Powiem wam ze ona jest strasznie dluga ubralam jej dzisiaj spodnie na 68 i ma krutkie a body nosi nawet na 62.
Mu kupujemy teraz na 80 cm....
Norbert zjada 180ml i zcasem jak zje to zaczyna płakać, ale daje mu smoka i się uspokaja. Wcześniej robiłąm mu na 210 wody ale pediatra stwierdzila ze go przekarmiam. Tak wiec robie mu na 180.
Ja daje 200 ml mleka i 6 miarek (wiec troche "rozcienczone"), 7 miarek do kaszki daje na kolacje, odkad gotuje mu zupki nie je mleka po poludniu, jak dawalam ze sloiczka to za 2 godziny byl glodny, teraz je tylko deser i kolacje. Ja nie trzymam sie sztywno zadnych planow zywieniowych, raczej wypracowalismy sami swoj schemat :-)
Kisielku nie robilam jeszcze.
Achh.. i jeszcze jedno pytanie mi sie przypomnialo - Wasze dzieci jak spia w lozeczku tez sie tak przekrecaja? Tzn. Norberta zawsze klade wiadomo.. wzdluz :ico_haha_01: Ale on jak spi to sie tak wierci ze glowa poduwa sie pod sama gore i jeszcze uklada sie w poprzek.. i z reguly w tym momencie zaczyna pokwekiwac bo niema miejsca by sie wyzej podsunac :ico_haha_01: I tak jest noc w noc. Strasznie sie wierci przez sen.. choc nie wybudza sie.
Moj tez sie strasznie wierci, jak zasypia, ale potem jak juz spi to klade tak jak trzeba i tak w sumie zostaje do rana, czasami sie na boki przekreca....
[ Dodano: 2008-08-08, 14:42 ]
ale pustki!! :ico_noniewiem:
Ja musze sie pochwalic, ze mamy juz 2 zabki na dole.... :-D