Awatar użytkownika
bozena
4000 - letni staruszek

07 sty 2012, 15:45

bozena, ale trzymasz się diety MŻ tak jak należy? jak tak to aż dziwne
sama nie wiem. Czas na bardziej restrykcyjna dietę, musze się nad tym dobrze zastanowić.

misia81
4000 - letni staruszek

07 sty 2012, 16:14

sama nie wiem. Czas na bardziej restrykcyjna dietę
aaa to trzeba mocniej zacisnąć pasa i zobaczysz ,ze zleci :ico_oczko:

Awatar użytkownika
bozena
4000 - letni staruszek

07 sty 2012, 16:16

aaa to trzeba mocniej zacisnąć pasa i zobaczysz ,ze zleci
oby to coś dało, będę próbować

buzok14
Jestem mózgiem tego forum!

07 sty 2012, 16:33

Witam!
Miasia a powiedz mi jak wygląda taki menu dzeinne mniej więcej u Ciebie?
U Asi to juz wiem jak, bo mi pisała, i jakoś tak to gotowanie osobno dla siebie do mnie nie przemawia :ico_noniewiem: , Ty też sobie osobno i mężowi gotujesz?

Awatar użytkownika
bozena
4000 - letni staruszek

07 sty 2012, 16:39

jakoś tak to gotowanie osobno dla siebie do mnie nie przemawia
oj do mnie też nie bo jak mam II zmiane to wcale nie gotuję :ico_noniewiem:

JoannaS
Wodzu
Wodzu

07 sty 2012, 20:05

bozena, szkoda ze waga stoi a moze jest popsuta ? sprawdzalas ? :-D
ja obiecalam ze bede sie wazyc 14go ale nie wytrzymalam :ico_wstydzioch: waga pokazała 70kg czyli od 2 stycznia spadł 1 kg. :ico_sorki: juz wkrotce zobacze moją wymarzoną 6stkę z przodu :-D

[ Dodano: 07-01-2012, 19:06 ]
jakoś tak to gotowanie osobno dla siebie do mnie nie przemawia
oj do mnie też nie bo jak mam II zmiane to wcale nie gotuję :ico_noniewiem:
tez tak mowilam. :-D ale mąż mi powtarza: dla chcacego nic trudnego :-) za bardzo chce schudnac wiec nie ma nic za darmo. trzeba przynajmniej ja musialam cos zmienic. :-)

misia81
4000 - letni staruszek

07 sty 2012, 21:02

Miasia a powiedz mi jak wygląda taki menu dzeinne mniej więcej u Ciebie?
Ty też sobie osobno i mężowi gotujesz?
nie,nie ja np nic nie jem smazonego chyba,ze faktycznie mam ochote na fileta w panierce,wszystko gotowane,albo duszone,jem wtedy kiedy mam ochote,ale bardzo małe porcje chleba prawie w cale,nie biore dokładek i nie podjadam,równiez jak mam ochote na pizze czy gyrosa oczywiscie,ze sobie nie odmówie,cisteczko czy cukiereczek tez jak dla mnie wskazany hmm generalnie nic takiego w sumie nie robie czy nie jem co by mogło cię zainteresować,dzis np tylko zjadłam 5 pierogów ruskich i dzis to raczej bedzie wszystko,wczoraj jadłam na 3 razy sałatke z warzyw,pomidor,ogórek,sałata,szynka,kukurydza,oliwki i to wszystko polałam sosem czosnkowym jadłam to cały dzień,bo mój organizm juz przyzwyczaił sie do tego,ze ja mało jem. :ico_oczko: JoannaS, brawo kochana lecisz z wagi,jestem z Ciebie bardzo dumna :ico_brawa_01:

buzok14

07 sty 2012, 21:23

bo jak mam II zmiane to wcale nie gotuję
no właśnie dla mnie to ogromne utrudnienie przez pracę, niby na zmiany nie pracuję, ale jak wracam do domu ok 15-16 , gdzie wcześniej jadłam tylko sniadanie to nie myślę o niczym innym jak tylko o tym żeby szybko coś ugotować, żeby posilić siebie i rodzinkę :ico_sorki: . Oprócz tego mój mały roczniaczek i tak dużo problemów mi sprawia, żebym ugotowala ten jeden obiadek, a co dopiero drugi :ico_olaboga: . U mnie np nigdy nie ma obiadu z dwóch dań :ico_sorki: , i to zazwyczaj robię zupki, bo to najszybciej :ico_sorki:
dla chcacego nic trudnego
może i masz racje, ale wydaje mi się że inaczej byś mówiła gdybyś pracowała :ico_noniewiem:
za bardzo chce schudnac wiec nie ma nic za darmo
ja też :ico_sorki: i nie wiem jak co ugryść żeby zacząć chudnąć :ico_wstydzioch: gmatwam się w tym wszystkim :ico_wstydzioch:

Jak narazie to postanawiam jeść tak jak do tej pory tylko w okrojonych ilościach tak jak pisała misia, żeby obkurczyć żołądek :ico_sorki:

misia81
4000 - letni staruszek

07 sty 2012, 22:11

ak narazie to postanawiam jeść tak jak do tej pory tylko w okrojonych ilościach tak jak pisała misia, żeby obkurczyć żołądek
dokładnie i pomoże,ale poczatek bedzie trudny,aaa i jem duzo jogurtów róznego rodzaju,kaszek itd itp bananka,jabłuszko takie o rzeczy :-)

JoannaS
Wodzu
Wodzu

07 sty 2012, 22:45

może i masz racje, ale wydaje mi się że inaczej byś mówiła gdybyś pracowała
Jasne. nawet na ktoryms watku pisałam ze pewnie jak zaczne pracowac to nie bede juz jesc o stałych porach. Ale jedno wiem na pewno ze nie jestem wstanie jesc jak misia pzez caly dzien tylko 5 pierogow. padłabym z glodu tzn organizm moj tego by nie wytrzymał. :ico_sorki:

A no i zapomniałam powiedziec ze jak gotuje dla rodzinki to w tym czasie robie tez dla siebie nigdy osobno bo czasu tylu nie mam, pomimo bezrobocia. :-D

No i nie gotuje na jeden dzien tylko zupe mam na 3 dni ale nie jem jej 3 dni pod rzad :ico_nienie:
jak gotuje leczo ktore kocham to mam gar i pakuje w plastikowe pojemniczki i sobie zamrazam pocyjki.
myslałam ze po rozmrozeniu bedzie nie dobre ale kompletnie nie czuje roznicy miedzy ozmozonym a taki niemrozonym, wiec mi to odpowiada. wiec tak wychodzi ze gotuje w ciagu tygodnia 3 dni :ico_haha_01: no i jak mam dość to nie ma wyjscia i maz gotuje i co najlepsze dla mnie gotuje pode mnie :ico_szoking: tak tak , ale dłuuugo była walka bo marudził ale jak zobaczyl na mnie efekty to mi pomaga i wie jak ma ugotowac dla mnie daną potrawe czy zupe bo dostał pare razy opier...... :ico_haha_01: ze dodał np troche smietany czy vegety :ico_noniewiem: ktorej nie lubie.
cz tego mój mały roczniaczek i tak dużo problemów mi sprawia, żebym ugotowala ten jeden obiadek, a co dopiero drugi
tu napisze krotko. z tym sie zgadzam. :ico_sorki: i wiem ze bedzie ci z tym ciezko. ale wierze ze ci sie uda predzej czy pozniej ale uda. :ico_sorki:

Wróć do „Fitness, Diety i odchudzanie”