25 mar 2008, 19:52
Anitko Lepsze od lacicu przy antybiotyku jest dicoflor w kapsułkach, małe dzieci lepiej go przyswajają, jak tosia była ostatnio chora to jej dawałam i nie miała rozwolnienia a poprzednim razem jak brała ten sam antybiotyk to jednak miała. Na kaszel- zalezy jaki suchy czy mokry? na suchy syrop typu diphergan albo eurespal 2x dziennie , raz przed drzemką a raz przed snem, Tosia miała przy wadze 6,5 2,5ml. Ale tego nie wolno dawac przy mokrym. Przy mokrym kaszlu, 2x dziennie mukosolwan, rano i koło 13, ( nie wolno po 16) do tego zyrtec albo Claritine( ale t jest na recepte) tak po 3-4 krople dwa razy dzinnie. Do tego pulmex baby masc do smarowania i jedna koszulka więcej inć normalnie. Dodatkowow oklepywać ruchami od dołu do góry pare razy dzinnie i regularnie ściagac katar. U nas pomogło :-D
aga ale wiesz nifuroksazyd to tez antybiotyk, tyle że sie nie wchłania ,ale w przwodzie pokarmowym działa jak inne więc tez trzeba min 5 dni i osłone, nie wiem czy jest sens jak Julcia nie ma objawów jakiegoś zatrucia. MOże wystarczy np. ibuprom bo to i na gorączke i przeciwzapalnie. Ale nie chce niczego sugerowac bo sama pamietam że u Tosi stchórzylam i dałam antybiotyk , a teraz troche ząłuje bo to był wirus.
My pospałyśmy popołudniu chyba przez tą pogode, ledwo ją dobudziłam, teraz idziemy się kąpac, mam andzieje, ze będzie chciała spać w nocy...