magda1614
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 kwie 2011, 18:51

ulewa sie tak ze nawet noskiem mu leci
u mojego tez tak czasami sie zdarza to mu potem nosek czyszcze bo cos tam jednak zostaje :ico_sorki:

tabogucka
Jestem najmądrzejszy na forum!

18 kwie 2011, 19:06

Magda1614 a jak czyscicsz ten maly nosek??? bo mi sie tez zdaje ze tzreba tylko nie wiem jak sie za to zabrac!!!

Awatar użytkownika
Inuno
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

18 kwie 2011, 19:44

Hej :)

kolki to słyszałam od 3 tyg. życia, jak moja Teściowa w szpitalu gadała, że Mały to na pewno kolkę ma to położna ją wyśmiała, że nie ma przestać panikować xD

Mały trzeci dzień kupy nie robi, zaczynam się niepokoić... :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2011-04-18, 19:50 ]
Niedobrze mi.. nie chce mi się jeść.. Teściowa zrobiła aferę dzisiaj (bo mieszkam z Teściami), że nie umiemy się zająć dzieckiem, że Mój M. nie dorósł do Ojcostwa, ze się wydziera na Małego jak płacze, że ma zapie.dalać do roboty itd.. :ico_szoking: normalnie aż mi się na płacz zbierało :/

Awatar użytkownika
serniczka
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

18 kwie 2011, 22:17

witajcie;)

wrocilam dzis z Córeczka do domku....

jutro napisze cos wieciej....

buzka;*

NowaSejana
4000 - letni staruszek

19 kwie 2011, 08:19

Niedobrze mi.. nie chce mi się jeść.. Teściowa zrobiła aferę dzisiaj (bo mieszkam z Teściami), że nie umiemy się zająć dzieckiem, że Mój M. nie dorósł do Ojcostwa, ze się wydziera na Małego jak płacze, że ma zapie.dalać do roboty itd.. :ico_szoking: normalnie aż mi się na płacz zbierało :/
:ico_szoking: o matko... popier... ja ??
u nas raz jak tesciowa chciala P. pouczac, ze zle mala trzyma itd to odezwala sie siostra P. i jej powiedziala, ze to nasze dziecko i nie ma sie wtracac do wychowania i odrazu sie uspokoila... Pozniej u nas na ostatnim weekendzie tesc wzial mala na rece (a nigdy swoich dzieci nie nosil) to tesciowa w panike, ze jak on ja trzyma, ze napewno ja zaraz upusci... masakra... wtedy my razem z P. jej powiedzielismy, ze niech tesciu nosi, przeciez jest doroslym czlowiekiem i malej specjalnie nie upusci i krzywdy jej nie zrobi... no a jak widziala jak ja mala nosze, nie tak na lezaco, tylkotwarzyczka do siebie to zaczela panikowac, to wtedy jej tesciu powiedzial, ze przeciez ja jestem mama i wiem jak zajmowac sie swoim dzieckiem i przynioslo skutek, bo juz sie nie odzywala wiecej, tylko odwracala glowe, zeby nie widziec jak cos robilismy heheh :ico_olaboga: ale sama sie przyznala do tego, ze jest przewrazliwiona na punkcie dzieci... czy malej czy blizniaczek... bo oni mieli w PL mieszkanie ok 40metrow i jak jej dzieci byly male to nawet jak robila pranie to dzieci musiala miec obok siebie (w takim malym mieszkaniu :ico_szoking: ) a my tutaj mamy ponad 70metrow, co tez wydaje sie dla mnie male i ja to dziwi, ze zostawiam mala w sypialni samej jak ona sobie spi, albo nie siedze z blizniaczkami jak one sie bawia w pokoju, bo powinnam je caly czas miec na oku... A po co jak jest spokoj? Wiec moze Twojej tesciowej tez powinniscie nagadac, w koncu jestescie pelnoletni, to Wasze dziecko i do tego pierwsze i musicie sie sami wszystkiego nauczyc...

