Hejka,
aga wielkie, wielkie gratulacje z okazji zdania na prawko!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Mamcia pytałaś o chrupki ze zdjęcia hhii otóż są to normalne kukurydziane chrupki ale w kształcie kolby kukurydzy :ico_haha_01: w tym tkwi ich sekret :ico_oczko:
wiek ja w tym roku w lipcu kończę 26 :ico_wstydzioch:
jedzonko maluszka ja podobnie jak anilewe daję na śniadanko i kolację jako podstawę kaszki + owoce, jak mała zje to jestem pewna że jest najedzona do tego ewentualnie kanapeczka z szyneczką, serkiem itp. Na obiadki raz w tyg, dostaje rybkę z warzywami gotową ze słoiczka a tak to sama gotuję zupkę na skrzydełku z różnymi warzywami (marchew, ziemniaczki, pietrucha, brokuły, buraczki, seler) i do tego co jakiś czas na zmianę ryż, kaszkę jęczmienną, zacierkę lub makaronik). Do tego troszkę koncentratu pom. na smak i nieraz zabielam jogurtem naturalnym. Milce to bardzo smakuje.
Hej dziewczyny mam jeszcze jedno pytanko, czy Wy nadal gotujecie wode do picia maluszkom powyzej 5 minut i macie osobna niz dla Was, czy wlewacie z czajnika przegotowana.Bo ja nadal gotuje w osobnym garnuszku 5 minut wode, a poza tym kupilismy filtr do wody i zastanawiam sie czy nie moglabym uzywac tej wody przegotowanej z czajnika skoro kamien sie juz nie osadza.
Aha mialyscie juz te pampersy zakladane jak majtki bo ja nie ale widzialam reklame choc w sklepach ich nie widzialam.
Chcialam sie jeszcze zapytac czy Wasze bobasy siusiaja i robia kupke juz na nocnik?Ja Miloszka zaczelam probowac sadzac po spaniu i chyba 3 razy zrobil siuisiu ale kupki nie zdarzylo mu sie zrobic, ale czytalam ze do 2 lat dziecka nie nalezy zmuszac do nocnika, ja trzymam go na nocniku tylko tyle ile wysiedzi jak wstaje to go nie zatrzymuje.
Co do wody to ze względu że u nas z kranu niezbyt jest dobra to kupujemy mineralną dla małej 5 litrową i gotuję ją normalnie w czajniku elektrycznym i sporządzam posiłki.
Ja i mąż pijemy tą z kranu :-D
Milenka nie siada jeszcze na nocniczek bo też słyszalam że do 2 latek jest czas na naukę nocnikowania :ico_haha_02:
Oto fotki z niedzielnego wypadu na plac zabaw: