Kacprowi dodatkowe pice zaczęłam podawać ok 5 mies.najpierw łyżeczką,z butelki było ciężko bo nie chciał (i bardzo dobrze),jednak powoli zaczął sie przyzwyczajać,Na całkowite przyzwyczajenie sie do butli mu nie pozwoliłam i nim skończył 6 mies zaczęłam dawać mu picie w niekapku i bardzo szyko załapał o co chodzi.Pił z niego nawet na leżąco i nic mu się nie stało,choć zwykle w pozycji półleżacej,a potem juz na siedząco,bo zaczął siadać i siedzieć sam 2 dni po ukończeniu 6 miesiąca.
Niektóre dzieci nie chcą pić,pija mało,nie wydaje mi sie jednak zeby to czy dawało sie inne picie prócz piersi wcześniej niż po 6 mies.miało na to wpływ.Każde dziecko jest inne,jedno potrzebuje wiecej inne mniej.Kacper był karmiony piersią do 13 mies.i nie było z nim problemów,ani z piciem ani z jedzeniem.Taki poprostu jest i już
Jest dzieckiem bezsmoczkowym i bezbutelkowym,z odstawieniem od piersi też nie było problemu.
A maleństwu
doris napewno nie dawałabym nic innego,pierś napewno mu wystarczy i nie słuchaj jak ktoś mówi że to nieprawda.Nasze mamy troche inaczej patrzą na to wszystko,mi też na początku jak KAcper był malutki mama i siostra mówiła np żebym juz wprowadziła sztuczne mleko bo Kacper napewno jest głodny(bo bez przerwy chciał cyca) albo żebym poiła bo napewno mu się pić chce,ale ja robiłam po swojemu i nie słuchałam,to moje dziecko i sama wiem co dla niego dobre i Ty napewno też!