Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

14 wrz 2008, 10:17

ja jezdze bez pasów..i chyba przy tej stłuczce to mi wyszło na dobre bo cos czuje ze moglo mi niezle brzuszek scisnąć przy tym uderzeniu...
oj, nieładnie, nieładnie :-) Kochana, ale w Polsce też jest obowiązek zapinania pasów, nawet w ciąży... tylko pewnie u Was nie sprzedają takich podkładek, jak u mnie... a to właśnie mi uratowało brzuch przed uciskiem przy hamowaniu gwałtownym i uderzeniu
martwię sie bo mam sukieneczke cieniutka na ślub i tylko bolerko na wierzch..moze byc nieciekawie :ico_olaboga: :ico_olaboga:
Marcia, to Ty płaszczyka jesiennego poszukaj jakiegoś jaśniejszego, to w razie czego zarzucisz... a dużą, taką bardzo dużą (rodzinną) parasolkę masz już załatwioną? tak na wypadek deszczu? :-)

Awatar użytkownika
Marcia77
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 wrz 2008, 10:32

a dużą, taką bardzo dużą (rodzinną) parasolkę masz już załatwioną? tak na wypadek deszczu?
nawet mi nie mow o takch rzeczach-jaki deszcz?? musi byc ladnie!! :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
aniabella
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

14 wrz 2008, 10:42

hej! my już po śniadanku i zaraz idziemy do kościoła. Dziś znów tylko 7st i aż się z domu nie chce wychodzić, brrrrr. Wogóle to jakoś kiepsko się dziś czuję, chyba ta pogoda mnie tak nastraja. Niskie ciśnienie, głowa mnie boli, słabo mi i spać mi się chce.

marcia, dzięki, mam jeszcze kilka avatrów w zanadrzu to będę zmieniać co jakiś czas :ico_oczko: ananke też ma nowy i fajny :-D

Tak sobie myślę, jak czytam o Waszych perypetiach z samochodami, że moze to i dobrze, ze nie mam prawa jazdy :ico_noniewiem: bo jak nie ja spowoduję stłuczkę to jakiś inny kierowca we mnie wjedzie..

no 20 września przydałaby się ładna pogoda bo my też idziemy na wesele i niehciałabym by było zimno i padało. Tak więc marcia życzę Ci slońca na ten dzień lub chociaż wyższej temperatury :-)

u nas na obiad dziś klopsiki. Tzn mielone ale ja nie lubię mielonych więc z połowy mięsa będą klopsiki :-)

donatka26
4000 - letni staruszek

14 wrz 2008, 11:02

a Wy używacie zabezpieczeń na pasy dla ciężarnych?
ja właśnie ostatnio jeździłam bez pasów i to chyba nas uratowało, nawet właściciel tej L powiedział, że dobrze, że nie mialam zapiętych pasow, a podobno można jeździć bez, a jak policja zatrzyna to trzeba mieć przy sobie książeczkę ciąży

ja już po śniadanku, zimno jest, ale idę zaraz na chwilę na ogród z rodzicami, bo będziemy próbować 3 farby na domie, bo w nastepnym tygodniu przyjdzie nam facet malować dom, a jeszcze się nie zdecydowaliśmy jaki kolor

Marcia, mam nadzieję, że pogoda Ci dopisze w dzień ślubu, będe trymać kciuki :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-09-14, 11:19 ]
Wogóle to jakoś kiepsko się dziś czuję, chyba ta pogoda mnie tak nastraja. Niskie ciśnienie, głowa mnie boli, słabo mi i spać mi się chce.
na pocieszenie powiem Tobie, że ja też dziś się kiepsko czuję

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 wrz 2008, 11:20

oj, nieładnie, nieładnie :-) Kochana, ale w Polsce też jest obowiązek zapinania pasów, nawet w ciąży... tylko pewnie u Was nie sprzedają takich podkładek, jak u mnie... a to właśnie mi uratowało brzuch przed uciskiem przy hamowaniu gwałtownym i uderzeniu
W Polsce ciężarne w widocznej ciąży nie muszą zapinać pasów. A takie nakładki można kupić przez internet. Kosztują około 120 zł.

