Awatar użytkownika
M0rD3CzKa
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 maja 2007, 11:26

jogobella, ja zawsze zaraz po pologu dostawalam okresu a tez karmilam piersia wiec jak widzisz roznie to bywa ale napewno nie masz sie czym martwic widac taki Twoj organizm , a polozna wcale sie nie przejmuje :-D

justynat.
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

31 maja 2007, 12:25

Witajcie
Jeju jak ja nie potrafie sie zorganizowac!! :ico_placzek: A na dodatek przez ostatnie dwa dni netu nie miałam widze ze wszystkie planujemy chrzciny. My 15 lipca planujemy akurat wtedy wypada nasza pierwsza rocznica ślubu :-)
Ja też myslalam ze jak sie karmi piersia to sie nie ma okresu!! Ja własnie byłam u gina i przepisała mi pigułki antykoncepcyjne Cerazette. Czy któraś z Was bierze te tabletki?
Rybko ładnie wygladaliscie.
Mordeczko Ale twój Kacperek rośnie zreszta tak jak wszystkie dzieciaczki moja połozna powiedziała zeby dawac dziecku jesc tyle ile potrzebuje.

kamelek1
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

31 maja 2007, 12:39

czołem dziewczyny u nas dzis straszny bol glowy - wrociły moje migreny przez cała ciaze mialam spokoj a tereaz znowu

Jogo - okres???? :ico_szoking: a ja myslalam ze jeszcze pare iesiecy spokoju mnie czeka a moze akurat u mnie bedzie inaczej :ico_sorki: oby :) ja ide do gina za tydzien ale cykam tej wizyty ja dosc po tym porodzie tego badania
tez sie zastanawiam nad tabletkami i mam dylemat bo kolezanka doradzal mi spirale hmmmm

syla75
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

31 maja 2007, 12:41

Mordeczko nie słuchaj tej położnej jak masz mu nie dać jak jest głodny bzdura ogranicza się dzieci wieksze ale nie niemowlęta ona macos :ico_puknij: ta połozna.
Rybko super że Andrzejek taki grzeczniutki na chrzcinach
Jogo z tym okresem to jest indywidualna sprawa ja już nie karmie i jeszcze nie dostałam ,a moja koleżanka karmiła i dostała po połogu więc nie ma reguły ,a co do tabletek to ci nie pomogę bo ja nie mogę brać bo mam dużo takich małych guzków w piersiach i jak bym brała hormony to mogą sie zamienić na rakowe wiec nie ryzykuje zostaje mi tylko spirala ale nie wiem co o niej sądzić .
Justynko moja na butelce a co 3 godz. je ,tyle że tak 80 ml. mi wypija

katrin
Papla
Papla

31 maja 2007, 13:28

Mordeczko-ja bym sie tez nie przejmowala polozna-jak masz ograniczyc-jak tyle pije to widocznie potzebuje.Maly mojej siostry do roku tez taki mial apetyt i za kazdym razem siostra slyszala od pediatry, ze jest za gruby.I co?Teraz ma 5 lat i chudy jak szczypiorek.

Syla i Kamelek-ja bym sie bala spirali, bo sa przypadki , ze i tak zachodzi sie w ciaze, a to jednak obce cialo w macicy.Moja kolezanka w Polsce dostala taki zastrzyk od gina, ktory na pol roku zabezpiecza przed ciaza.Moze lepiej takie cos.

Jogobella-no to niezle-juz okres.Szczerze, ja tez juz myslalam, ze mam bo pojawila sie krew, ale tylko troche, wiec nie wiem czy cos nie tak, bo juz koncowka pologu i tu nagle troche krwi.Chyba musze zadzwonic do lekarza.

Basik i IM-gratuluje suwaczkow. :ico_brawa_01: Teraz czekamy na zdjecia.

U nas pogoda tak wredna, ze kisimy sie w domu juz prawie tydzien.ja chce sloneczka!!!

[ Dodano: 2007-05-31, 13:33 ]
Justynat-ja tez jestem niezorganizowana, sterta do prasowania mnie straszy a ja wole sie tulic do mojego kruszka

Kasik-co z Toba, cos sie nie meldujesz?

Dziewczny, szukam firmy produkujacej zabawki z drewna-moze slyszalyscie o jakiejs porzadnej?Ja nie chce kupic ich zabawek, tylko znajoma chce zlecic produkcje.Jak cos wiecie to dajcie mi znac-bede wdzieczna

caro
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 maja 2007, 13:41

Mordeczko ja też bym się nie przejmowała tym co mówi położna, b każde dziecko jest inne, jedne zjada mniej inne więcej!!!!! Mój Oskarek na przykład nieby powinien zjadać 150ml, a nigdy mu się to jeszcze nie zdarzyło i co miałabym na siłe mu dawać te dodatkowe30ml??????

Basik witamy wśród kwietniowych mam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To nie miałaś łatwej ciąży, ale najważniejsze że teraz jest dobrze!!!!!!!!!!!!

