wiesz vco ja mysle że szkoda kasy bo to jest taka przypadłosc ze tak czy siak jak bedzie chciało to wróci. tez sie z tym mecze ale to musimy przetrwac.
ciemieniucha jest spowodowqana niedojrzałoscia gruczołów łojowych skóry i u niektórych dzieci objawia sie własnie nadmiernym wydzielaniem łoju. trzeba to przetrzymac, nieustannie oliwic i wyczesywac.
tez sie właśnie martwie bo ma takie placki po głowie tego i dzis jeszcze doczytałam ze może to wracac nawet do 6 miesiaca zycia dziecka :ico_olaboga:
wiesz co jak ja tylko zauwaze ze wylazło to zaraz oliwie grubo przykładam jeszcze zwykły płatek kosmetyczny naoliwiony mocno i zakładam czapeczke na pół godziny , potem to wyczesuje i lekko nawet scieram pieluszka i znów wyczesuje. tak robie przez cały dzien ze dwa razy i potem przed kąpaniem jeszcze raz. myje mu główke zwykłym mydełkiem bambino i na drugi dzien z reguły prawie sladu nie ma, za to wychodzi w innym :ico_puknij: no ale może sie to kiedys skonczy!!
uff ale sie rozpisałam o tym he he!
O której kąpiecie swoje szkraby???
ja tak zwykle około 19.30. przewaznie pokarmie go koło 18 i potem kąpie o 19.30 i zaraz po kapaniu nie daje mu cycka i wtedy fajnie długo spi, czasem nawet pospi do 1.30 w nocy, a jak go nakarmie po kąpaniu wtedy spi krócej np do północy.
wiecie o tym ze najlepszy sen dziecka jest właśnie po kąpieli i tez wtedy lepiej jest nie karmic zeby ząłądek odpoczoł. dziecko usnie po kąpieli, jak jest ubrany cieplutklo, czasem jak pomarudzi to przytulic , troche pobujac i na pewno bedzie spał.
dobra. słysze ze ktos przylazł - jacys goscie - aha ciotk a z wujkiem, a ja przeciez mam małego kąpac :ico_olaboga:
dobra lece.
pa pa