witam
byłam już u koleżanki z dzieciakami,obiadek mam i Milence gotuję teraz,Hania sobie bajkę ogląda,mąż coś robi i dzisiaj nocki zaczyna
pranie już wstawiłam,jeszcze 2 mam do zrobienia ale proszek już się skończył,więc po południu kupię i wstawię
Nie dajesz jej jeszcze mięska?
daje,ale akurat wczoraj zapomniałam odkroić jak do obiadu robiłam i było bezmięsnie :ico_oczko:
A pisałam Wam, że mój brat i bratowa znają już płeć jednego dziecka? Będzie chłopak- kolejny de facto w rodzinie? :ico_haha_01:
fajnie,że będzie chłopczyk,przynajmniej trochę ciuszków po Maksiu im dasz :-)
Dziewczyny dajecie juz zoltko do obiadkow? Ja sie strasznie boje a jak nawet daje sloiczek to te z zoltkiem bardzo omijam. Jego uczula prawie wszystko co zje wiec nie wiem czy tego jeszcze nie odwlec.
ja chyba jutro dam i z tego co pamiętam to najpierw pół żółtka co drugi dzień się daje :ico_noniewiem:
u mnie jest taki problem wogole z mlekiem. Porazka. Jak zje obiad o 14 to nie chce nic, dopiero kolacja o 21. I to jeszcze ledwie 120-140 ml wypije jak wypijal na noc 200-250. Proby przynosza tyle ze w sobote wypil o godz 17 - 30 ml a wczoraj 60. A to byl jego staly posilek a i nie je nic wiecej niz zwykle na obiad zeby mial wieksze zapasy na popoludnie.
to faktycznie mu się pozmieniało i długo od obiadku wytrzymuje :ico_noniewiem:
jak do polowy listopada nie bedzie to mamy jechac z nim do stomatologa zbadac grubosc dziasel. Nie wiem co to znaczy ale lekarka powiedziala ze moze trzeba bedzie pomoc zabkom :ico_olaboga:
a co to niby znaczy pomóc ząbkom :ico_noniewiem: przecież mają prawo się długo przebijać,ja jeszcze nie słyszałam,że stomatolog u półrocznego dziecka jest potrzebny,dopiero jak jakoś po roku chyba się nie pojawiają to wtedy dentysta sprawdza :ico_sorki:
Tak, bo tak kazała nam pediatra. Jeśli wszystko będzie dobrze to za 1,5 do 2m-cy mamy spróbować przejść na zwykły bebilon ale też tak powoli jak teraz. Na razie nic małemu nie jest a od 4 dni pije 100% ha.
aha :ico_sorki: to oby niedługo już pił normalne mleczko :ico_sorki:
[ Dodano: 07-11-2011, 12:50 ]
mam pytanie
dajecie swoim maluchom już jedzonko z grudkami żeby ćwiczyły żucie? ja już daję jedzonko podziobane widelcem i małej coraz lepiej idzie :-) już się nie krztusi jak na początku