Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

13 lip 2007, 22:58

hej...a my dzis mielismy jechac ogladac mieszkanie-i nici z tego bo zadzwonili ze juz wynajete :ico_placzek:

Zbora..no co do tych teskowskich pieluch to szkoda ze w polsce ani sie nie oplacaja ani nawet takie fajne nie sa jak u nas...no szkoda...a no i powodzenia z tetrowymi :ico_haha_01: -podziwiam za odwage..powiem Ci ze mam 21 pieluch tetrowych i uzywam do karmienia i odbijania-i piore jak szalona!!!!!!!

Oto nasza pociecha w OPASCE :-D
Obrazek
Wydaje mi sie ze mozna wypracowac harmonogram z cyckami...nam w sumie Maya sama sobie go ustalila...chyba niektore dzieciaczki potrzebuja wiecej czasu zeby ulozyc sobie taki prowizoryczny plan dnia-wiadomo ze nie jest on nienaciagalny!

pozdrowka do jutra papa

[ Dodano: 2007-07-14, 07:43 ]
hej..niemozliwe wczoraj bylam tu ostatnia a dzis pierwsza :ico_szoking:
wstalam na szybkie sniadanko przy okazji tego ze Maya walczyla z kupa i niestety nie wygrala,teraz przysypia troche a mnie straszliwy glod dopadlno i jest drozdzowka i kubek mleczka :-D ...wpadne pozniej..narqa

Awatar użytkownika
KUlka
4000 - letni staruszek

14 lip 2007, 08:25

hejka.........
Zborra a skad wy jestescie tak w ogole ?????
ja malucha po kompaniu karmi i tez kłade do łózeczka i wychodze ......... i on zasypia sam ....... Filipa tego nie nauczyłam i mam masakre do dzisiaj z usypianiem ........ a uwiezcie mi ze se starszym dziecikiem gorzej sie walczy ........

no i prosze o dadki http://s1.bitefight.pl/c.php?uid=53994
no i dla dzieciakow www.pajacyk.pl

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lip 2007, 09:22

u mnie nocka ok
mala wyciszyla sie na raczkach ok 22 polozyłąm do lozeczka i zasneła
obudzila sie o 3 zjadła a potem juz o 8 wiec wlasciwie w nocy budzimy sie tylko raz
FAJNIE!!!!
teraz za to walczy z zasnieciem i nie moze

zborra ja juz nie karmie piersia i to 300g to mala na butli przybrała

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 lip 2007, 10:06

a dzień dobry :-D
co do rozkładu jazdy ... to u nas - jest w miarę - karmię piersią :-D tylko czasami wieczorem jest dodatkowo z 50 ml sztucznego - bo u mnie już braki a ten głodny ...
Domi - ja w 1 tygodniu jak przyszliśmy ze szpitala walczyłąm z Hubciem ... przysypiał , kładłam go do łóeczka i on w ryk ..ja go na rece uspokoił się odkąłdałam a ten w ryk ... więc on płakał w łózeczku a ja obok ... tydzień męki ..ale się opłacało .. teraz zbliża sę ok 19-20 jest kąpanie , cyc i odkładam go do lóżeczka ma otwarte oczy i zasypia i budzi ok 2-3 i potem ok 6 więc da radę - tylko musisz być konsekwentna ... no i boli ..jak sie małego człowieka musztruje - ale pamiętaj - maluchy nie umieją same zasypiac - MUSZĄ sie tego nauczyć ..więc muszą mieć jakiś rytuał zasypiania .. tak jak pisze Kulka - zrób to teraz bo potem będzie coraz gorzej ... powalczysz z tydzień , popłaczesz i będzie ok .
co do fajek ... massumi - no wiem :-D , żę stara i rura :-D alw tak bym chciała byc rureczką :-D z tymi mniej kilogramami :-D na razie walcze .. nie kupiłam sobie paczki fajek ... bo jak kupie to już będzie pozamiatane ... możę przejdzie ... mam nadzieje ..
Zbora - ..hmm.. finanse.. rozumiem ... u nas może być .. ale tez potrzebne ..i .ja chyba we wrzesniui na 10 dni do roboty już pójdę ... chodz na razie sobie tego nie wyobrażam .. ja cała ciąże w domu teraz też .. hmm .. zobaczymy ..ale jak tu małego zostawić?? komu??? niania... ale weż tu zostaw z obcym człowiekiem takiego szkraba .... ech....
GLIZDUNIA, - ale ona fajna - taka papusna :ico_brawa_01: :-D :-D cudo
massumi, mój też czasami pociągnie z wanienki - jak go pluskam , albo myje bużkę - trochę wleci ... ale nic sie nie dzieje ..
co do gilunów naszych pociech ..to mój czasami tak charczy .... więc codziennie wieczorem - woda w areozolu- nawet po 3 razy do jednej dziurki i wyciagamy - drze sie ... :ico_olaboga: rany ... mam ten mucofluid jeszcze ale to bardzo rzadko .. jak mi Hubcio charczy tak w nocy , że ledwo oddycha - jako,s z tym jego katarkiem to różnie ..ja tam przewrażliwiona na tym punkcie - bo ja taki zatokowiec ..wiecznie z zapchane zatoki ...ech ..( załatwiłam nurkowaniem ..kiedyś przywiozłam jakieś świstwo z morza czarnego .. i leżałam w szpitalu 2 tygodnie i teraz mam .. )
dobra lecę pod prysznic - a aaaaa jutro mam teściową!!!!! przyleciała z niemiec w piątek i przyjeżdzaja ...no no no ..zobaczymy co o będzie ... :-D

