Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lip 2007, 18:38

Hej! ja dziś nie zaglądałam bo mam gości...
Nocka...hm...nieciekawa...Poszłam spać o 23...Hania wstała o 2.30...ale potem prawie do 4ją nosiłam, bo nie mogła odbić i się prężyła, popłakiwała...Ja zmęczona jak smok...J pijany lekko, więc nie mogłam na niego liczyć... :ico_placzek: Potem zaczęliśmy sobie dogryzać, no i skończyło się moim :ico_placzek: , bo mi powiedział zgryźliwie, że Ja sobie ze wszystkim świetnie radzę!, co odczytałam jako złośliwość i podtekst, że też sobie nie radzę... :ico_placzek: A ja całe dni piorę i prasuję jego ciuchy!sprzatam za jego dupą i jeszcze mam Hanię na głowie... :ico_placzek: A on wielce zmęczony jaśnie pan! miałam takiego nerwa, że miałam ochotę wyjąć jego koszule świeżo uprasowane i je porządnie wygnieść... :ico_zly: No i na Hanię psioczyłam pod nosem i mam wyrzuty sumienia teraz... Wstałam o 6.30 do karmienia.... :ico_zly: I mimo własnej bezsilnośći poszłam do kościoła...Z J gadam półgębkiem... :ico_wstydzioch: Hania biedna drugi dzień nie może zrobić kupy...Jęka i stęka...Nawet masaż i termometr nie pomagaa :ico_olaboga: Wreszcie po masażu niedawnym zrobiła... :ico_brawa_01: Może nie tyle ile wg mnie powinna po 2dniach, ale ważne że coś! :ico_brawa_01: A gada dziś jak najęta! ech, jak ja ją kocham!!! :-D :-D :-D

Kulka no za diabła nie mogę wejść na tą stronkę! :ico_zly:

Anza i reszta zmartwionych fotelikami...Ja też tak marudziłam...ale gdzieś się wypowiadał ortopeda i czytałam, że dzieciaczkom jest tak dobrze... :ico_szoking: Tłumaczyli to tak, że dziecko 9miesięcy jest zwinięte w takiej pozycji...Poza tym, jego kręgosłup nie jest tak sztywny jak nasz, więc dzieciom jest wygodnie...Tak że chyba nie mamy się czym martwić...Powodzenia na wycieczkach!

No a przykurczone to jeszcze chyba mogą być prawda? Hania się prostuje na ramieniu, ale normalnie to raczej jest taka zwinięta częściej...

A teraz ja mam pytanko do karmiących cyckiem...Czy Wasze maluszki robią takie rzadkie kupki??? :ico_szoking: Bo z Hani czasem leci normalnie... :ico_szoking: Ale czytałam, że tak może być...no ja się jeszcze nie znam...A Gosia nie chce tej instrukcji napisać... :-D

U nas wreszcie przestało padać, wyszło słońce....Hania była na spacerku z "opiekunkami"...moją kuzynką i córą kuzynki...ale z nich niańki...! obiegły osiedle w expresowym tempie, wariatki! no ale była młoda na powietrzu prawie godzinę, więc luzik...

Ja dziś idę spać razem z Hanią chyba...Bo jestem wykończona jakaś...Oby nocka była spokojna...

Awatar użytkownika
anza
Jestem najmądrzejszy na forum!

08 lip 2007, 18:38

KUlka, no moja też jeszcze trochę ma podkurczone nóżki i rączki :-)

ja chyba też coś podłożę w tym foteliku bo inaczej to :ico_nienie:

a my byłyśmy na spacerku z Igusią i dziadkiem :-D - 4tym w życiu Igi :ico_szoking: w tym dwa u lekarza... a to wszystko przez ten wózek :ico_olaboga:
ale już jest fajnie bo spacerujemy w końcu!!! :ico_brawa_01:
i dziś mimo wiatru się skusiłyśmy :-D

pozdrawiamy!!!

[ Dodano: 2007-07-08, 18:46 ]
zborra, ja też się nad tymi kupkami zastanawiałam, bo też mi się za rzadkie wydawały i myślałam że to rozwolnienie, ale teraz to już sama nie wiem... :ico_noniewiem:
mówisz że ortopedzi akceptują te foteliki... no to może nie będę się zamartwiać...

