Cześć dziewczyny
Na początku witam serdecznie pierwszą babcię TT
Wiem że z doświadczoną rodzicielką nie mam się co równać ale jako świeżo upieczona mamusia chętnie wam pomogę na tyle ile będę mogła oczywiście
Asiu jeżeli chodzi o pampersy to ja na początku byłam przekonana że będę ich używać tylko na wyjście. Jestem chyba za bardzo leniwa i używam tylko i wyłącznie pampersów. Nie widzę żadnych minusów w ich używaniu no może poza ceną
i częstotliwością ich zużywania (około 20 dziennie). Emi nie ma po nich żadnego pieluszkowego zapalenia skóry ani nic podobnego. Nawet teraz kiedy jest ciepło nic się nie dzieję.
A co do kosmetyków i innych rzeczy naprawdę nie przesadzajcie z tym dziewczyny bo tylko niepotrzebnie pieniądze utopicie. Jeżeli chodzi o kosmetyki to polecam do kąpieli Oilatum. Nie musicie wtedy kupować ani mydełka ani oliwki (Oilatum ma właściwości myjąco natłuszczające). Mojej Emi kupiłam jeszcze tylko Bephanten maść którym od czasu do czasu posmaruję jej tyłeczek
i to tyle. Nie używam żadnych kremów na buzię ani nic podobnego.
Ja mam pełno rzeczy z których wogóle nie korzystam. Mam taką poduchę która ma ułatwiać karmienie w pozycji siedzącej, podgrzewacz (najgłupszy mój zakup bo karmię piersią
) laktator użyty tylko 1 raz i wiele wiele innych rzeczy
. Jak byście czegoś potrzebowały to chętnie wam pomogę dajcie tylko znać