a ten twój model jest lepszy niż ten eos1100d
Jest to starszy model, ale niby bardziej zaawansowany. Zaawansowanie w tego typu aparatach jak dla mnie polega na tym, że jest trudniejszy w obsłudze, trzeba więcej się znać i stosować ustawień osobistych, niż polegać na funkcjach automatycznych. Ja najwięcej robię zdjęć dzieciom, więc nie mam czasu na dobierania odpowiednich parametrów, pstryk i chcę mieć ujęcie, bo zanim bym to wszystko poustawiała, to dziecko byłoby już w innym pokoju lub znudziłoby się. Wiadomo, że lepsze modele robią lepsze zdjęcia, ale z tego co się dowiadywałam, to lepszy efekt się uzyska słabszym body i lepszym obiektywem (większym, najlepiej jako dodatek, bo najwięcej używa się tego małego, i tak ciężko zmieścić do torebki ;) ) niż lepszym body i słabszym obiektywem.
Ja zastanawiałam się nad Eos 550D, ale po obczytaniu się na ten temat uznałam, że profesjonalista ze mnie żaden (a wiadomo w cenie różnica duża), a jakoś tych zdjęć spokojnie na wielki plakat wystarczy (i tak będę do przechowywania zmniejszała rozmiar, bo tylko niepotrzebnie miejsce zajmują :-D