basia24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 sty 2008, 12:14

Witam was kochane.
wyniki odebralam dzis i sa super nie mam białka w moczu :ico_brawa_01: wczoraj mnie nie bylo bo caly dzien bolaly mie dziasła :ico_placzek: szok ale zadzonilam do mojej gin i mascia mi kazala smarowac i przeszlo ale mam opuchnieta jeszcze lekko buzke.
my juz dla zuzi tez mamy wszystko,kosmetyki tez kupilismy Nivea Baby, przewijak na komodke tez kupilsmy i taki zestaw wanienka ktora sie naklada na wanne i do tego jest przwijak zeby sie tak nie schylac mocno,
Emilko tak zdecydowałam ze pojade urodzic na Lutycka,ale czy bedzie mijsce tego nie wiem :ico_olaboga: tam praktycznie trzeba mniec tylko swoje chusteczki dla dzidziusia i krem do dupki,a reszte oni daja pieluszki kaftaniki a nawet rozki,ale ja i tak biore wszystko swoje,kurcze dzis sie tak wystraszylam bo zuzia rano wcale sie nie ruszala w ogole dzis taka bardzo malo ruchliwa poszlam po badania to wtedy sie rozbrykala,teraz tez spi,potem do was jeszcze napisze papap.

[ Dodano: 2008-01-25, 11:16 ]
acha dziewczyny czy wy to wszystko macia juz powyciagane czy zapakowane,bo ja mam zapakowane jakos mi tak dziwnie jeszcze rozpakowac.

[ Dodano: 2008-01-25, 11:21 ]
Dona moja zuzia na pocztku 30 tygonia wazyła 1600 ,ale jesli lekarka nic ci nie mowila to napewno wszystko jest ok roznie te nasze skarby rosna.

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 sty 2008, 12:31

Z kosmetyków to tez kupie Oilatum.
Dona popatrz na oillana firmy oceanic - to samo co oilatum ale o połowę tańsze. My przez jakiś czas kubie kupowaliśmy oilatum ale jak zobaczyliśmy oillana to zmnieniliśmy i polecam. Jest tak samo dobry i zawiera tak samo 64% parafiny ciekłej.
nasączonymi gazikami owijamy kikutka i tyle.
u nas nie było zadnego kikuta bo obcieli w szpitalu i mieliśmy tylko taki malutki strupek na pępuszku.
Sylwia, kurczę , to nie wiem, czy mam sie martwic, ale moja dzidzia w 32tc wazyła 1600g.
nie martw się bo to normalna waga. Moja jest poprostu duża :ico_olaboga: matko jak ja ją urodze. Pewnie dociągnie do 4 kg :ico_olaboga:

monika83
Mistrz pióra
Mistrz pióra

25 sty 2008, 14:33

czesc marcowki
ja dzis mam wizyte u giny wiec zobacze dzis moja coreczke i zobaczymy ile wazy moja ksiezniczka,juz sie nie moge doczekac wieczora :ico_brawa_01:
dzis przyszlo lozeczko dla malej,ale cale opakowane wiec nie bede go narazie otwierac
acha dziewczyny czy wy to wszystko macia juz powyciagane czy zapakowane
ja wiekszosc rzczy mam zapakowana i na strychu,oczywiscie oprucz ubranek pieluch itp.ktore leza juz poprasowane i czekaja na nasze malenstwo.
mi jeszcze zostaly do kupienia kosmetyki dla malej i przybornik;szczoteczka,nozyczki itp no i jeszcze posciel do lozeczka,ale kupilam torbe do spania,wiec nie wiem czy posciel narazie jes konieczna? co myslcie?

[ Dodano: 2008-01-25, 13:34 ]
A moj mąz co widzi sklep dla dzidziusiow to wchodzi i oglada gorzej niz kobieta
:ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Dona
Jestem najmądrzejszy na forum!

25 sty 2008, 15:32

Sylwia, a te kosmetyki Oceanic to gdzie mozna kupic. W aptece? Bo w rossmanie i innych drogeriach ich nie widziałam.

No i mam jeszcze jedno pytanie: ile par tych bawelnianych majtasów poporodowych trzeba kupic? Mam listę zakupów, ale , jak znam życie, to pewnie o czyms się zapomni.