Awatar użytkownika
KUlka
4000 - letni staruszek

14 lip 2007, 10:13

Gosia - Ja Jakuba mam juz ustawionego gozej z Filipem .... za duzy juz jest na taka walke bo jest strasznie uparty i np jego odstawianie nocnego jedzenia nie trwało 1 - 2 tygodni tylko 4 a ja nie mam siły na darcie sie wieczorami przez 3 tygodnie po 3 h ......... niestety ...... moj błąd .......

Jagodka a ile Twoja mała wciaga z butli ?? i jakie mleko dajesz??

a co z tym skypem ??? ma ktos oprucz Ewcika??

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 lip 2007, 10:43

KUlka, - miałam skype .. tylko musze słuchawki zmontować :-D dam znać :-D

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lip 2007, 12:20

KUlka, moja mała je nutramigen i zageszczam jej nutritonem
teraz potrafi zjesc 170ml ale srednio to 150ml musi miec
a czemu pytasz?

Awatar użytkownika
KUlka
4000 - letni staruszek

14 lip 2007, 12:38

a tak zeby wiedziec ...... bo moj maluch tez na butli ...... i tez 150 wciaga.....

nutramigen ?? alergikiem jest ??

Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lip 2007, 12:48

Obrazek

A ja się chyba nawet wyspałam... :-D o ile tak to można nazwać... hmmm
Gosia A, ty moja RURECZKO - pomyśl sobie, że 9 miesięcy przybierałyśmy na wadze... :ico_oczko: tzn. rosłyśmy w siłę... no i teraz damy sobie tez jakieś 9 miesięcy na dojście do siebie... powoli małymi kroczkami, bez jojo bez zbędnych ceregileli poprostu systematycznie się ... np, zagłodzimy :-D :-D :-D aaaaaaaaaaaa ja też chcę być piękna i łabędziem i wogóle żeby nosić rozm. XS aaaaaaaaaaa
I co może się uda - miałam jak Kulka odwalić mączne a dziś rosół na obiad tzn. na pierwsze bo kto by się zupą najadł ??? aaaaaaaaaaaa :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lip 2007, 12:50

wiesz co poki co to nie wiadomo czy jest alergikiem ale my oboje jestesmy wiec lekarka wolała dmuchac na zimne bo po co dzieciaka od razu uczulic na mleczko prawda?
ale twoj kubus troszke starszy prawda?
ja cały czas sie zanstanawiam czy ona za duzo nie je?
ale skoro nie oddaje tego spowrotem to chyba dobrze nie?
ja kompletnie nie mam doswiadczenia
a powiedz co dajesz mu do picia i jak czesto jakie ilosci i kiedy?

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”