Awatar użytkownika
iza
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

11 cze 2007, 14:54

diem, hej hej...rzeczywiscie super miec blisko znajomych...i zawsze rażniej..i mozna cos zaplanowac..jakies wycieczki..chociażby grilka

co do przepisów na obiadki to ja sie nie udzielam bo kucharka ze mnie zadna.choc trzeba gotowac..niestety....
a my juz po obiadku..mati szaleje po całym domu.....gorączka na dworze..dopiero ok 5 wyjdziemy....

[ Dodano: 2007-06-11, 14:56 ]
fotki z wczoraj:

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2007-06-11, 14:59 ]
poza tym zgubilismy dzis na spacerku pieska przytulanke...jet na zdjeciu.......i jest masakra totalna.......mati z nim zasypial..przytulal sie....na spacer zawsze z nim w wozku siedzial...nie wiem co to bedzie..kupilismy juz nowego.....troszke podobnego...ale to nie to... :ico_placzek:

:ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:
mam nadzieje ze szybko zapomni

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

11 cze 2007, 19:09

cześć Baboski, ale nas dzisiaj duzo, ale to dobrze, wolę mieć więcej do czytania niż czekać na posty :ico_brawa_01:
Kristi no to boski mieliscie wyjazd...napewno wypoczełaś a i Nicolka miała rozrywkę :ico_oczko:
śliczne foteczki.
Mama_Kingi, Kinga to prawdziwa turystka :ico_oczko:
diem to wspaniale że macie znajomych...pewnie razem zawsze razniej...ja niby mam tu znajomych ale nie spotykamy się tak wszyscy razem...chyba czas to zmienić :ico_oczko:
iza, fajnie że też się wybierasz do pracy, jakos tak rażniej mi się zrobiło, ja wczoraj znowu wysłałam CV i list motywacyjny, zobaczymy co z tego będzie...
iza pisze:poza tym zgubilismy dzis na spacerku pieska przytulanke...jet na zdjeciu.......i jest masakra totalna.......mati z nim zasypial..przytulal sie....na spacer zawsze z nim w wozku siedzial...nie wiem co to bedzie..kupilismy juz nowego.....troszke podobnego...ale to nie to... :ico_placzek:

Ojojoj...:/ to moze być cięzko...ale mam nadzieję, że Matus pogodzi się ze stratą przyjaciela...może sie odnajdzie.

U nas też dzisiaj ładna pogoda co prawda nie upalna ale to dobrze...ja strasznie żle znosze upały...

A w weekend zdychałam..jestem alergiczna, mam uczulenie na te wszystkie kwitnące trawy, topole, kwiatki...twarz mi puchnie mam katar, duzi mnie oczy podpuchniete bo wszystko swędzi .... ech...szkoda gadać, no i skończył się lek na alergię Dopiero dzisiaj mogłam jechać do apteki po nastepne opakowanie...no i miała stracha, bo po raz pierwszy tu go kupowałam , wczesniej brałam allertec....na szczęście udało mi się kupić lek o tym samym składzie no jedno opakowanie starcza na mięsiąc...a w PL jak kupowałam to starczało na tydzień :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2007-06-11, 19:16 ]
iza, Mati jest boski, uwielbiam patrzeć na Jego foteczki...mały przystojniacha :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 cze 2007, 07:07

Witajcie t rana na chwilke jestem a zaraz ide dalej spac kolo mojej niuni bo trzeba jednak sie wyspac a co tak rano mam robic..

Maggie to prawda wypoczelismy wszyscy cala nasza trojeczka i bylo pieknie :ico_brawa_01:
OPowiedz jak tam Antos i twoja mama mowilas ze maly sie juz przyzwaczail do babci.. a jak sie podoba twojej mamie w Anglii tzam gdzie mieszkasz?? Ciekawa jestem :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

Iza to wspolczuje biedny Mateuszek ale takie rzeczy sie zdazaja teraz tylko trzeba cierpliwosci i czasu az Mati zapomni o starej przytulance i zacznie nowa sie bawic oj trzymam kciuki i powodzenia Ah i jakie sliczne foteczki Maggie ma racje maly przystojniaczek rosnie z Matiego juz jest :ico_brawa_01: :ico_oczko: Oj,dziewczyny beda za nim szalec :-D :ico_oczko: Tak samo za Antosiem od Maggie bo Antos tez ma cos w sobie slicznego :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

OK to ja ide sie jeszcze przespac tak moze do 9 00 sie uda :-D zalezy od mojej Nicolki jak dlugo ona bedzie chciala spac hehe :ico_oczko:
MIlego dnia i buziaczki paa zajrz pozniej do was paa

