busiaa
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

28 maja 2007, 14:01

Hehehe jakaś babcia musi być pierwsza... :ico_haha_01:

[ Dodano: 2007-05-28, 14:03 ]
Jelsi macie jakeis pytania do (jak mnie nazwała jedna wasza kożelanka) doświadczonej rodzicielki... zadawajcie. Chetnie odpowiem... jesli tylko bede wiedziała... :o) :ico_puknij:

pontoniczek
Maniak forumowy
Maniak forumowy

28 maja 2007, 14:06

Toja mam pierwsze pytanie: czy bede ci mogła podrzucać mojego szkraba jak bede potrzebować chwili dla siebie?? :-D

busiaa
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

28 maja 2007, 14:09

<lol2> <hahaha> to naduzycie tego forum... nie ma innych pytań :P:P:P ... no jasne ale tylko wtedy gdy bedzie leżało w łóżeczku bo jak bedzie biegało, to chyba sama wiesz, zreszta pewnie wiolałabys szkraba wtedy nie zostawiać, bo nie nadąze za nim...
aaaa Ciężarówki.. wy nie wiecie, bo w sumie to ja jestem cieżarówka ale w innym znaczeniu... nie mylić z tirówka :P:P hihihihi

Awatar użytkownika
asiula26
Beze mnie to forum nie istnieje!

28 maja 2007, 14:10

moje pytanie: co lepsze pamperes czy tetra??

busiaa
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

28 maja 2007, 14:25

Nie mam pojęcia Asiula, bo gdy moje dzieci były maleńkie nie było pampersów, dopiero ja Asia miala około 1,5 roku wtedy sie pojawaiły. Nie mam wiec osobistego doświadczenai w tej dziedzinie. Ale sa napewno bardzo wygodne. Mi sie wydaje, ze to tez wiele zależy od skóry maleństwa. Czy będzie bardziej delikatna i bedzie sie łatwiej odparzac, czy nie. Ale powiem tak, ze gdybym jajć to doświadczenia jakie ma rodziła dzieci w obecnych czasach, stosowąłabym w domu tetre, na wyjscie pampersy. Ale w domu tez jeszcze podzieliabym na sytuacje bo przecięz są czasm dni, ze nie ma sie siły na nic, albo jest cos co trzeba zrobić szybko lub dużo i może być mało czasu na pranie pieluch. Fakt jest faktem tertra to naturalne włókno, przy którym skóra oddachya, a pampers choćby nie wiek najleszy to mimo wszystko cerata... tak to widzę...

Awatar użytkownika
asiula26

28 maja 2007, 14:27

popieram
a w jakiej temperaturze pierze się tetrę?? bo pani w sklepie z materiałami nagadała mi że w 40 stopniach, a mnie się wydaje ze w tej temperaturze to one sięraczej nie wypiora jak dziecko narobi do nich kupkę :-D

busiaa
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

28 maja 2007, 14:29

przepraszam za błedy ale za szybko pisze, i pąłce mi sie mylą :P:P:P...
Poprawiam więc te błędy:
jajć = mając
wiek = wiem :-)

[ Dodano: 2007-05-28, 14:31 ]
eee no co ty, jakaś laiczka chyba. tetre mozna gotować i czesto sie ją gotowąlo, zeby pieluchy były biąłe, bo jak powiesić na balkonie zżółkniete od kupek pieluchy... jak pójść z takimi pieluchami do lekarza... Takia tetra była w 80 latach, chyba że teraz robia inna tetrę...

[ Dodano: 2007-05-28, 15:16 ]
Oki to na dzis juz was pożegnam... trzymajcie sie cieplutko i do przeczytania jutro...

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

29 maja 2007, 10:03

Cześć dziewczyny :ico_oczko:
Na początku witam serdecznie pierwszą babcię TT :-D

Wiem że z doświadczoną rodzicielką nie mam się co równać ale jako świeżo upieczona mamusia chętnie wam pomogę na tyle ile będę mogła oczywiście :ico_haha_01:

Asiu jeżeli chodzi o pampersy to ja na początku byłam przekonana że będę ich używać tylko na wyjście. Jestem chyba za bardzo leniwa i używam tylko i wyłącznie pampersów. Nie widzę żadnych minusów w ich używaniu no może poza ceną :ico_oczko: i częstotliwością ich zużywania (około 20 dziennie). Emi nie ma po nich żadnego pieluszkowego zapalenia skóry ani nic podobnego. Nawet teraz kiedy jest ciepło nic się nie dzieję.
A co do kosmetyków i innych rzeczy naprawdę nie przesadzajcie z tym dziewczyny bo tylko niepotrzebnie pieniądze utopicie. Jeżeli chodzi o kosmetyki to polecam do kąpieli Oilatum. Nie musicie wtedy kupować ani mydełka ani oliwki (Oilatum ma właściwości myjąco natłuszczające). Mojej Emi kupiłam jeszcze tylko Bephanten maść którym od czasu do czasu posmaruję jej tyłeczek :ico_oczko: i to tyle. Nie używam żadnych kremów na buzię ani nic podobnego.
Ja mam pełno rzeczy z których wogóle nie korzystam. Mam taką poduchę która ma ułatwiać karmienie w pozycji siedzącej, podgrzewacz (najgłupszy mój zakup bo karmię piersią :ico_haha_01: ) laktator użyty tylko 1 raz i wiele wiele innych rzeczy :-D . Jak byście czegoś potrzebowały to chętnie wam pomogę dajcie tylko znać :-D

pontoniczek
Maniak forumowy
Maniak forumowy

29 maja 2007, 10:21

Damy damy, asiula to pewnie juz a my z paulinką tak za 3-4 m-ce hehe. Kurcze gdzie sie podziały bielszczanki nie wierzę ze jest nas tylko czworo (z babcia 5) :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
asiula26

29 maja 2007, 11:08

Aga dzięki za rady, czyli co ojlatum wlewasz do wanienki i to wystarcza? nie używasz żadniej oliwki, nawet parafinki? a jak zmieniasz pieluszkę to oczywiście wycierasz pupkę chusteczką i co natluszczasz wtedy czymś pupkę? Może moje pytania są głupie ale najbardziej boję się tej pielegnacji maluszka

Wróć do „Pozostałe”