Eve, mam nadzieje ze Ci przejdzie! Ja niedawno przez to przechodzilam i leczylam sie wlasnie gotowana marchewka. Wogole ten dzien byl straszny, balam sie schylic
Co do banankow z cola to pierwsze slysze
Wiem na pewno ze zjedzony rano na czczo banan moze wywola efekt przeczyszczajacy... Kiedys sprawdzilam dla ciekawosci
Ulamisiula to co planujecie na ta 3 rocznice??
Mamo Zuzi ja tez mam taka nadzieje ze kiedys sie zobaczymy, za granica odleglosc 250 kilometrow to tak jakby w kraju zaledwie 5 :)
Jutro podobno maja ode mnie odejsc upaly, bo dzis paraduje po domu w samej bieliznie
[ Dodano: 2007-06-11, 15:26 ]Mamo Zuzi zapomnialam Ci napisac o tych pieniazkach na Dzidzie... Poniewaz nie pracuje przysluguje mi jednorazowy zasilek w wysokosci 33 000 koron (takie becikowe) czyli jakies 15 tysiecy zlotych. A poniewaz Krzysiek pracuje moze starac sie o rodzinne w pierwszym roku zycia to ok 400 zlotych na miesiac, od pierwszego do 3 roku zycia 1800 zlotych, pod warunkiem ze Dzidzia nie bedzie w przedszkolu a ja nie podejme pracy (taki duletni dodatek) i potem znowu ok 400 zlotych do ukonczenia przez dziecko 18 lat.
Jezeli bym pracowala, nie przyslugiwal by mi ten jednorazowy zasilek, ale przez okres roku moglabym pobierac 80 procent swojej pensji lub przez 10 miesiecy 100 procent pensji.No i potem te 400 zlotych rodzinnego.
Zasilek przysluguje takze jezeli ja meszkalabym w Polsce a Krzysiek tu (bez becikowego). Jezeli w Polsce pobieralabym jakies pieniazki to w Norwegii byla by mi wyplacana roznica.
Na poczatku te 33 tys koron to wydawalo sie mi strasznie duzo, ale jak widze jakie tu sa ceny rzeczy dla Dzidziusia to mozna za to zaopatrzyc sie tylko w niezbedne rzeczy, bez jakiejs rozrzutnosci. Dobrze ze ja moge pokupywac duzo rzeczy w Polsce.