A ja wczoraj byłam w auchan, trochę się zdziwiałam, ale widziałam tam sporo fajnych rzeczy dla maluszków i to całkiem niedrogich, a dobrych gatunkowo. No i byłam jeszcze w 5.10.15. Jejku, dziewczyny, takie cuda są poprzeceniane. Gdybym swoją córcię juz miała, to pewnie połowę sklepu z mężem byśmy wykupili. :-D
u nas nie było zadnego kikuta bo obcieli w szpitalu i mieliśmy tylko taki malutki strupek na pępuszku.
no to fajnie, nie trzeba się pierniczyc z tym kikutkiem

Awatar użytkownika
Aneta 30
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 sty 2008, 15:43

ile par tych bawelnianych majtasów poporodowych trzeba kupic?
a wlasnie to jest pytanie
ja kupilam w aptece 1 paczke a tam jest 5 par moze bedzie trzeba jeszcze jedna paczke dokupic :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-01-25, 14:44 ]
wiecie co teraz strasznie mi sie zaczely przetluszczac wlosy co 2 dzien myje wlosy :ico_szoking: czy tez tak teraz macie?

Dona

25 sty 2008, 15:48

mi sie zaczely przetluszczac wlosy co 2 dzien myje wlosy
mnie tez się wydaje, ze szybciej się przetłuszczają.

A Wy też nie robicie w ciąży tak często depilacji? Fajnie by było, gdyby ten znacznie wolnioejszy porost został jeszcze po ciąży :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 sty 2008, 16:14

Sylwia, a te kosmetyki Oceanic to gdzie mozna kupic. W aptece? Bo w rossmanie i innych drogeriach ich nie widziałam.
w aptece.
wiecie co teraz strasznie mi sie zaczely przetluszczac wlosy co 2 dzien myje wlosy czy tez tak teraz macie?
niestety też :(
A Wy też nie robicie w ciąży tak często depilacji? Fajnie by było, gdyby ten znacznie wolnioejszy porost został jeszcze po ciąży
no tez tak mam i miałam za pierwszy m razem ale po ciazy wszystko wróciło do normy

[ Dodano: 2008-01-25 ]
dona dam Ci linka http://www.domzdrowia.pl/products.php?name=oillan

basia24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 sty 2008, 19:37

A Wy też nie robicie w ciąży tak często depilacji?
ja nie musze tak czesto i to jest superrrrrrrrrrrrrrrrrrr, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-01-25, 18:39 ]
ja wiekszosc rzczy mam zapakowana i na strychu,oczywiscie oprucz ubranek pieluch itp.ktore leza juz poprasowane i czekaja na nasze malenstwo.
ja dokladnie zrobilam tak samo chcialam zapytac,bo pokoj dla małej jest pusty to znaczy staja tam rzeczy przygotowane tylko dla niej i wszytko na jednym tylko komoda w w niej poukladane rzeczy dla zuzi i to wszytko nie wiem kiedy bedzie odpowieni czas zeby sie tym zajac?? :ico_oczko:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 sty 2008, 20:01

No a co powiecie na to , że mój synek przy badaniu USG w 32 tc wazył 1400g???? I to chłop!!! Ale ja się pytałam lekarza i powiedział, że wszystko jest w porządku i nie ma się czym martwic i nie zawsze USG pokazuje dokładną wagę. Zazwyczaj dzieci rodzą sie większe niż jest w odczytach z USG.
Dona napisał/a:
ile par tych bawelnianych majtasów poporodowych trzeba kupic?

ja mam 3 paczki po 5 szt. w tym, ze jedne są okropnie duże bo kupiłam bez sprawdzenia XL :-D i pewnie z nich nie skorzystam.

[ Dodano: 2008-01-25, 19:04 ]
Dziewczyny czy macie tak teraz , że niechce wam się nigdzie wychodzić??? Bo ja tak mam , że niechce i się nawet ubierać i cały dzień przechodzę w szlafroku, bo nic mi się niechce. No oprócz oczywiście pić!!! Przez dzień wypijam 1,5 l wody i przez noc 1 l. więc tylko można sobie wyobrazić ile razy biegam do łazienki :ico_olaboga: . Ja chyba na papier nie wyrobie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Aneta 30
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 sty 2008, 20:17

Przez dzień wypijam 1,5 l wody i przez noc 1 l. więc tylko można sobie wyobrazić ile razy biegam do łazienki . Ja chyba na papier nie wyrobie
kochana ja z tym piciem juz nie wyrabiam pije jak smok a potem latam co chwile do toalety :ico_szoking: A w nocy to co dwie godz sie budze co sie przebudze to lece siku :ico_szoking:
Dzis poszlam z corka do pizzerni zaszalalysmy troche :ico_oczko: ale to nie na mnie mam bardzo maly zoladek przez te diety bo nie zmiescilam pizzy dobrze ze moja Angela byla glodna :-D ale posiedzialysmy posmialysmy sie nie zaluje ze wyszlam z domu,a bardzo mi sie nie chcialo :-)
Zycze Wszystkim marcowka milego wieczorku :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”