ja mam taki patent z kruchym ciastem
1 margaryna
1/2 kg mąki tortowej
2 jajka
szkl. cukru
mały cukier waniliowy
łyżeczka proszku
łyżka śmietany 18%
wygnieść z tego ciasto i 3/4 wyłozyc na wysmarowaną i obsypaną formę
i do tego:
a - 3waniliowe budynie ugotować na 1litrze mleka, jak wystygną to wyłożyć na ciasto, na wierzch resztę tego kruchego rozwałkowanego na cieniutko
b - 1,5 kg jabłek zetrzeć na jarzynowej tarce, wyłożyć na ciasto posypać lekko cynamonem, na wierzch rozwałkowane kruche ciasto
c - masę makową z puszki
![:-D](./images/smilies/002.gif)
wyłożyć na ciasto, i reszta jw.
Piecze się to cudo 40 minut w 180stopniach
można jeszcze do kruchego ciasta dodać 2łyżki kakao i odjąć 2 łyżki mąki i przełożyć waniliowym budyniem,
albo zrobić zwykłe kruche a budyń ugotować malinowy czy czekoladowy
wszystko wypróbowałam, każdy z tych wariantów i zawsze wychodzi superaśne ciacho, a goście sie nie połapią, że jedli to u was wcześniej
![n :509:](./images/smilies/509.gif)