hej dziewczynki :-)
markotka współczuję nerwów, ale najważniejsze, że z malutkim wszystko dobrze, i że wyszło co i jak , oby krążek pomógł :ico_sorki:, niechby malutki posiedział jeszcze w brzuszku.
ania zdrówka dla Hani :ico_sorki: , buciki śliczne, też muszę Polę w wiosenne zaopatrzyć :ico_oczko: , w ogóle jakiś pantofelki do pkola kupić.
Myśmy wrócili wczoraj, wpadłam się tylko trochę ogarnąć do domku i na wizytę do lekarza.
U nas wszystko dobrze, wręcz idealnie jak to lekarz określił :-) , malutka waży prawie 1.5 kg i odwróciła się główką do dolu :ico_brawa_01: (juz jakiś tydzień temu czułam , ze obrócona-po czkawce :ico_oczko: ).
Dostałam zwolnienie na kolejny miesiąc i wtedy tez kolejna wizyta, gin. stwierdził, ze nie ma potrzeby wcześniej, jakby co mam dzwonić lub do szpitala na dyżur przyjechać :ico_sorki:
Dostałam ulotkę na temat liczenia ruchów, wyczytałam, ze ma być ok. 10 w ciągu 1 h, powiem szczerze, ze w 1 ciąży jakoś nie przykładałam się aż do tego :ico_wstydzioch:
Mąż mi dziś pomalował sypialnię, wygląda całkiem inaczej, dodałam ciemny brąz i żywy pomarańcz do tego co było, podoba mi się :ico_brawa_01:
Pola ma katar, pewnie ode mnie załapała, ale jest normalna i wesoła widać, że nie przeszkadza jej w niczym :-)
[ Dodano: 2011-03-05, 17:06 ]
to twardnienie jest zupełnie bezbolesne i czuję, że brzuch jest twardy tylko jak go dotknę, inaczej nie czuję, żeby twardniał może wcześniej też tak miałam, anawet o tym nie wiem
mi tak od 2 tyg. coraz częściej twardnieje brzuch (wcześniej tak może ze 2 razy na dzień), ja to czuję i dla mnie to niezbyt miłe uczucie (ale nie boli), ale, że u mnie wszystko ok. to sie nie martwię, macica pewnie ćwiczy,lekarz kazał póki co zostać przy 2 tab. magnezu Forte na dzień.
chrupiącą panierkę robię z samych płatków kukurydzianych, rozdrobnionych
ja też tak robię :-)
[ Dodano: 2011-03-05, 17:09 ]
Ja i tak praktycznie majtek nie nosiłam żeby lepiej wszystkosię wietrzyło. Tylko jak wychodziłam do łązienki to zakładałam albo jak miałam gości
Ja też , u mnie w szpitalu wręcz zalecają wietrzenie, każą tzw. namiot z pościeli robić :-)