Witajcie.
przez dwa dni nie miałam czasu żeby zasiąść do kompa.
Po spotkaniu na temat poszerzania diety noworodka karmionego piersią , wiem na pewno tyle, że powinniśmy zacząć dokarmiać nasze maleństwa jak skończą pół roku. Pierwszymi warzywami są marchewka i ziemniak, a owocem jabłko. Najlepiej najpierw wprowadzać jarzyny , bo jak dziecko poczuje słodycz owoców to nie zawsze będzie chciało jeść warzywka.
Nie będę wam przytaczała całego wykładu, bo to strasznie dużo tego. Może uda mi się zeskanować tabelkę to chętnym mogę przesłać na pocztę. Jak macie jakieś pytania to piszcie, może będę umiała odpowiedzieć. Jeżeli chodzi o alergię to należy wszystko na co dziecko sie uczuli wprowadzać dopiero po pierwszym roku życia. zachowując kolejność.
Przypuszczam, że ja z moja Majeczką będę miała niezłe przeboje. Aktualnie jestem na diecie bezglutenowej, bo Majka robiła kupy z krwią , a wszelki infekcje ma wyleczone. Na razie mam tak jadać 3 tygodnie, żeby zregenerowały się jej jelitka. Odpukać od trzech dni nie było krwi.
Dziś pogoda do bani. Pada deszczyk,ale niekoniecznie mi przeszkadza, bo i tak musze siedzieć w domku i "pilnować" panów montujących mebelki w kuchni