A u nas dzisiaj spokojna nocka... mala chyba swoj rytm sobie ustala, bo juz 2 czy 3 dzien poszla spac o 22.00, pozniej kolo 1 pobudka na jedzenie, kolejna o 4, no i teraz po 7... czyli pieknie co 3 godzinki :-D

[ Dodano: 2011-04-19, 08:20 ]
witajcie;)

wrocilam dzis z Córeczka do domku....

jutro napisze cos wieciej....
hej kochana, super, ze juz jestescie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

tabogucka

19 kwie 2011, 08:36

Serniczka i malutka witajcie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

kate_k82
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

19 kwie 2011, 08:36

hej
Inuno, ustaw sobie teściową od początku, bo im później tym będzie gorzej, ja też mieszkam z teściami i wiem jak jest :ico_zly: a karmisz piersią??? bo to dziwne zeby 3 dni było bez kupy.... musisz uważać zeby nie miał zaparć... NowaSejana, u mnie też podobnie, teściowa dzieci musiała mieć na oku, ajk mati był mały to mnie az ochrzaniała ze mały jest w innym pokoju przez co ja się strasznie stresowałam i wiecznie byłam zdenerwowana przez co mały wiecznie był niespokojny, teraz wszystko na luzie i są efekty mała śpi, je, czasem pomruczy ale nie płacze i nie muszę jej nosić na rękach tak jak to robiłam z Matim.

a j nadwyrężyłam rękę...boli jak cholera...smaruję się maściami, biorę paracetamol i jakoś jest lepiej... tylko jak mam sprzątać jedną reką???? nadwyrężę drugą i będę bezręczna :-D ...

NowaSejana
4000 - letni staruszek

19 kwie 2011, 09:00

Mały trzeci dzień kupy nie robi, zaczynam się niepokoić... :ico_noniewiem:
moja wczoraj przez caly dzien nie robila.. zrobilam jej masaz brzuszka i nozki dociskalam do brzuszka i pomoglo... kupa ogromna :ico_szoking: i w nocy chcialam ja przewinac na lozku, bo tak mi wygodniej bylo... i jak kupa poszla to cale przescieradlo brudne :ico_haha_01: :ico_haha_01: no coz.. trudno, ale najwazniejsze ze jest kupa..
tylko jak mam sprzątać jedną reką???? nadwyrężę drugą i będę bezręczna :-D ...
dzwigalas cos ciezkiego??
Inuno, ustaw sobie teściową od początku, bo im później tym będzie gorzej, ja też mieszkam z teściami i wiem jak jest :ico_zly:
a jak Ty sie dogadalas z tesciowa?

Awatar użytkownika
serniczka
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

19 kwie 2011, 13:15

witajcie kochane;)

pierwsza nocka zleciala dobrze troszke denrwowa bylam bo sie balam o Mała czy jej placzu nie przeocze.....hehehe

tak wlasnie sie zachowuje Matka ktora ma 1 dziecko hehe

wiec jak wiecie 14.04.2011 urodzila Mała Coreczke.....porod przez SN trwał 7 h dalam rade razem z M. :-D :-D

co do Imienia wiec miala byc Justynka a pozniej byla Gabrysia a została Oleńka:) czyli bedzie Aleksandra Maria:)----to juz na 10000 procent bo M. juz ja zapisal do urzedu.... :-D

a tu focie Małej OLeńki :ico_haha_01:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2011, 00:12 przez serniczka, łącznie zmieniany 1 raz.

Dobrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

19 kwie 2011, 15:04

hej, u Was też taka ładna pogoda?? :-)

serniczka, piękna Oleńka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: gratulacje
.porod przez SN trwał 7 h dalam rade razem z M. :-D :-D
To podobnie do mnie :-) ja też jak mi w końcu wody odeszły to 7 godzin trwał poród. A jak Twój facet to zniósł? :-) był cały czas przy Tobie?

ja na szczęście na teściową nie mam co narzekać :-) jest bardzo pomocna i się nie wtrąca w wychowanie w ogóle :-)

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”