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lip 2007, 20:29

Uf.......czyli nie tylko u mnie rzadkie kupy...no to dobrze, bo też już szukałam w necie o rozwolnieniu...
A foteliki...no tak mówią...i piszą...więc chyba wyluzuj...powodzenia!

Ja zaraz mam masaż, kąpiel, karmienie i spanie...mam nadzieję...

:ico_wstydzioch: a ja mam problemik kolejny...straszny hemoroid...już było ok, a teraz...krew się pojawiła...ech... :ico_placzek: muszę znowu sobie coś zapodać...A do lekarza?nie chcę! :ico_nienie: więc muszę przetestować wszystkie dostępne czopki, maści i inne...
Chyba już dobrej nocki...bo mam zamiar paść zaraz po mojej córce...
Buziole!

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 lip 2007, 20:34

Zbora - ja napiszę ten podręcznik :-D daj mi jak Hubcio skończy rok - tadiemy wam też odpakę - bo jak nc będę się wzorowac na TT i was :-D
co do fotelików- ja chyba najwięcej używam bo prawie codziennie i Hubcio spędza tam duzo czasu - i odbył już podróż w jedną stronę 200 km - spokojnie - one są wygodne - Hubert jak widzi , ze go wkładamy to od razu zasypia - rada moja - wezcie pieluchy dwie tetrowe - zwincie w takie wałeczki i podłóżcie pod szyjkę z jednej i drugiej strony - bo jak maluchy zasną - to głowki jeszcze nie trzymaja i ona leci na boki i wtedy napewno maja wygodnie
mi nerwy na razie odpuscily - D. zaczal sie zajmować małym - moge pospać z godzinke w ciagu dnia ... :-D pewnie w tygodniu bedzie nonono - bo ma duuzo roboty - ale co tam -dobry i weekend
Sikorka - kuruj się !!! ja mam zamiar - jak zdążę - zrobic jutro wyniki - bo chyba ze mna nie najlepiaj - przez cała ciąże miałam mega anemie - po porodzie jak zrobili mi wyniki - to w szpitalu dostałam takie mega dawki żelaza i recepte ( a oczywiscie zapominam brac ... w biegu przy małym....) już mam po pouładniami zawroty głowy i czarno mi się robi przed oczami ... słabo mi ...hmm ... coś m sie zdaję ze mam taka anemie , ze szok .... ale mam moj gino juz na mnie krzyczal o wyniki - i ze do hematologa mnie znowu posle .. wiec pewnie pojde ...

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lip 2007, 20:38

Cześć Gosiulek ! no bardzo mi Ciebie tu dziś brakowało...W ogóle pustki mega!!!

No wiesz, to czekam na podręcznik...tylko, że za rok to ja już będę stara wyga w wychowaniu bobasów...
No i marsz do lekarza! :ico_nienie: nie przeginaj, masz małe dziecko i musisz być w formie!
hehehe...i kto to mówi?baba co jeszcze nie była u gina! :-D i boi się iść z hemoroidem do lekarza... :-D no tak...autorytet jak cholera! :-D

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 lip 2007, 20:40

o i pisały jednocześnie :-D co do kup - tez sie mialam zapytac - bo z mojego tez czasami leci i dzis nawet myslalam, ze ty Zbora- pisalas kiedys o kolorach co i jak??
a my dzisiaj daliśmy sztuczne - dokarmialiśmy Hubcia - bo on je po poludniu teraz 16, 17, 18 , 19 i 20 .... i moje cycki nie nadazaja - dałam mu bebiko omneo ( dla dzieci antykolkowe, przeciwzdeciom i ulewaniu) dostał w prawdzie 30 ml - na razie ale obyło sie bez krzyku przy cycu i wariacji - chciał wiećej - ale boje sie ze mi pokarm odejdzie ( 1 raz dałam mu w południe na spróbowanie - to sie krzywił - ale za 3 razem wszamał :-D ) i przynajmniej on bez stresu i ja .. :-D

Awatar użytkownika
KUlka
4000 - letni staruszek

08 lip 2007, 21:17

moje dziecie jedno i drugie spi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :-D :-D :ico_haha_01: :ico_haha_01:
dzieki troche wolnego ....... dzis zreszta jedno i drugi 5 h w ogrodzie było wiec chyba to je tak uspiło ......
teraz ja ide odpoczywac ........
no i starszemu chyba jz katar przeszedł młodszy jeszcze tak mini mini ........

http://s1.bitefight.pl/c.php?uid=53994

[ Dodano: 2007-07-08, 21:19 ]
ps zborra wymocz pupe w goracej wodzie powinno pomoc.....

