Hejka Dziewczyny
Kilolek od piątku mam egzaminy
w piątek ekonometria, w sobotę zarządzanie strategiczne i operacyjne oraz metody organizacji i zarządzania. Koszmar, ale mam ściągi. hehe i trochę w głowie. Mam nadzieje, że jakoś pójdzie.
Co do tego swędzenia to stosuje niebieski balsam nivea i fissan na rozstępy. Zauważyłam, że tak zaczęło mnie swędzieć jak mi brzuszek wystrzelił do przodu, bo wyobraźcie sobie, że do ślubu prawie nic po mnie nie był widać. Teraz już jest taki okrąglutki.
Kilolek co do USG 3D i 4D, to się zastanów. Lipiec tak jak pisałaś będzie juź dla Ciebie i dzidzia za późno. Mój gin mi tłumaczył, że takie USG najlepiej robić jak jest się od 20 do 24 tyg.ciąży. To dlatego, że dzidziuś jest odpowiednio wielki, wszystkie narządy są dobrze wykształcone i bobasek jeszcze mieści się cały na ekranie. No mówił mi też, że podczas takiego USG jak się wcześniej umówisz z lekarzem to on zrobi wszystkie pomiary naczynek i tego czy krew dobrze krąży a podobno jest to bardzo ważne w tych tygodniach. Mój gin zaproponował, żebym poszła na USG prenatalne, które sprawdza wszystko co trzeba i przy okazji tego USG robi się od razu 3D i 4D, taką opcję mam w Rudzie śląskiej w Centrum Badań Prenatalnych.
http://www.genom.pl/ Całe badanie będzie nas kosztowało ok 290 zł ze zdjęciami i płytką i oczywiście z tym badaniem. Wyobraźcie sobie,że umawiałam się tam jakiś miesiąc temu na 20czerwca (bo wtedy jest u mnie 21 tydzień, zresztą tak pielęgniarka mnie zapisała bo powiedziała, że to będzie najlepszy termin dla dzidzi, żeby ją podglądać) i już zostały tylko 2 godzinki wolne. Ciekawa jestem czy tyle kobiet decyduje się na takie badania. Ja się zdecydowałam bo chcę być pewna, że dzidzia jest zdrowa. Także Kilolek musisz się zastanowić, żeby nie przespać terminu. Może przedzwoń do poradni tam gdzie będziesz ewentualnie robiła takie badanko i spytaj się kiedy powinnaś je zrobić.
Ja zrobiłam tak jak mi kazano