[ Dodano: 2007-06-12, 07:28 ]
Maggie w tabelce sie zmienilo u nas to ze moja mala dziewczynka ma juz 5 zabkow zadnych wiecej aktualnych danych niemam ale jak bede miala to dam znac heh A teraz serio ide spac bo sie jak zwykle zasiedzialam.. bo tik-tak wciaga mnie.. i juz mnie nawet wciagnal no nic spadam paa

Awatar użytkownika
iwonap
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

12 cze 2007, 08:32

hej babosk

ja tak krotko dziewczyny fotki sa slodkie waszych maluszkow ...jak one sie zmieniaja z dnia na dzien ....to niesamowite
dla kurosha kochanego wszystkiego naj naj naj :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: i moc buziakow za skonczenie 11miesiecy
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla wszystkich maluszkow za nowe postepy za pierwsze kroczki i za wszystko co mamom sprawia radosc
lece bo moj lobuz nie daje mi pisac
milego dnia i caluski dla maluszkow

Awatar użytkownika
iza
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

12 cze 2007, 08:33

witajcie baboski
Kristi, super fotka Nicolki na hustawce

mati dziekuje za komplementy.....

[ Dodano: 2007-06-12, 08:36 ]
:ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

dla naszej panny Adrianny na 10 miesięcy!!!!

[ Dodano: 2007-06-12, 08:36 ]
maggie..czekamy na foteczki Antosia księciunia

Awatar użytkownika
iwonap
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

12 cze 2007, 09:02

:ico_urodzinki: :ico_buziaczki_big: :ico_prezent: :ico_urodzinki: dla adusi:)

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

12 cze 2007, 10:45

cześć Baboski, Antosiowi znów zębole których jeszcze nie ma dają w kość :ico_olaboga:
Pobudek miał dzisiaj troszkę.... :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

:ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: Wszystkiego naj dla Adusi na 10 miesiączek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Kristi pisze:OPowiedz jak tam Antos i twoja mama mowilas ze maly sie juz przyzwaczail do babci.. a jak sie podoba twojej mamie w Anglii tzam gdzie mieszkasz?? Ciekawa jestem :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

Tak Antos się juz z Babcią bardzo polubił, chodzi z Nia na spacery przytula się , całuje bawi z babcią...jest całkiem dobrze ...
Mojej mamie podoba isę w Anglii, czasem dziwi się (pozytywnym tego słowa znaczeniu...) ze jest tak a nie inaczej....dzisiaj jak Jej powiedziałam ze nie ma tu meldunków a paszport mozna dostać w ciągu 3 dni.....to była w ciężkim szoku :ico_oczko:
Tak o paszporcie piszę, bo jutro mamy spotkanie w naszej ukochanej jedynej i nie powtarzalknej AMBASADZIE!
iwonap pisze:lece bo moj lobuz nie daje mi pisac

iwonka, to ucałuj łobuza :ico_oczko:
iza pisze:maggie..czekamy na foteczki Antosia księciunia

no kurcze nie mam nowych fotek bo aparat nam się psuje i wychodzą takie rozmazane....nawet z urodzin zdj·ęcia się nie udały :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 cze 2007, 11:49

