Awatar użytkownika
anza
Jestem najmądrzejszy na forum!

15 cze 2007, 20:44

-indigo-, ja bym poszła do gin na wszelki wypadek, ja byłam wczoraj z cyckami co prawda, ale mnie zbadała "z dołu" też :ico_oczko: i się okazało, że coś tam jeszcze nie do końca dobrze się zagoiło i mam torbę leków brać... a nic mnie już nie bolało... a jak szczypie i piecze to może jakaś bakteria :ico_noniewiem: no i te upały nie są najlepsze na gojenie ran... niestety
Doris dzięki za pamięć o mnie - tak mi się jakoś miło zrobiło, że ktoś o mnie pamięta :ico_wstydzioch:
zborra, życzę udanego wypadu i czekam na zdjęcia z nowym Twym obliczem!!! :-D a co do teściów to niezłe jazdy masz :ico_pocieszyciel:
moja Iga to jakoś nie chce się ustabilizować z jedzeniem... raz je 10 min a raz 30... raz co 3-4 godz a raz co 1,5... cóż te upały też nie pomagają bo jej się pić chce po prostu a jak już się przyssie to tak zostaje :ico_oczko:
a waży 5,10 kg :ico_szoking: 3,5 było na starcie, może ja mam jakąś złą wagę :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 cze 2007, 20:52

Skoro tak lubi jeść, to może faktycznie tyle waży???
No co do teściów...to obsmarowałam im nonono z siostrą mojego teścia...równa babka i widzi swoje...No bo czy to nie chamy?własnego syna nie odwiedzic i wnuczki...a do obcego człowieka jadą???? Nie wspomnę już o tym, że Hani nawet na rękach nie trzymali...czuję się jak trędowata...skurwiele i tyle!
A zdjęcie będzie na pewno...chyba, że jak pasztet będę wyglądać...
Rodzice jednak ulegli...zostają z Hanią, a my z J możemy się wyrwać. To mi się podoba!wreszcie pół dnia chociaż sami...jupi!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
ok zmykam młodą wykąpać, bo ciągle coś wymyślam i zaraz bedzie głodna się darłą!

Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 cze 2007, 21:58

zborra, na wszelki wypadek polecam zabrać ze sobą ten laktator, wiem co mówię :ico_nienie: tzn. piszę :ico_oczko: :-D
Obrazek

Awatar użytkownika
-indigo-

15 cze 2007, 23:25

Stosuję wszystko to co mi radzicie. Podmywam się szarym mydłem no i tantum rosa, ale tez do podmywania bo irygacja to chyba nie bardzo w moim stanie. Zaczekam jeszcze troche i zobaczymy.

Zbora co do teciow to mi nawet nic nie mow. Moja teciowa nie dosc, ze przez cala ciaze miala mnie w nonono, to teraz nawet nie interesuje ja, ze wnuk sie urodzil.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2007, 23:37 przez -indigo-, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mama_Dominika
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

15 cze 2007, 23:36

Padam...
Z katarkim chyba już lepiej, własnie dziasiaj oglądałam na tvn style że faktycznie lepiej używać jakieś soli morskiej w aerozolu aniżeli w kropelkach więc poleciałam do apteki i kupiłam... i chyba lepiej to działa, jakoś lepiej rozpuściło wydzielinę.

Od wczoraj zaczeły sie chyba (póki co) mini-kolki, nie trwało to długo, ale widać że coś Małej przeszkadzało, już 3 dzień nie zrobiła kupy...więc może to ja męczy :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Ja dzisiaj na melisie i mięcie, muszę pokupować te herbatki z Hippa i pić je, odstawiłam zupełnie kawę (jak długo przeżyje bez niej - nie wiem :ico_olaboga: :ico_olaboga: ), kupiłam bezkofeinową, muszę sprawdzić czy ma to wpływ na spanie Kingi i muszę zredukować moje jedzenie, bo na razie jem prawie wszystko i qrcze mam wyrzuty że może przez to męczy się z ta kupą. :ico_noniewiem:

To do jutra, hehe może znajdę chwilkę i wpadnę :-)

Massumi wiem co czujesz i przeżywasz, jak ja wróciłam ze szpitala to Dominik sie akurat rozchorował, znowu problemy z uszami, cały tydzień był ze mną i Kingą, lekarze, leki i tak w kółko, a o przysżłym tygodniu to nawet nie chcę myśleć, napiszę o tym innym razem bo właśnie zasypiam, lecę do łóżka.

