Awatar użytkownika
Jasnie Pani :)
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 cze 2007, 21:36

Nie chce być złym prorokiem ani sie wymądrzać ale jak nie będziesz jej przystawiać to się nie doczekasz...
codziennie z laktatorem walcze :-D taki co symuluje naturalny odruch ssania dziecka to moze cos z tego bedzie

lilo

25 cze 2007, 08:23

codziennie z laktatorem walcze taki co symuluje naturalny odruch ssania dziecka to moze cos z tego bedzie
Trzymam kciuki, możliwe że się uda bo moja siostra cioteczna karmiła tym systemem 1,5 roku swojego syna. Ale problem w tym, że cały czas butelką - tak się do niej przyzwyczaił że piersi ssać nie chciał - bo trzeba z niej mocniej ciągnąć niż z butli. Może próbuj jej dawać trochę mleczka z butelki żeby zaspokoiła głód a potem podać pierś, żeby possała trochę???

Awatar użytkownika
Jasnie Pani :)
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 cze 2007, 08:49

lilo, juz wszystkiego chyba probowalam, nawet kupilam takie nakladki na sutki co smoczek imituja, ale ona juz wie, ze z butelki latwiej i nie chce z piersi ciagnac. dla mnie wazne jest, zeby chociaz troche dzienie mojego mleka dostala, a jakim sposobem to niech juz ona wybiera, nie bed dziecka stresowac od urodzenia :ico_oczko:
dzieki za rady :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: i prosze o wiecej, kazda rada na wage zlota przy rodzicielskiej niedoswiadczonsci :ico_oczko:

lilo

25 cze 2007, 09:19

dzieki za rady i prosze o wiecej, kazda rada na wage zlota przy rodzicielskiej niedoswiadczonsci
Rady, radami a i tak wiadomo, że nawet tak małe dziecko potrafi nieźle rządzić po swojemu :ico_oczko: Najważniejsze, że wogóle starasz sie swoje mleko jej podawać - bo zwłaszcza to początkowe zawiera podobno dużą ilość przeciwciał.

[ Dodano: 2007-06-25, 09:20 ]
Widzę, że już nieźle siedzisz bo częściej bywasz na TT :ico_oczko:

BeataW
Wodzu
Wodzu

25 cze 2007, 10:54

Ale śliczna ta nasz Łucja i wcale nie wygląda jak noworodek,ja bym jej dała ze 2 m-ce :ico_oczko:
Co do karmienia piersią- ja miałam podobny problem- choćby nie wiem ile czasu Iza spędzała przy cycu,to naleciało ze 20-30 ml i koniec....Iza głodna wyła,jak walczyłam tylko o karmienie cycem,ale po kilku dniach się poddałam i zaczęłam dokarmiać butlą.Z tym,że dla izy nie było problemu i ssała zarówno cyca jak i butlę :ico_oczko:

edi
Jestem mózgiem tego forum!

25 cze 2007, 11:35

o temat karmienia.ja tego nienawidziłam jak pisze lilo.karol tez nie lubiał wiec sie dogadalismy.ja troche sciągałam troche pocyckał i trwało to 3 m-ce.bo ja juz w szpitalu kazałam go dokarmiac .jak poczuł butelke to koniec.nie ma sie co stresowac.dziecko na sztucznym przynajmniej kolek nie bedzie miało.a jakie jej dajesz.u nas polecali Nan.
i tez bardzo duzo pił herbatek.do dzis nigdy go brzuch nie bolał(odpukac)
zreszta do dzis karol tylko mleczko uznaje.ma prawie 2 lata a nic innego nie uznaje :ico_oczko:

lilo

25 cze 2007, 11:57

dziecko na sztucznym przynajmniej kolek nie bedzie miało
A dlaczego niby????? To nie ma większego wpływu. Mam mnóstwo koleżanek które karmiły sztucznie i przez kolki przechodziły.

edi a powiedz mi co Ty lubisz robić?? Co Ci w życiu sprawia przyjemność??? Bo właśnie stwierdziłam, że wiem czego nie lubisz, a nie wiem co lubisz :ico_oczko:

edi

25 cze 2007, 12:39

co ja lubie lilo.wszystko co nie jest związane z domem :ico_oczko: tzn z jego oporzadzaniem :ico_oczko:
lubie spac :ico_oczko: lubie jesc :ico_oczko: lubie zwiedzac :ico_oczko: lubie spiewac uwielbaim tanczyc czytac ksiazki lubie rozmawiac z ludzmi lubie tt :ico_oczko: lubie słuchac muzyki czyli wszystko co było kiedys :ico_placzek: a teraz musze lubiec to co jest.
a co do kolek moze i masz racje ze po sztucznym tez go dzieci mają ale z moich obserwacji zauwazyłam ze po matczynym czesciej bo zadko która trzyma diete.ja prawie nic nie mogłam jesc moja mama mi zabraniała zeby dziecku nic nie było.ale to nie sztuka zagłodzic matke zeby dziecko miało :ico_oczko:

fela
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

25 cze 2007, 12:40

edi ja tez nie lubilam karmic piersia,zaczelo mnie to meczyc po jakims czasie...porozciagane bluzki,wkladki w staniku,cycki nabrzmiale itp,ale dla dobra dziecka wytrzymalam 6 mcy.juz w ciazy sobie powiedzialam ze do 6 mcy bede karmic i tak bylo.i jak dotad konrad nigdy nie chorowal,nie mial zadnych kolek(odpukac) :ico_oczko: rosnie zdrowo i dobrze sie rozwija :ico_haha_01:
ja slyszalam ze nasztucznym dzieci maja kolki... :ico_noniewiem:

edi

25 cze 2007, 12:43

bo tak jak kiedys pisałam ja nie chciałm nigdy rodziny zakładac.nie chciałam miec dzieci.ja kocham dzieci i dzieci zawsze mnie lubiały ale swoich nie chciałam.dlatego mi teraz nic nie dogodzi.ja karolka bym nie zamieniła na nic innego na swiecie.ale kurcze brakuje mi tej wolnosci jak nic :ico_noniewiem: ale jeszcze troche i bedziemy z karolkiem zwiedzac swiat :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-06-25 ]
ja slyszalam ze nasztucznym dzieci maja kolki...
jest tu u mnie jedna dziwczyna na osieldlu co karmi roczną córeczke piercią.starsza karmiła 4 lata.powiedziała mi ze po pierwsze szkoda by jej było kasy na mleko sztuczne a po drugie to ona od małego miła problemy z brzuszkiem i gdyby jej dała sztuczne to ona by sie wykonczyła.wiec cos w tym jest.ale ona uwaza z tym co je.a jak pisałam wyzej kolki mają dzieci co matki jedzą i piją niewiadomo co a potem karmią.wiec lepiej dac sztuczne.ja tez miałam karmic do 6 m-ca tak mnie zmusili ale ze w 3 m-cu zycia karolka zachorowałam i po jednym antybiotyku nie pomogo (sciągałam pokarm zeby ratowac) zaczełam brac drugi i zrezygnowałam.tymbardziej jak pisałam on nie chciał ssac.a mleko mam do dzis :ico_oczko:

Wróć do „Kącik dla rodziców”