Ja nie kupiłam nakładki. Po mieście ie zapinam pasów,a w dalszej trasie zapinam. ananke zresztą jako pasażer jesteś bardziej narażona. Kierowca trzyma się kierownicy, więc nie leci tak bezwładnie do przodu, a poza tym z racji tego, że obserwuje drogę jest bardziej przygotowany na uderzenie.

Awatar użytkownika
Janiolek
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 wrz 2008, 12:31

W Polsce ciężarne w widocznej ciąży nie muszą zapinać pasów. A takie nakładki można kupić przez internet. Kosztują około 120 zł.
Prawda to, ja jak jechałam już z duzy m brzuchem (bo my rzadko jezdzimy samochcodem) to mialam pasy, bez nakładki ale zalozone tak pod brzuchem, da sie zrobic tak zeby nie uciskał.

Awatar użytkownika
Marcia77
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 wrz 2008, 12:46

Kierowca trzyma się kierownicy, więc nie leci tak bezwładnie do przodu, a poza tym z racji tego, że obserwuje drogę jest bardziej przygotowany na uderzenie.
całkowicie sie zgadzam a ze przewaznie jestem kierowca to nie zapina pasów..

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

14 wrz 2008, 12:46

Hej Dziewczyny,
Bartek zagorączkował mi wczoraj porządnie i zbiłam mu temperaturę,na razie nic mu nie jest więc lekarz i tak mi nic nie poradzi.Poczekam jak będzie po południu i najwyżej wtedy się na pogotowię wybiorę :ico_noniewiem:
Macie z tymi samochodami :ico_olaboga: ,ja nie mam problemu bo jeszcze autka żeśmy się nie dorobili.Mieszkam w niewielkim mieście i właściwie wszędzie można nóżkami dojść albo autobusem szybko dojechać.
na pocieszenie powiem Tobie, że ja też dziś się kiepsko czuję
I ja się czuję jakby mnie ktoś przeżuł i wypluł:(Ja chcę lato z powrotem!

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 wrz 2008, 13:21

gaga22, telefonik naprawde fajny warto go nabyc;) ale nie mam czasu jakos porzadnie do niego siąsc a moze i mi sie nie chce:D

bylam na zakupach.... kłotnia z męzuilkiem oj tam:D przeszlo nam.... zjadlam sledzie mialam robic obiad ale zachcialo sie pizzy i bedziemy dzwonbic za 2 godziny po nia:P

wiecie co wczoraj zabralam wszystkie kurtki od mamy tak mnie wypiździlo w warszawie ze sozk dobrze ze az tak porzadnie mnie nie przewialo... czy to jest zima czy jesien??? bo ja widze zadatki na pierwszy snieg i nie zdziwie sie jak na wszystkich swietych bedze snieg!!

kupilam wczoraj ciazowe spodnie fajne sa :) bo ze streczu:D kurtki narazie mam jak przytyje bardziej a wszytskie przytyjemu pomyslimy co dalej ale musze jeszcze upolowac jakies swetry dzis upolowalam jeden... wlasnie posprzatalam jutro poodkurzam i w polkach poukladamm

jejju jestem katoliczka a ja nie pamietam kiedy bylam w kosciele.,.. poszlabym ale nie sama a mojemu sie nie chce:(

Awatar użytkownika
Sandrusia
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

14 wrz 2008, 13:23

Jejku :ico_szoking: toz to jakies fatum z tymi stluczkami :ico_olaboga: uwazajcie na siebie kobietki :ico_sorki:
Ja dzis caly dzien siedze w domku a dokladniej w lozeczku pod kocykiem i sie lenie. Moj pojechal do znajomych, wiec mam caly dzien dla siebie :ico_brawa_01:
Stwierdzam, ze jestem juz chyba uzalezniona od Allegro :ico_olaboga:
Moj mi ostatnio powiedzial, ze chyba mi wprowadzi zakaz uzywania kompa, bo to juz podobno jest nienormalne ile ja przed nim siedze :ico_puknij:

Wiecie co, do mnie to nadal nie dociera, ze w ciazy jestem. To znaczy sama ciaza do mnie dociera ale jakos nie moge sobie wbic do glowy,ze z tego pozniej dzidzia bedzie :ico_puknij: :ico_szoking:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”