Awatar użytkownika
Sosna
Trzy tysiące lat minęło...
Posty: 3681
Rejestracja: 07 mar 2007, 16:20

07 maja 2007, 19:21

jak to zostały :ico_szoking: , to słabych tych gości zapraszasz, ze cos zostaje :-D.... zaproś mnie, MNIE MNIE :ico_sorki:
:-D :-D :-D

[ Dodano: 2007-05-07 ]
to i ja przepis, na cos co pewnie zajadacie na grillu....
nazywa się nader apetycznie bo SKWIERCZĄCE KASZANKI
efekt to
Obrazek
Składniki na 2 porcje
•2 DUŻE KASZANKI
•1 CEBULA
•1 DUŻY, DOJRZAŁY POMIDOR
•1 MAŁA PAPRYKA
•2 OGÓRKI KISZONE
•ŁYŻECZKA MAJERANKU
•ZĄBEK CZOSNKU
•SÓL
•PIEPRZ
Etapy przygotowania

1.ObrazekOTO WSZYSTKIE PRODUKTY.
2.ObrazekPOMIDORA, CEBULĘ, OGÓRKA I PAPRYKĘ KROIMY W KOSTKĘ.

3.ObrazekMIESZAMY ZE SOBĄ DODAJĄC MAJERANEK, SÓL, PIEPRZ I WYCIŚNIĘTY ZĄBEK CZOSNKU.
4.ObrazekGOTOWĄ MIESZANKĘ UMIESZCZAMY NA FOLII MIĘDZY DWOMA KASZANKAMI.
5.ObrazekZAWIJAMY FOLIĘ I ODCINAMY DOPŁYW POWIETRZA.
6.ObrazekUKŁADAMY NA ROZGRZANYM GRILLU I SŁUCHAMY PIĘKNEGO SKWIERCZENIA. OSŁONKI Z KASZANKI PĘKAJĄ, FARSZ LEKKO MIESZA SIĘ Z NASZĄ SAŁATKĄ I WYMIENIA AROMATEM. POWINNY BYĆ GOTOWE PO 30-45 MINUTACH.
7.ODWIJAMY FOLIĘ, MIESZAMY TO CO SAMO SIĘ NIE ROZMIESZAŁO I ... SMACZNEGO!

Awatar użytkownika
Kocica_26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!
Posty: 2314
Rejestracja: 07 mar 2007, 18:05

07 maja 2007, 21:34

Sosna, to następnym razem przyjeżdżaj na to grillowanie :-D Masz oficjalne zaproszenie :one: A moi goscie to spust mają, tylko jak zwykle tyle narobiłam wszystkiego, że i dla nas zostało i goście do domu dostali :-D Ta kaszanka jest podobno pyszna, kiedyś taką robiłam. Wszyscy ją (oprócz mnie, bo ja kaszanki nie trawię :ico_noniewiem: ) uwielbiają :-D

Awatar użytkownika
riterka
Cyber rusałka
Cyber rusałka
Posty: 9316
Rejestracja: 07 mar 2007, 21:26

09 maja 2007, 15:12

nonono jakie pyszne fotki
ja kaszanki tyż nie jadam, ale Krzyś to pewnie by wszamał, a jak się popatrzę na niego to pewnie tez się skuszę
dziewczyny zróbmy wspólnego grilla w sobotę :-D

Awatar użytkownika
Sosna
Trzy tysiące lat minęło...
Posty: 3681
Rejestracja: 07 mar 2007, 16:20

26 cze 2007, 14:02

ale z nas kucharki, na grillu był po prostu kiełbasa :-D, tan kiszka tez była, ale nie spreparowna

Awatar użytkownika
Kocica_26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!
Posty: 2314
Rejestracja: 07 mar 2007, 18:05

26 cze 2007, 22:25

Hehehehe a tyle tutaj o grillu wypisywały :-D Jak mnie zaprosicie na swoje party to zrobię Wam chociaz kaszankę, której nie jadam. A jak będziecie grzeczne to szaszłyki też :-D

Awatar użytkownika
meggi_24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!
Posty: 2194
Rejestracja: 07 mar 2007, 13:24

11 lip 2007, 08:16

Ja polecam na grilla steki i sos tzatziki pychotka :)

Awatar użytkownika
Kocica_26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!
Posty: 2314
Rejestracja: 07 mar 2007, 18:05

11 lip 2007, 20:50

meggi_24, a podaj przepis na te steki, bo sos tzatziki to chyba każdy już teraz umie zrobić :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Magdzinka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!
Posty: 1205
Rejestracja: 07 mar 2007, 20:19

23 lip 2007, 18:23

a z grilla to jeszcze PYSZNE są rybki i super proste do przygotowania :-)

Do wnętrza pstrąga wkładam kawałki masła oraz posiekaną pietruszkę, do tego sok z cytryny, sól i pieprz. Sok, sól i pieprz również na zewnątrz pstrąga. I rybkę zawijam w sreberko i na grilla i z zależności jaka duża jest ryba to po 30-40 minutach jest gotowa. Dzwonki łososia z cytryną i masełkiem pieczone w folii też pysznie wychodzą. Nasi goście to uwielbiają bardziej niż mięso z grilla :-D

Awatar użytkownika
riterka
Cyber rusałka
Cyber rusałka
Posty: 9316
Rejestracja: 07 mar 2007, 21:26

22 wrz 2007, 15:34

Magdzinka, rybka pycha, ja czasem robię takie zwykłe filety z dorsza z cebulka i papryką no i przyprawy oczywiście, sreberko i normalnie też pycha

lilo

04 lip 2012, 10:51

Nikt nie grilluje? :ico_oczko:



SZASZŁYKI DROBIOWE

Składniki:
•pierś z kurczaka
•cebula
•trzy rodzaje papryk
•pieczarki
•musztarda
•miód
•koncentrat pomidorowy
•oliwa z oliwek
•sól ziołowa
•przyprawy - zioła prowansalskie

Przygotowanie:
Z 3 łyżek musztardy, 1 łyżki miodu, 1 łyżeczki oliwy z oliwek, 3 łyżek koncentratu, łyżeczki soli ziołowej oraz z ziół prowansalskich należy zrobić marynatę.
Mięso pokrojone w kostkę zostawiamy w tej marynacie na noc.
Kroimy warzywa w kwadraty i układamy na przemian z mięsem na patyczkach.
Na grill i pieczemy ok. 15 minut.

Wróć do „Kuchnia - ulubione miejsce w domu ;-)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość