Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lip 2007, 22:44

no ja śpię przeważnie na boku albo właśnie na brzuchu :ico_oczko:

ania25
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

14 lip 2007, 22:51

A właśnie tak sie dziś coś źle czuję chyba się przedźwigałam bo rano córa zrobiła mi niespodziankę i musiałam ja wykapać ale jak na złość ona na sile ubzdurała sobie wanienkę o musiałam ta wanienkę pełna wody dźwigać do pokoju :ico_olaboga: a potem te moje 18 kg żywej wagi wyjmować z tej wody i nieść na kanapę co by na boso nie szła z gołymi nóżkami i już w ogóle nie mam siły :ico_placzek: :ico_olaboga:
mam to samo wracam ze Zuzką a ona śpi w foteliku w samochodzie i co zostawić dziecko nie mam sumienia, i dźwigam ją na górę po schodach do łóżka. A to nie wskazane :ico_noniewiem:

mambii ja tez zajadam się nektarynkami :ico_oczko: mniam.

kilolek zazdroszcze brzuszka, dzisiaj byłam u mojej mamy i spotkałam sąsiadkę, powiedziałam jej ze Zuzka będzie miała rodzeństwo, a ona :"Naprawdę . . . nie widać" :-D

Awatar użytkownika
Evik.kp
4000 - letni staruszek

14 lip 2007, 22:56

Ja też już nastaiłąm się, że będzie chłopak choć zawsze marzyłam o dziewczynce. U mnie w rodzinie zawsze rodziły się pierwsze dziewczyny więc się pocieszałam ale wyszło inaczej. Teraz już się cieszę i na pewno będę się jeszce starała o dziewczykę.
Ika ochoty narobiłaś tymi ciastami :ico_haha_01: Niestety ja też coraz gorzej sypiam. Na plecach nie mogę bo mnie boli kręgosłup a ja leżę na boku to drętwieją mi ręcę. I tak źle i tak nie dobrze

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lip 2007, 22:58

ania25, wiesz co ja jestem zdania że ciąża to nie jakieś upośledzenie ale przy takim dźwiganiu boli mnie strasznie kręgosłup a zresztą ty wiesz najlepiej że jeżeli już mamy dzieci to nie możemy sobie pozwolić na marudzenie najczęściej na rękach nosze synka bo on uwielbia tulić i całować mamę a ja nie mam sumienia go wtedy tak zostawić i zawsze mamcia bierze apa :-D a powiedz mi złota co ty będziesz miała teraz dziewczynkę czy chłopca bo u mnie też ten brzuch taki marny bo mi sie wydaję że córę :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-07-14, 23:00 ]
mambii ja tez zajadam się nektarynkami :ico_oczko: mniam.
24 h na dobę mogę je jeść :-D a jak już nie mam owoców to głupieje dlatego mąż codziennie lata na hurt po arbuza tego co wczoraj kupił to jeszcze mam bo duży był :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-07-14, 23:10 ]
Ika ochoty narobiłaś tymi ciastami
bo wczoraj zrobił mi się apetyt na ciasto z owocami to takie byle co zrobiłam i leży w lodówce a dziś szaleje za twarogiem i musiałam sernik upiec ale jeszcze go nawet nie ruszyłam :ico_noniewiem: ja już sama nie wiem czego chcę na sam widok jakiś czekolad mnie mdli ale ciasto z owocami albo z twarogiem to zjem co prawda tylko odrobinkę i nie wiem po co tyle siedzę w kuchni aby je zrobić :ico_noniewiem: ale wam powiem że jak byłam w ciąży z synkiem (wcześniejsza ciąża ) to mój dzień opierał się na czekoladzie z orzechami przytyłam strasznie :ico_olaboga: dobrze że ten mój synuś ma inne apetyty i mama tak nie rośnie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Evik.kp
4000 - letni staruszek

14 lip 2007, 23:18

JA też bym co chwilę podjadała ale mam wyrzuty sumienia przez te moje 4+ przez ostatni miesiąc.Chociaz dziś wróciłam ze szkoły i do kanapiki z pomidorem i cebulą zjadłam słodką bułeczkę maślaną z dżemem i popiłam mlekiem :-D

