Witajcie ..
Dawno tutaj nie zaglądałam ale byłam tu z Wami całą ciążę pod nickiem izula20
Później coś się zbombało z netem i nie umiałam się zalogować/
Urodziłąm 16 lutego córeczkę . Kiedy jechałam byłam święcie przekonana że urodzi się Kubuś;-) Wszystko przygotowane dla syna. Lekarz na usg pokazywał mi pisiorka
a tu przy porodzie mąż patrzy miedzy nózki a tu taki szok
córcia. Imię mieliśmy już wybrane tylko cały wystrój pokoju zmieniałam;-)
Poród z perspektywy czasu wspominam bardzo dobrze. Wiele dała mi wspaniała opieka w czasie i po porodzie. Pytali czy chcę znieczulenie- odmówilam. A gdy przyszły parte- błagałam o nie. Niestety było za póxno. Błagałam żeby mnie dobili
.Mała szybko wyskoczyła;-)
Planujemy z mężem już następne.
Mam 22 lata, jestem z Opolszczyzny. Obecnie z Wiednia. Za kilka lat , max. do 5 wracamy do ukochanej Polski.
We wrześniu zaczynam studia , mam nadzieję że wszystko pogodzę..
Co do dzidzi . Julia ma już od 1 lipca 2 ząbki
Przy wyrzynaniu bardzo płakała , była marudna , jakby przeziębiona , zakatarzona , po żabkach jak ręką odjął..również ulewała..
Co do kąpieli w dużej wannie- my kąpiemy się już od 3 miesiąca a nawet predzej . Teraz gdy mała tak chlapie nie wyobrażam sobie kąpieli w wanience , a tak to bardzo wygodne..Pani z kursu z basenu mówiła mi (zaczynamy we wrzesniu) żeby już przyzwyczajać maleństwo i robić o kilka st zimniejszą wodę i polewać buźkę wodą . Juz przyzwyczaiłam ją i wody się nie boi a nawet macha tymi nózkami jakby chciała pływać..
Co do basenu , to dziecko nie może przebywać w wodzie dłużej niż 30 min..
Także nie kuście się jak nawet ktoś wam podaruje te parę min w basenie- szkoda dziecka..
Ja karmię Julcie mlekiem sztucznym od 3 tyg życia. Pozatym uwielbia soczki z marchewką , i deserki..
Zasypia ok 20 stej , spi do 9tej z przerwą na jedzenie o 6tej.
Jest kochana i śliczna jak wWASZE CUDNE DZIECIACZKI..
Mam nadzieję że ponownie mnie do siebie przyjmiecie;-)
Pozdrawiamy Was sedecznie