donatka26
4000 - letni staruszek

17 mar 2009, 19:55

a mianowicie w dzien przed kazdym posilkiem przepajam go mniej wiecej po 10ml herbatka uspokajajaca z kopru wloskiego, a na noc robie mu rumianek i tez daje przed kazdym posilkiem. k...
a między posiłkami też mu coś dajesz???? ja z kolei przepijam mojego synka 2-3razy dziennie między posiłkami tymi herbatkami

Awatar użytkownika
jedwabna
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

17 mar 2009, 20:54

a między posiłkami też mu coś dajesz????
nic juz nie daje. w zupelnosci mu to wystarcza.
ja z kolei przepijam mojego synka 2-3razy dziennie między posiłkami tymi herbatkami
no to jesli ma kolke albo zatwardzenie to moze czesciej mu dawaj te herbatki albo rob jak ja. ja jestem z tej metody bardzo zadowolona

donatka26
4000 - letni staruszek

17 mar 2009, 21:02

no to jesli ma kolke albo zatwardzenie to moze czesciej mu dawaj te herbatki albo rob jak ja. ja jestem z tej metody bardzo zadowolona
on nie ma kolek ani zatwardzenia, po prostu mu się chce nieraz pić między posiłkami

Awatar użytkownika
jedwabna
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

17 mar 2009, 21:08

on nie ma kolek ani zatwardzenia, po prostu mu się chce nieraz pić między posiłkami
no to nie musisz nic zmieniac :-)

donatka26
4000 - letni staruszek

17 mar 2009, 21:11

synuś już po kąpieli i jedzonku :-D , ale na spanie jeszcze mu się nie ma i z jednej strony dobrze, wolę jak chodzi ok 10 wtedy całą noc prześpi :-)

Awatar użytkownika
jedwabna
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

17 mar 2009, 21:12

czy w zwiazku z tym wprowadzaniem planu dnia, jak wasze maluszki po kapaniu ida spac i zaczna plakac to przetrzymujecie ich tzn nie idziecie do nich od razu zeby ich uspokoic, tylko czekacie az sobie poplacza i sie zmecza i same usna? bo w sumie nie wiem co mam z tym zrobic. moj nie ma zadnego planu dnia i je i spi jak mu sie podoba, czyli rozniascie :ico_noniewiem:

donatka26
4000 - letni staruszek

17 mar 2009, 21:23

czy w zwiazku z tym wprowadzaniem planu dnia, jak wasze maluszki po kapaniu ida spac i zaczna plakac to przetrzymujecie ich tzn nie idziecie do nich od razu zeby ich uspokoic, tylko czekacie az sobie poplacza i sie zmecza i same usna? bo w sumie nie wiem co mam z tym zrobic. moj nie ma zadnego planu dnia i je i spi jak mu sie podoba, czyli rozniascie :ico_noniewiem:
mój synuś nigdy nie idzie spać po kąpaniu, zasypia po 1-2 godz. po karmieniu, nieraz nawet jeszcze po następnym karmieniu, w nocy nie zawsze budzi się o tej samej godzinie, i wtedy mam te godziny pomieszane, teraz np. zaczął jeść więcej i już nie je w dzień co 3 godz. tylko co 3 i pół lub nawet co 4 i dlatego nie mam np. stałej godziny do kąpieli i spania,

[ Dodano: 2009-03-17, 20:25 ]
apropo płakania, ja nigdy nie dopuszczam, żeby synuś długo płakał, lulam go na rękach do snu, chyba, ż jest bardzo zmęczony to sam zaśnie, ale to bardzo rzadko
ważne , że mi w nocy 7-8 godzin przesypia :-D

[ Dodano: 2009-03-17, 21:10 ]
ja już się pożegnam, do jutra, pa! :ico_oczko:

Awatar użytkownika
jedwabna
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

17 mar 2009, 22:11

mój synuś nigdy nie idzie spać po kąpaniu, zasypia po 1-2 godz. po karmieniu, nieraz nawet jeszcze po następnym karmieniu, w nocy nie zawsze budzi się o tej samej godzinie, i wtedy mam te godziny pomieszane, teraz np. zaczął jeść więcej i już nie je w dzień co 3 godz. tylko co 3 i pół lub nawet co 4 i dlatego nie mam np. stałej godziny do kąpieli i spania,
moj zasypia od razu po karmieniu, ale jak go tylko do lozeczka na spiocha przeloze to od razu placze jak by go ze skory obdzierali bo sie zaraz budzi.
a jak go przeloze do lezaczka to lezy sobie i nie spi tylko sie rozglada. a oczy jak 5-zlotowki. ehhh znowu pewnie czeka mnie nocka zarwana
apropo płakania, ja nigdy nie dopuszczam, żeby synuś długo płakał
no wlasnie ja tez nie mam serca go tak zostawic placzacego.
ważne , że mi w nocy 7-8 godzin przesypia
no ale ci dobrze... moj wczoraj to poszedl o 12 spac a obudzil sie o 3 w nocy i juz nie spal wogole. dlatego dzisiaj caly dzien to jak zombie chodzilam

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

17 mar 2009, 23:14

ale popisałyście :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: suprr :-)

dobrze Wam idzie beze mnie :-P :ico_oczko:

ja na chwilkę kropkę postawić na dobranoc, bo Chłop gada sobie z kumplami i dorwałam się do klawiatury :-D

ja wprowadziłam plan dnia, ale bez sztywnych ram :ico_sorki: staram się pilnować odstępu między karmieniami i czasu aktywności tak, żeby na wieczór był chętny do kąpania, jedzonka i spania :-) ale wtedy jedynie bez problemu zasypia, podnoszę go do odbicia, beka na pół osiedla i kładę do kołyski i gościa nie ma w ciagu kilku-kilkunastu minut :-) za to problem mam ciągle w ciągu dnia, bo on męczy się niebywale, a najchętniej by chciał na rączkach, co znów mi nie pasuje... noo, ale może to przejściowe, będę twarda to zapomni o sypianiu na rączkach :-D

:588: na dobranoc dla Maluszków :-) i Wam też kolorowych senków :-D

Awatar użytkownika
Ragazza555
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

17 mar 2009, 23:42

ja wprowadziłam plan dnia, ale bez sztywnych ram staram się pilnować odstępu między karmieniami i czasu aktywności tak, żeby na wieczór był chętny do kąpania, jedzonka i spania
ja podobnie się staram robić

Uciekam nakarmić Emi na spiocha i sama do spania :-)

Do jutra, dobrej nocki :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”