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lip 2007, 23:27

Ja się muszę przyznać mój mąż kupił dla mnie i dzieci całą zgrzewkę mleka i nic w tym dziwnego ale jego ukochanej żonie zachciało sie mleka które ma 3,8% tłuszczu :ico_wstydzioch: i wypijam dziennie jeden kartonik :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

15 lip 2007, 09:23

kilolek zazdroszcze brzuszka,
Ania, ja na początku bardzo chciałam żeby ten brzuszek byo widać. Co prawda bardzo szybko się pojawił. Ale teraz mam go dość. Nie dość, że mi ciasno i nigdzie się nie mieszczę to jeszcze czuję się potwornie gruba i odpychająca. :ico_placzek: Ja chcę z powrotem moją "szczupłą" :ico_oczko: sylwetkę. :ico_placzek:
ja już sama nie wiem czego chcę na sam widok jakiś czekolad mnie mdli ale ciasto z owocami albo z twarogiem to zjem
Ja przez pół roku nie ruszyłam nic ze słodyczy, a teraz mogłabym się nimi żywić. Codziennie sobie obiecuję, że to już ostatnie i od dzisiaj konie, ale nie!!!!! Co dzień lece do cukierni po szarlotkę albo babeczkę z owocami. A dostałam od teściowej blok to wpierniczyłam sama cały w dwa dni :ico_szoking:
Przytyję ze 100 kg i tak mi zostanie! :ico_placzek:
Ja się muszę przyznać mój mąż kupił dla mnie i dzieci całą zgrzewkę mleka i nic w tym dziwnego ale jego ukochanej żonie zachciało sie mleka które ma 3,8% tłuszczu :ico_wstydzioch: i wypijam dziennie jeden kartonik
Ja piję tylko 3,2%. Innego nie znoszę. Ale teraz muszę mieć do niego koniecznie słodką bułkę albo drożdżowe. Inaczej nie wchodzi.

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 lip 2007, 10:11

Przytyję ze 100 kg i tak mi zostanie!
No co ty tyle na pewno nie i szybko zgubisz to co przytyłaś :ico_brawa_01:
Ja piję tylko 3,2%. Innego nie znoszę
To mi właśnie na takie tłuste mleczko odbija i pije je bez niczego :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

15 lip 2007, 13:07

witajcie widze, ze chyba wiekszosc z nas ma ten sam problem dodatkowe kg - ja to czuje sie jak słonica - przytyłam 8 kg!!! masakra a jutro dopiero zaczyna sie 24 tydzien ...pocieszam sie, ze podobno w 2 trymestrze najwiecej i najszybciej sie tyje - bo teraz dziewczyny to glownie te kg ida w nasze dzieci a nie w nas same :)) wiec trzeba to godnie znosic i nosic nasze kochane szkrabki by były zdrowiutkie jak sie urodza....choc teraz jak sa te upaly u mnie 35 stopni :/ to jest ciezko nogi puchna, rece takze a i kolano mi sie odezwało , ktore przy normalnej wadze jaka mialam przed ciaza nie dawalo o sobie znac....
co do slodyczy to ja mam tak samo jak Kilolek ....ciagle je jem i ciagle sobie obiecuje , ze to juz ostatnie :/ ...a dzis jeszcze imieniny dziadka mojego...oj bedzie znow na slodko
buziaki i trzymajcie sie zdrowo - ja mam jutro wizyte u lekarza

podobno od 28 tygodnia zaczyna sie chodzic do ginekologa co 2 tygodnia??? a od 36 tygoidnia co tydzien ??

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 lip 2007, 15:16

podobno od 28 tygodnia zaczyna sie chodzic do ginekologa co 2 tygodnia??? a od 36 tygoidnia co tydzien ??
To znaczy się ja już po 30 tc to chodziłam co 2 tyg ale jak dokładnie to nie wiem

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”