Pa :ico_oczko:

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 cze 2007, 08:12

co do długości jedzenia, to moja Kinga jest "dziwna"... z prawego cyca je 20-30 minut, a z lewego 10-15...

wczoraj znów mielismy atak kolki!!! dzisiaj od rana znow nie spi!!! tylko cos tam marudzi pod nosem.

wiecie co moj meżulek wczoraj zrobił?? zle ubral pieluche Kindze i wszystko wyplynelo na mnie!! ach Ci faceci...

zborra pisze:Doris kochana staraj się myśleć więcej o sobie...

nie umiem... :ico_placzek: caly czas mysle o Kindze i jest mi smutno, że A. tak mało czasu z nią spędza i w ogóle sie nie interesuje... a dzisiaj znów jedzie na przystan pracowac spolecznie przy lodkach...ach... szkoda gadac...

massumi, mama_Dominika, podziwiam Was :ico_sorki: ja ledwo wytrzymuje z jednym brzdącem, a co dopiero z dwoma...

dzięki Bogu jestem u rodziców - a oni to prawdziwe złoto!!! :ico_sorki:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 cze 2007, 08:50

ja dizisja tez mialam nieciekawa nocke
mala po karmieniu nie zasneła tylko walczyla do 2 w nocy
musiałam wezwac mem bo normalnie myslałam ze ja upuszcze taka bylam padnieta
nie wiem co z nia jest
moja mala to ssie ok godz a wasze tak krótko???????
moja tez czasami pol godz ale ona jest ciagle glodna normalnie ja juz nie wstaje z lozka
a szczegolnie wieczorem
czy wasze zasypiaja przy cycu ???bo moja tak uwielbia i inczeja nie chce zasnąc

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 cze 2007, 09:57

witam wszystkie o poranku :-D
jagodka24, - mój tez taka przyssawka :-D koło 30-40 min mam jak nic wyjęte jak go karmie. Co do zasypiania - to mój tez tylko przy cycu zasypiał - ale ja z nim " trenowałam" i do tej pory z reszta - ( przez pierwszy tydzień płakałam razem z nim ..) że ma zasypiać sam - bo dzieci podobno muszą sie tego nauczyć .. więć był cyc- on mi przysypiał - ja go do łóżeczka - chwila - budził sie i ryk .. ja go na rece - uspokoił sie do łóżeczka i ryk.... do 2 godzin ryk - jego i mojego ... ale od tygodnia zasypia sam - więc chyba było warto - ... jeszcze czasami próbuje walczyć - że chce inaczej - ale już rzadko..
Doris- spokojnie... ja zauważyłam, że mały odbiera moje emocje - jak barometr ..a na nerwie - on jest bardzo niespokojny - może dlatego mała ci wariuje?? mój D. - też taki sam - mi nic nie pomaga- pieluchy jeszcze nigdy nie zmienił! dziecka mi jeszcze nigdy nie podał! w nocy nigdy nie wstał! z Hubertem został najdłużej 30 min ... więc spokojnie - wiem co czujesz .. ale ja też musiałam przejść nad tym do porządku dziennego ... bo mały szalał -był niespokojny i ja na wiecznym fochu i nerwie .. jak spokojnie teraz gadam z chłopem - to sie zaczął zobowiązywać do zostania na 2 godziny :-D massumi - ma rację - im trzeba powiedzieć- nie krzyczeć - powiedzieć co mają zrobić - chłop sie nie domyślą!! :-D mojego teraz 4 dni nie było - byłam zupełnie sama - na całe sczczęcie rodzice przyjechali na 1 dzień ..
zbora- tesci współczuję.. bardzo .ja mam fajnego teścia - a teściowa - nie wiem ..dogadujemy sie .. chyba :-D
u mnie chłopaki śpią - aaa - ja byłam wczoraj u fryzjera!!!! podciełam włoski i na soloarium!! :ico_brawa_01: w przyszłym tygodniu pedicurie i manicure !! będę kobieta :-D

Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 cze 2007, 11:26

Aaaaaaa !!!! Ja też chcę być kobietą :ico_brawa_01: :-D :ico_brawa_01: tylko jak tu się wyrwać z tego kieratu ??? :ico_oczko:
Wiem uspię dzieci koło południa (oboje w tym samym czasie to jest wyczyn :-D ) i zrobię sobie w łazience salon SPA :ico_oczko: bo dziś wieczorem ekipa z pracy robi grilla, więc dobrze byłoby się odprężyć w ich towarzystwie, ale mój J. oczywiście do nocy w pracy i już mam nerwa, bo on nie wie czy się wyrobi... mam go gdzieś jak się wkurze to idę sama w tango (tzn. z Ulą bo Miłosza dam na noc dziadkom)...
Ciekawe jak tam Zbora na "bezdzietnym" wypadzie do fryzjera :-)
mama_Dominika, trzymam kciuki za obecny i przyszłe tygodnie :ico_oczko: :-)

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 cze 2007, 11:56

Witajcie!!!
W końcu jestem. Dwa dni kompletnie wyjęte z życiorysu. Miałam taką temperaturę, że chwilami nie wiedziałam jak się nazywam i leżałam pod kocem i w swetrze i było mi zimno. Bez antybiotyku się nie obeszło. Jakies te moje cycki parszywe, bo z Kacprem miałam to samo.

Nie wiem czy nadrobię czytanie tego co napisałyście w tym czasie. Ale wiem napewno, że muszę siebie doprowadzic do ładu, bo wyglądam nie szczególnie po tym leżeniu plackiem w gorączce.

Dobrze, że mam mamę i męża, którzy się zmieniali i opiekowali się właściwie dwoma niemowlakami.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”