Awatar użytkownika
zaczarowana
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 gru 2009, 14:37

Ja nie miałam pojęcia ze ta skórka ma schodzić i się głupia wystraszyłam... A do kąpieli używam tylko mydełka dla niemowląt.
Edulita trzymam za Was kciuki

Awatar użytkownika
Magda33
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

07 gru 2009, 17:10

Witam po weekendowej przerwie.
W piątek byliśmy z Zosią n ausg bioderek i okazało się, że ma lekką dysplazję (czy jakoś tak) tzn. ma bardziej płaską panewkę w lewym bioderku, ale jest to typ IIa, czyli nastpny po prawidłowym i ponoć dużo dzieci to ma, a jest to "pamiątka" m.in. po porodzie...tak mówiła Pani z usg. Teraz mamy Zosię jak najczęściej kłaść na pleckach lub brzuszko z nóżkami na żabkę i wkłądać między nózki dwie pieluszki terowe żeby miała szeroko.
Dziś byłam u pediatry z tą skazą. Skaza jest, ale malutka. Jednak Zosia miała akurat w gabinecie atak kolki i Pani doktor przepisala nam Nutramigen, kazała też na razie na dwie doby odstawić mała od piersi, a pote odciągać pokarm i dodawać do nutramigenu i obserwować reakcję. Zosi brzuszek najprawdopodobniej nie toleruje również laktozy w moim mleczku i moze byc tak, ze bede musiała zrezygnować z karmienia piersią. Szkoda mi, ale bardziej szkoda mi jak moje dziecko placze, bo oli brzuszek.

Edulita mocno trzymam kciuki za Idunię, ale wiem, że będzie dobrze, bo Iduś to silna i dzielna dziewczynka.

zaczarowana Zosia też miała suchą skórkę i kąpalimy ją w płynie Oilatum i teraz ma gładziutką :ico_brawa_01:

Sabcia super, że antybiotyk pomógł i już nie ma ropki :ico_brawa_01: Ja też od niedawna biorę pigułki, które można brać podczas karmienia piersią, ale pewnie niedługo będę mogła zmienić na inne...

Awatar użytkownika
Sabcia
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

07 gru 2009, 18:38

Magda33, ja tak mialam z synem z tymi bioderkami maly spal jak zaba takze dwie pieluchy byly zbedne a juz przy kolejnej wizycie bylo ok, moja mala ma natomiast wszystko ok - mialam badanko tydzien temu

Awatar użytkownika
Ewka_82
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 gru 2009, 21:28

My tez bylismy na usg bioderek i wszystko w jak najlepszym porzadeczku :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Za 1,5 tyg idziemy na pierwsze szczepienie i bierzemy 5w1.
23.12 mam wizyte u gina i musze wziac recepte na tabletki anty bo o rodzenstwie jeszezce nie myslimy dla Pawelka :-D
A powiedzcie jak u was z seksikiem?? Zaczeliscie juz??
Bo my wczoraj probowalismy i bolalo wiec trzeba bylo wymyslec wersje zastepcza :-D :-D
zaczarowana, ja nie uzywam mydla tez kapie malego tylko w oilatum i juz niczym po kapaniu nie smaruje, a skorka mieciutka i gladziutka polecam!!!

Awatar użytkownika
emikaw85
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

07 gru 2009, 23:19

Moje nuni dalje sie ulewa. Robi 3 kupi dziennie. Ja jutro ide do gin. Dzis mi lekko krew poleciala , byla w szoku. Ale nic nie boli. Ja na usg bioderek ide pod koniec grudnia.

Awatar użytkownika
wiolaw
Trzy tysiące lat minęło...

07 gru 2009, 23:55

hejka wieczorkowa pora

wyobraźcie sobie że moje dziecię dopiero usneło i wczesniej , a właściwie przez cały dzień nie miał duzszej drzemki , normalnie szok :ico_szoking:
ale przynajmniej mam nadzieje ,że noc prześpi ładnie :ico_oczko:

no i pospał , już się wierci i łapie motyle w powietrzu
poczekam ,może zaraz zaśnie :ico_noniewiem:
A powiedzcie jak u was z seksikiem?? Zaczeliscie juz??
ja narazie nie myślę jeszcze, mam wielkie opory , zresztą jeszcze plamię od czasu do czasu , więc narazie nic :ico_oczko:

my się kapiemy z płynem Balneum i też skórka jest ładna , chociaż nieraz posmarujemy sie oliwką bambino

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

08 gru 2009, 00:45

a ja sie na usg bioderek nie dostalam jak na razie :ico_placzek: nie ma miejsc, mam dzwonić po nowym roku. Mam nadzieję, ze od razu dostaniemy termin. Pediatra powiedziałą, ze jak zrobimy na początku stycznia to będzie ok. Więc poczekam, a jak miejsca będą na później to będę musiała prywatnie kombinować :ico_noniewiem: tragiczna jest końcówka roku :ico_olaboga:

W wolnej chwili możecie na nas zagłosować? :ico_sorki:
http://www.benc.pl/konkurs/z/232/

Awatar użytkownika
emikaw85
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

08 gru 2009, 14:36

WItam :ico_haha_02: Dziś byłam u mojego gin.Przed wizyta, gdzes rano zobaczyłam krew. Okazuje się, że miesiączke dostałam. W oniedzialek ide zalozyc prywatnie spirale. A moja ninu tej nocy przespałam 7 godzin :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: Obudziłam sie o 4 i był zdziwniona , że ona spi. A jutro ide znia do lekarza na kontrole. :ico_haha_02: :ico_haha_02: :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 gru 2009, 15:56

dziewczyny prosimy baaaaardzo o głosiki :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

link w podpisie, trzeba sie najpierw zarejestrowac i aktywować konto :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: troszke zachodu ale ślicznie prosi Majeczka :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

08 gru 2009, 16:10

izuś_85, ok, spoko ja się biore do roboty
a w zamian poprosze o głosiki http://www.benc.pl/konkurs/z/232/
i resztę dziewczynek tez

[ Dodano: 2009-12-08, 15:17 ]
izuś_85, zarejestrowąłam się ale nie wiem jak mam znaleźć Twoje zdjecie, bo jakoś z linku nie wchodzi na twoje zdjecie tylko na moje konto

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”