lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

29 lip 2007, 13:55

dziewczyny a co z tym pologiem? to normalne ,ze dalej lekko krwawie? :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Alineczq

29 lip 2007, 13:56

Lucy.. nie wydaje mi się, zeby to było w porządku szczerze mówiąc.. oczyszczanie tak, ale martwią mnie te skrzepy .... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2007-07-29, 14:40 ]
wkleję parę fotek :-D

Tu tatuś dumny, ze córcia go za paluszek trzyma :-D :-D No powiedzcie... mała do niego jest bardziej podobna nie? Ja nawet mówie, ze to miniaturka Karola tylko z dziurką :-D
Obrazek

Tutaj maluszki wczoraj Mateusz i Wanessa
Obrazek

Tu Bar Mleczny "CYC" zaprasza :-D :-D :-D

Obrazek

Awatar użytkownika
avisek
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

29 lip 2007, 16:19

lucy - jesli nie mialas przerwy w tym krwawieniu i jest coraz slabsze a nie coraz mocniejsze - to nie masz sie czym martwic. krwwic mozna do 2 miesiecy. jesli jednak zaczelas krwawic po jakiejs przerwie to musisz odwiedzic gina. moje krwawienie ustalo w piatym tygodniu.

alinka - podziwiam cie za ten szybki powrot do seksu. my dopiero teraz zaczelismy, bólu zero, a tak sie balam ;-)
co do laktacji alinka to nie ma co przesadzac z napojami, czytalam gdzies ze nadmiar napojow moze zadzialac w druga strone.. ja tez tak szalalam jak ty... ale teraz pije tylko 3 herbatkina dobe w tym jedna w nocy (1 hipp i 2 herbapol) i jest lepiej jak wczesniej. owszem zdarzaja sie kryzysy ale wiem ze to jedynie wynik stresu i staram sie nie zapedzac w kozi rog bo ciagle myslenie o cyckach i pokarmie tylko pogarsza sprawe... co ma byc to bedzie

mala przybrala juz dosc sporo bo prawie 2 kilo od wyjscia ze szpitala wiec chyba sie najada...

[ Dodano: 2007-07-29, 16:20 ]
alinka zdjecia super i nie omieszkalam obczaic biustonosza, sliczny - to do karmienia?

[ Dodano: 2007-07-29, 16:26 ]
zapomnialam wam napisac ze mala nie dostala szczepionki bo jeszcze za wczesnie - ponoc ma objawy niedojrzalosci neurologicznej (zaciska piastki i slabo podnosi glowke). ale mamy sie nie martwic bo to sie czesto zdarza, zwlaszcza u dzieci ktore rodzily sie z okrecona wokol szyi pepowina - tak jak Laurusia

lucy23

29 lip 2007, 16:41

kurde dziewczyny,troche sie wystraszylam,bo ostatnio krwawienie ustalo,a teraz patrze i jest mocniejsze,zaczelam sie zastanawiac czy to nie miesiaczka ??? :ico_olaboga: jutro ide do lekarza ,to zapytam.sama nie wiem o co chodzi?pamietam ,ze kamilka miala podobnie,tzn krwawila po tym jak jej ustalo i zastanawiala sie czy to nie okres? kamilko i jak sie sprawa wyjasnilia z tym krwawieniem?

alinko super fotki :ico_brawa_01: ajak sie sprawy z mezem ukladaja? sadzac po minie tatusia ,chyba dobrze,co?

Awatar użytkownika
Alineczq

29 lip 2007, 17:08

Lucy jest dobrze, ja tam sobie nabzdurałam do głowy głupot bo od tego braku mleka i flaków na brzuchu dostawałam paranoi :ico_oczko: No i pędź do lekarza szybko, nie chcemy zeby Ci się krzywda działa :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie:

Avisek moze ja rzeczywiście za duzo piję róznych rzeczy i dlatego nie mam tyle pokarmu ile chce :ico_noniewiem: spróbuję ograniczyć. Aha dzisiaj z jednego cyca zdoiłam 80 ml sukces na maksa... mleko zaczęło kapać z cyca, to szybko musiałam ściągnąć, mówie Wam lało się po mnie :-D
Aha Avisej, to nie stanik, tylo taka bluzeczka zawiązywana na szyi :-D na wypad w gości jest rewelacyjna :-D bo nie trzeba podnosić jej do góry i w miarę przyzwoicie wygląda hehe

lucy23

29 lip 2007, 17:19

alinko bluzka rewelacja :ico_brawa_01: tylko w uk to roznie z tymi lekarzami bywa ... :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
avisek
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

29 lip 2007, 17:28

alinka - dziecko sciaga wiecej z piersi niz tobie uda sie sciagnac do laktatora. pozatym 80 ml to dla twojego maluszka pewnie az za duzo. mi tez udaje sie tyle sciagnac z jednego a przeciez moja mala jest ponad 3 tyg starsza od twojej... wiec nie przejmuj sie... wiecej wiary :-) mleko ci kapalo tzn ze masz duzo mleka bo dziecko nie nadaza jesc... a jaka mialas przerwe w karmieniu? mi czasami w nocy troche leci miedzy karmieniami, a tak to podczas karmienia zawsze leci mi z drugiej jak karmie... a piersi mam miekkie, flaczki i ponoc to normalne, bo laktacja sie unormowala. i tylko czuje twardnienie i naplywanie mleka jak mala zaczyna ssac.. a az sie krztusi wiec chyba jej wystarcza..
Ostatnio zmieniony 29 lip 2007, 17:29 przez avisek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
magda26

29 lip 2007, 17:28

Witam
Alinko zdjecia super
My w pitaek bylismy na szczepieniu nastepna 4 wrzesnia uff ale bierzemy 3 w 1 za 125 zl i raz go kłuja bo biedny strasznie plakal ostatnio :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Alineczq

29 lip 2007, 18:37

magda poprawiłaś się :-D :-D
Avisek naprawdę dziecko więcej ściąga niz laktator??? :ico_szoking: nie wiedziałam :ico_szoking:
80 ml za duzo? Hmm w tabeli karmienia jest 100-120 ml tym się sugerowałam i się martwiłam

lucy23

29 lip 2007, 19:35

alinko tez raz sciagnelam laktatorem 50 ml i malo sie nie poplakalam,a ja przystawilam malego do tej piersi to on jadl :ico_szoking: a myslalam,ze pusta.na koniec zasnal,a on tylko zasypia jak najedzony :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”