A ja juz wyspana i mam chwilke czasu.. Nicole jeszcze nie spi,siedzi w swoim lozeczku i wcina takiego brecelka zaczyna sie püowoli robic niebezpioecznie bo mala sama wstaje z pozycji siedzacej i jak lezy to sie tak turla z pleckow na brzuszek i tak po calym lozku takze musze uwazac i pilnowac bo chwila nieuwagi i juz mal na ziemi lezy.. jeszcze sie nie zdazylo ale trzeba uwazac :ico_oczko: U nas pogoda nie za bardzo.. pada deszcz i jest duszno i parno ja jestem w domu a mi goraco i sie poce :ico_wstydzioch: No a tak pozatym to dzisiaj zadzwonila do mnie moja babcia.. bo akurat byla u swojej kolezanki i ja odzwonilam na ten numer domowy no i pogadalam z babcia wiecie cos wam powiem ja zawsze mialam dobry kontakt z moja babcia ale tym razem cos sie stalo czego nie rozumiialam wczesniej i to zrozumialam teraz dopiero.. :ico_szoking: Zawsze myslalam ze z babcia moge pogadac na kazdy temat ale mylilam sie :ico_nienie: POdczas naszej rozmowy z babcia powiedzialam jej ze czasami daje malej Nicole na obiad Sloiczek bo jest u nas wybor z tymi sloiczkami jak chodzi o obviady czy np.nalesniczki z jablkiem czy ryz z jablkiem albo jakies zupki cremowe.. itd.. a myslalam ze babcia mnie jakos zrozumie ze to nic zlego bo wiele mam,kobiet daje swoim dzieciom taki sloiczek na obiad czy na deser.. ale babcia mi powiedziala ze ja jestem wygodna,leniwa bo dziecku trzeba gotowac i ze te matki w Niemczech sa leniwe jak ja.. i tak zaczela mi mowic az mi przykro bylo ale nie dalam sie i dawalam jej kontra caly czas az sytuacja nasza wymiana zdan byla tak napieta ze zakonczylismy rozmowe i wylaczylam sie.. :ico_olaboga: I teraz wiem ze sa tematy na ktore z moja babcia niemoge rozmawiac bo ona wychowala swoje 3 dzieci i zawsze im gotowala a ze ja daje ze sloiczka to juz jest zle i juz nie gada ze mna.. a bo tam sa konserwanty a ja jej na to ze jak to by bylo takie zle to matki by nie dawaly tego dzieciom no i niewiem co teraz.. babcia powiedziala ze juz nie zadzwoni ja tez nie zadzwonie bo nic zlego nie zrobilam.. kazda mama wie co jest dobre dla swojego dziecka a ja mojemu dziecku krzywdy nie robie dajac na obiad sloiczek i wcale nie jestem leniwa bo na weekend i czasami tez zupke ugotuje.. Ale jestem w szoku po tym telefonie z moja babcia.. :ico_szoking: :ico_szoking:
No przestalo padac to zaraz pojde na spacer z Nicole bo juz spiaca jest i za bardzo marudzi heh :ico_oczko:

Maggie ciesze sie ze twojej mamie podoba sie w Anglii i fajnie ze Antos ma tak dobry kontakt z babcia ale ty jestes mama i tak jestes wazniejsza dla Antosia ale to tez jest wazne ze sie Antos z babcia rozumie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Iza dzieki za komplement :ico_oczko: I powiedz jak sobie Matus radzi bez swojej przytulanki a jak sobie radzi z nowa przytulanka??

Z okazji 10 miesiaczkow dla Slodkiej Adusi wszystkiego NAJJJ Duzo Zdrowka i Milosci i wszystkiego pieknego :ico_buziaczki_big: :ico_prezent:

OK to ja ide na ten spacer bo taraz znowu zacznie padac i bede miala kredki :-D :ico_brawa_01: Zajrze pozniej paaa

Awatar użytkownika
justyna25
4000 - letni staruszek

12 cze 2007, 12:20

witam :ico_haha_01:
oj długo mnie nie było :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Adusia bardzo dziekuje za zyczonka :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:
My byliśmy troche u rodzinki ,dużo spacerujemy,ja ostatnio często mam dyżury bo mało personelu mamy :ico_olaboga: :ico_olaboga: i tak czas leci a ja nie mam na nic czasu :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Adusi wybiły sie już 2 ząbki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dolne jedynki :-D

[ Dodano: 2007-06-12, 12:34 ]
A to kilka fotek Adusi

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
iza
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

12 cze 2007, 13:33

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Adusi!!!!!!za zębolki kolejne
super fotki!!!! mała śmiesznotka!!!!!

Kristi, nie przejmuj sie..babci na pewno złosc przejdzie......
ale tak to jest ze starszymi osobomi.....moi dziadkowie..czy rodzice..czy tescie...tez nie mogą zrozumiec jakja moge karmic nunia ze słoiczków...bo o niby konserwanty i sztuczne
oni po prostu zupelnie inaczej wychowywali i karmili swoje dzieci i dla nich nie do pomyslenia jest to jak my nasze dzieciaczki zywimy....
a babcia sie troszke niepotrzebnie zezłoscila..na pewno jej przejdzie.....
troszke za duzo zlych słów....ale później sie tego załuje....
przeciez zawsze mialas dobry kontakt z babcią..na pewno sie wszystko wyjasni i bedzie ok!!!! trzymaj kcikuki
a babci powiedz ze wszyscy teraz karmioą ze słoiczków i to jest normalne!!!!

[ Dodano: 2007-06-12, 13:35 ]
Kristi pisze:

Iza dzieki za komplement :ico_oczko: I powiedz jak sobie Matus radzi bez swojej przytulanki a jak sobie radzi z nowa przytulanka??

mysle ze ja bardziej tą stratę przezylam niż matuś...dosłownie się poplakałam...a nowy piesek jest i mati wie ze to nie jet ten piesek......trudno... :ico_placzek: :ico_placzek:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”