Awatar użytkownika
anza

08 lip 2007, 21:59

KUlka, masz ode mnie 5.75 l :ico_szoking:
jak tak dalej pójdzie to też dostanę anemii :ico_nienie:

Gosia A, dzięki za praktyczne wskazóki :-D :ico_sorki:
mamy jeszcze tydzień na proby generalne :ico_oczko: w środe jedziemy do Łowicza (1h w jedną stronę)
i dbaj o siebie :ico_nienie: bo tam do Ciebie przyjedziemy zrobić porządek!!!

zborra, nie martw nic ja też mam hemoroida :ico_oczko: jak będziesz u gina to powiedz - tak przy okazji, moja przepisała mi posterisan, ale szczerze mówiąc to jakiejś odmiany nie czuję :ico_noniewiem: tylko, że ja nie mam jakiś wielkich dolegliwości, po prostu czasem trochę przeszkadza... więc ostatnio prestałam brać

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lip 2007, 23:01

Gosia no jak tak często je to można mieć już dosyć, wierzę...Ale podobno częste przystawianie powoduje wzrost laktacji, więc piersi "zrozumieją", że musza nadgonić z produkcją. Więc chyba nie warto młodego często dokarmiać. No ale rozumiem, że to miało być na uspokojenie młodego, bo głodne dziecko to nic ciekawego. U mnie się już chyba unormowało, bo po tych dniach jedzenia co 2godziny :ico_szoking: przyszedł znów mój ukochany czas minimum 3godziny przerwy :ico_sorki:
A kupy....hm...Hania robi ciągle jakieś żółtawe, czy tam jak mówią czasem fachowo-musztardowe (swoją drogą mało apetyczne porównanie... :-D ) no i raczej wodnite...Ponoć przy karmieniu piersią to normalka...Ale dziwnie wygląda...No i jak się wyleje takie cuś z pipeluchy to dzięki!

Kulka :ico_brawa_01: dla dzieciaków! ode mnie masz 3,88.... A za poradę dzięks...

Anza a posterisan jest bez recepty...właśnie jutro muszę kupić czopki i jazda...Jak nie urok to sraczka...ech....

Czy ja przypadkiem po 20 nie pisałam, że wybieram się kąpać Hanię? otóż moja córka zjadła po 17 i postanowiła wziąć mnie na wytrzymałość...Obudziła się po 22!!! :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: Ja żebym to wiedziała, to bym spała obok, ale ona co jakiś czas się wierciła, więc już wszyscy w pogotowiu do kąpieli czekamy...A ona...śpi! :ico_zly: i śpi :ico_zly: i śpi :ico_zly: No więc wreszcie my wzięliśmy prysznic i łaskawie postanowiła, że czas wstać... :ico_sorki: Więc szybka kąpiel, pogaduszki, cycol...i chyba usypia...A ja jeszcze weszłam powiedzieć dobranoc...I spadam, bo jutro wyprawa do lumpeksu!
I boli mnie gardło...wrrrr..................

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

08 lip 2007, 23:40

HEJ...
mala dzis malo spala bo ciagle ja budzilismy-niechcaco oczywiscie!w koncu usnela 1.5 godzinki przed kapiela wiec ja obudzilismy-wlasciwie w kapieli byla malo przytomna i potem nie chciala cyca i sama zasnela...z takim metnym spojrzeniem :-D pierwszy raz sie tak zmeczyla ciaglym niedosypianiem...ciekawe jak dlugo pospi!!
ojjj..kupki..no coz kolor zarowkowo zolty i konsystencja biegunki...chyba ze jem wafle ryzowe to z domieszka zieleni i bardziej geste...a te wafle pomagaja nam obu na sprawy toaletowe :ico_oczko:
Zborra----udanych zakupow!!!

a..no i siodelka to wydaje mi sie ze sa wygodne bo mala uwielbia w nim zasypiac..no i przeciez sa testowane i sprawdzane z atestami...no i przeciez nie od tak sobie mozna je montowac na niektore wozki!my taki mamy i sprawdza sie gdy bardzo wieje to mozna mala zabunkrowac w takim siodelku...bo z daszkiem jest :ico_sorki:
ide pod prysznic i spanko..bo padam..wstaje pierwsza i klade aie ostatnia-to rola mamy,nie? :ico_spanko: papa

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”