Jagódka moja babcia też jest Stefania i mężunio chciał dziewczynke tak nazwać, od razu wybiłam mu to zgłowy. Jeszcze myślał o mieszku i takich tam staro polskich imionach bo mu się podobają, ale tu nikt nie wypowie tego, nawet ja jestem KASZA, a nie KASIA, bo nikt nie widzi różnicy.
serafinka, nie nie no co ty w żadnym sensie mnie nie uraziłas
moja babcia jest super sprawna babka łazi na kółko teatralne i codziennie na spacer a ma 85 lat wiec jest to bardzo dobre imie
powiem szczerze że gdyby nie moj maz to chyba bym tak nazwala córke bo to bardzo energetyczne imie
ja też tak uważam i jak usłyszałam że znów się je nadaje dziewczynkom, to się zastanawiam czy by tak dla mojej córci..-jakby to była oczywiście córcia. trochę mi głupio że tak nazwałam kiedyś moją suczke, a takiej babci to pozazdrościc lubię takie przebojowe osoby szczególnie wtym wieku. Moja babcia to taka kochana staruszka martwi sie na zapas za całą naszą rodzinę i chyba za cały świat
A moje babcie noszą imiona Irena i Elżbieta a męża Helena i Stefania
Ale chyba nie skorzystam, przy Miłoszu też przecież nie sugerowałam się imionami naszych dziadków - a tu dopiero miałam pole do popisu: Ludwik, Franciszek, Kazimierz no i Florian
ja daje po prababci drugie imie Zofia
wiec mała bedzie Jagoda Zofia
chcemy tego poniewaz oboje mielismy (maz) i mamy jeszcze (ja) babcie o tym imieniu
a moa kicia ma na imie tosia i wcale mnie to nie razi i strasznie do niej pasuje