czy to nie w łóżeczku :-D

Awatar użytkownika
wiolaw
Trzy tysiące lat minęło...

19 kwie 2011, 23:22

witam

nie odzywałam się bo tak jestm zabiegana przed świętami ,a jeszcze pogoda ładna i Lolek nie chce wogóle do domu wchodzić :ico_noniewiem:

a u nas zdrowko jest to najważniejsze ,
mały jest pocieszny ,coraz więcej mówi ajak nie mówi to pokazuje i jest jeszcze większy ubaw ,
uwielbia samochody i na uli może stać cały dzień i co większy samochód przejeżdza to zachwycony aż piszczy :ico_haha_02:
zaczeliśmy nocnikowanie , i jak czuje że robi siku to karze sobie zejmować pampka, ale jest za poźno , ale wkońcu załapie :ico_oczko:

Magda33, to mieliście przygodę z gorączką , ale ja można nie poczuć takiej tempprzecież dziecko jest prawie nieprzyomne :ico_noniewiem:
ale dobrze że już Zosia jest zdrowa

Kasia90, foteczki śliczne ,
a jak ty się zmieściłaś do tego łóżeczka i jeszcze taka wyciągnieta :ico_oczko:
wizę że Kindzena policzkach też wyszła jakaś alergia , u nas to samo ipoświętach musimy przejść na ostrą dietę ,żeby zobaczyćod czego to,nabiał już dawno wyeliminowałam i nadal jest :ico_noniewiem:

isia pokoik ładniutki i czyściutki a zawsze narzekasz że masz bałagan :ico_oczko:

matikasia torcik pierwsza klasa i cieszę sięże z babcią już lepiej :ico_haha_02:

dobra kładę się bo oczymi się zamykają ,a jutro znowu kupęroboty i jeszcze łazienkę planuję na czysto zrobić,o ile młodego ktoś popilnuje ,bo ostatniotaki mamusiowy się zrobił że nie mogę się nawet do wc ruszyć

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

20 kwie 2011, 05:59

Magda33, rozmyslilismy sie, chrzciny bedą włukowie u nas w parafii

[ Dodano: 2011-04-20, 07:08 ]
wiolaw, co do pokoiku to fotki zrobiłam natychmiast po poposprzątaniu, 15 minut pozniej juz był sajgon
Kasia90, śliczne zdjęcia, jak ty je robisz, ja takich nie umiem :(
2 dni miłam "luzu" wtawałysmy z oli o 7, wczoraj zasneła przd 21 a dzis znow pobudka 5 rano, do tego po 4-5 godzin szalejemy na placu, tzn biegamy, gramy w piłke, po 40 razy wspinamy sie na zjeżdżalnie że ja juz o 15 padam na ryjek a jej ciągle mało, a dzis tak piekna pogoda ze pewnie znow zaraz idziemy na dwór a ja juz nie mam siły
eh...

Kasia90

20 kwie 2011, 08:36

a jak ty się zmieściłaś do tego łóżeczka i jeszcze taka wyciągnieta :ico_oczko:
wizę że Kindzena policzkach też wyszła jakaś alergia , u nas to samo ipoświętach musimy przejść na ostrą dietę ,żeby zobaczyćod czego to,nabiał już dawno wyeliminowałam i nadal jest
Zmieściłam się, bo to nie jest standardowe łóżeczko, tylko większe. Ja się w nim wychowałam, mój brat, siostra, a nawet tata jak był mały. :)
A alergia no tak... wyeliminowaliśmy jajka, mleko krowie, mleko modyfikowane, wszystko z białkiem, czekolade, kakao i nic. Mamy skierowanie do Prokocimia do Krakowa, ale pojedziemy do prywatnej kliniki, podejrzewam, że w przyszłym tygodniu. Kąpiemy się też w oilatum, smarujemy się lipobazą i pijemy syropek na alergie i nic. Eh... ale to na policzkach to jeszcze nic, Kinga miała mega wysypkę na całym ciele i suchą skórę strasznie ma itd, itd... :ico_olaboga:
śliczne zdjęcia, jak ty je robisz, ja takich nie umiem :(
Ja bardzo lubie zdjęcia, interesuję się fotografią i mam lustrzankę soniaka, dostałam na 18. Także cykam sobie to tu, to tam. :)

Awatar użytkownika
wiolaw
Trzy tysiące lat minęło...

20 kwie 2011, 09:19

witam

oj czekaliśmy na to ciepełko i ogólnie jest fajnie , ale mój Loluś wogóle nie chce być w domu , dziś już musiałam go ubrać jak odwoziłam Alę do szkoły i już nie chciał do domu ,został troszkę na podwórku w piasku , ale ma taka fazę że muszę być przy nim i jak dziadek do niego wyszedł to zaczoł płakać :ico_noniewiem:
tyle mam jeszcze do zrobienia a on nie chce z nikim nigdzie iść :ico_placzek:
Kinga miała mega wysypkę na całym ciele i suchą skórę strasznie ma itd, itd...
u nas tylko na policzkach się pokazuje , ale najprawdopodobniej na mandarynki , bo nabiału już doś dawno nie jadamy a ostatnio zaogniło się bardzo i przypomnialam sobie że zjadł 2 mandarynki ,a tak je uwielbia ,że jak idziemydo sklepu to pierwsze co robi to biegnie do mandarynek i chociaż jedna musi wrzuciś do koszyka :ico_noniewiem:

a co do zdjęć to widać że Kasia90, robi lepszym aparatem ,
właśnie codziennie planuję zabrać aparat na dwór ,ale wychodzę w takim pośpiechu że zapominam , bo ostatnio strasznie się opuściłam z cykaniem fotem , w święta się może nadrobi :ico_oczko:

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

20 kwie 2011, 17:05

witam i ja, jak wyszłam o 8 to dopiero zlądowałam do domu
i ciekawe ile ten mók rozbujnik bedzie jeszcze dzis hasać bo od 5 to nic nie spała :ico_olaboga: mam dosc
ale jeszcze tylko 2 dni i przez 11 dni bedzie z nami piotrek :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2011-04-20, 17:13 ]
właśnie odwróciłam sie by zobaczyć jak jej idzie kanapka i oto co zobaczyłąm
Obrazek
w jednej ręce kaczusia a w drugiej kanapka
ciekawe o której wstanie?
ciekawe jaka noc mnie czeka? az boje sie pomyslec :ico_olaboga:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”