Ojej dziewczyny ,to moja rodzina chyba z jakiejs innej planety
Bo ja nic nie moge powiedziec na moich rodziców.Raz dobrze ,raz źle ,jak to zwykle bywa w kazdym małżenstwie
,ale nadal sa ze soba ,a w sierpniu minie 35 lat od ich ślubu.
Nas była czwórka ,jeżeli chodzi o faworyzowanie to od strony mojej mamy nigdy tego nie zauważyłam.Traktowała naszą czwórkę tak samo ,równo.Mój tata faworyzował troszke moja starsza siostre Agnieszkę i Tomka ,no ,ale tu mogę zrozumiec -rodzynek w całej rodzinie
.Bo tak to same dziewczynki były,od strony taty ,jak i od strony jego rodziny.Ale nie było to takie faworyzowanie ,że mi to przeszkadzało,czy mojej młodszej siostrze Ali.A że ja jestem podstepna osóbką
to wykorzystywałam to na swoje korzyści i jezeli cos było nie tak ,to od razu ganiałam do Agi czy Tomka ,żeby wytłumaczyli mnie przed tatą
Akerl ,ale rozumiem co znaczy miec w domu w rodzinie
nadgorliwego katolikaNiestety tacy ludzie przeinaczają wiare chrzescijańska na swoje widzimisię
Wiem cos o tym ,bo mam takiego tescia
Jest to człowiek ciezki z charakteru ,wiedzacy tylko swoje ,nie dajacy nikomu dojśc do słowa,bez przerwy słuchajacy Radia Maryja
A jeszcze jak mi mówi ,że kobieta na 100 % powstała z żebra Adama ,to juz mi normalnie recę opadają
I że kobieta ZAWSZE powinna tylko słuchac męża ,bo ona nigdy nie ma racji.Moja młodsza siosta żyje w wolnym związku ze swoim partnerem już 12 lat i są szczęśliwi ,jest im tak dobrze jak jest.Ale jak tylko ide do moich teściów to od razu pytanie :kiedy Ala wyjdzie za mąż ,bo bedzie sie smazyc w piekle
Tylko ciezko mu wytłumaczyc ,że Bogiem nie jest i to nie on bedzie nas kiedys sądzic
Niestety to wychowanie tescia odbiło sie na charakterze mojego męza
Andrzej jest osoba bardzo zamknietą w sobie ,nie umiejaca okazywac uczuc ,stroniacą całkowicie od Kościoła i od Boga
Nie mówie ,że Andrzej jest zły ,bo to dobry człowiek ,bardzo go kocham i wiem ,że on nas też bardzo kocha,ale czasami ciezko byc nam razem ze sobą.W tym sęk,że jesteśmy tak różnie chowani...
Ale jak to mówia przeciwnosci sie przyciagają
[ Dodano: 2007-07-19, 08:56 ]O Mateńko ,ale sie rozpisałam ,przepraszam .Az mi głupio..