Ja biorę od 2 tygodni tabletki tylko że ja nie karmię więc mogłam wziąść jakiekolwiek, a jak się karmi to jest chyba tylko te Cerrazete!!!!!!
Mi gin też proponował spirale tylko że ja mam nadżerkę i mam przepisane globulki na te paskudztwo, a jak nie pomoże to wypalanka, trochę się boję!!!!!!!!

Muszę lecieć pa pa!!!!!!!!!!

Aha Rybciu zdjecia super, a Andrzejek śliczny mimio tych krosteczek, których tak bardzo nie widać!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
DaRksGiRl
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

31 maja 2007, 15:17

Cześć! Oglądam nasze maluszki i aż się wierzyć nie chce, że już są takie duże;) hihi jeszcze niedawno stękałyśmy, że nie możemy się ich doczekać;)
Mój ma kolkę straszną i nie mam czasu tutaj wchodzić;) nie mam czasu nawet zjeść;/ infacol pomógł na dwa dni, a później znów wróciło. Mały też ma problemy z wypróżnianiem się, rzadko robi kupkę, próbowałam już wszystkiego, bierze leki na ten swój biedny brzuszek, miał też przepuklinę pępkową, ale plaster na pępku pomógł i od dziś <byłam dziś u lekarza> jest już dobrze z tym pępkiem, schował się. Mam nadzieję, że u Was i u małych wszystko w porządku i że nie jesteście takie zmęczone jak ja;) czekam tylko na koniec kolek i na pewno będzie lepiej;) W dzień mamy Antoś uśmiechnął się do mnie i wybaczyłam mu te jego płacze, haha, szkoda mi go bardzo, ale widocznie musimy jakoś przez to przejść;) postaram się zaglądać częściej;) AA i jeszcze jedno, 27 maja mój synek miał chrzest, jak znajdę chwilkę to wkleje zdjęcie jakieś, a teraz lecę, trzymajcie się cieplutko, buziaki

[ Dodano: 2007-05-31 ]
Aj, ja też dostałąm okresu dziś, jak wracałam od lekarza z moimi dziećmi, biegłam tak szybko do domu, że mało nóg ze Stasiem nie połamliśmy :-D

jogobella
maniakogadacz
maniakogadacz

31 maja 2007, 15:23

dziewczyny ja sama nie wiem czy to okres , nie leje sie tylko tak jakby sączy , ale jest to taka krew jak na okres a nie taka połogowa..w srode ide do lekarza wiec zobaczymy...jak mezowi powiedzialam ze mam okres to sie ucieszyl, bo stwierdzil ze mozemy miec kolejne dzieciaczki:) :)

na razie jednak chcemy sie nacieszyc naszym jednym smykiem

justynat., ja tez robie chrzciny z rocznica...w sumie mamy 24 ale dla rodziny mowimy ze laczymy to razem, a 24 spedzimy sobie ja w 3

basik
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

31 maja 2007, 15:30

Czesc Dziewuszki

ja tylko na chwilke:( nie mam czasu na zarejestrowanie si ena fotosiku, ale moze jutro sie uda.
Dzis bylam z Szymonkiem na kontroli po tej mojej toxo w szpitalu zakaznym - mam juz serdecznie dosyc chodzenia po lekarzach a wyglada na to ze dopoki wszystkie wskazniki nie opadna do norm to bedziemy tak biegac i ciagle krew pobierac i okuliste odwiedzac:( biedna ta moja kruszynka. na dodatek ma dzis tak straszne te krosteczki na buziaczku ze az sie plakac chce :ico_placzek: Ma tez przepuklinke i tez zaklejamy to plasterkiem - co drugi dzien. dlugo tak trzeba??
Mam dzis straszny humor przez tych wszystkich lekarzy - sorcia.

a co do antykoncepcji to ja sie tez zastanawiam nad tabletkami bardziej niz spirala, albo tymi zastrzykami - kolezanka je brala i byla zadowolona. a jak nie karmicie to polecam minulet - kiedys byl wycofany ale wlasnie powrocil - i chcac chyba wrocic w laske pacjentek ma b.dobra cene - wlasciwie polowe tego co inne tabletki.

3majcie sie cieplo i do nastepnego..ucalujcie swoje pociechy od nowej cioci

katrin
Papla
Papla

31 maja 2007, 16:39

basik, -wspolczuje z tym lataniem po lekarzach-wyobrazam sobie jakie to obciazenie dla Ciebie i maluszka.Jesli chodzi o toksoplazmoze to mialas czy masz kotka w domu czy tak po prostu z powietrza sie zarazilas?I pamietaj jak beda mialy nasze maluchy trzy miesiace to tez beda mialy piekne reklamowe gladkie buzki.Nie martw sie.
I tez ucaluj Szymonka od nowych cioc.

DaRksGiRl, -Serdeczne zyczenia wszystkiego co najlöepsze dla Antosia z okazji chrztu.Beatko, nie wiem, czy zauwazylas, ale moj maly tez ma tak na imie-chyba sie nie gniewasz? :ico_haha_02: I zycze Antosiowi, zeby te kolki poszly precz.Moja kolezanka radzila mi teraz robic przeciw kolkom delikatny rowerek przy kazdym przewijaniu.Podobno wspomaga prace jelit.

Rybcia-super zdjecia, Jedrus superowy.I piekny kosciol.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”