Awatar użytkownika
acia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

30 lip 2007, 11:02

Avisek ja mam leżaczek - bujaczek jeszcze po Miłoszku tylko Julka jest jeszcze do niego za mała bo szelki ma pod szyją :-D

Zapomniałam Wam wczoraj napisać,że byliśmy z małą na pogotowiu.
Otóż obcinałam jej paznokcie dwa dni temu i musiałam ją zakuć bo jak teściowa wczoraj przyszła to zauważyla że mała ma czerwony paluszek.Posmarowałam jej detromecyną i zrobiłam obiad.Po obiedzie już pół palca miała czerwonego i ropę , więc pojechaliśmy na to pogotowie.Tam pediatra kazała smarować detromecyną i moczyć w rywanolu , ale dała też skierowanie do sziptala dziec. obok do chirurga żeby zobaczył czy nie trzeba nacinać.Szpital oczywiście oflagowany ,ze protest popierają............ pani w okienku spojrzała na skierowanie , przekreśliła szpital na poradnię i kazałan nam przyjechać w poniedziałek :ico_zly: .Myślałam że pogryzę babę.Ale smarowałam jej tą maścią i zaczerwienienie schodzi , więc podarowałam sobie tego chirurga, kolejkę w poradni i stres mój i dziecka.
To co wyprawia nasza służba zdrowia przechodzi wszelkie granice :ico_olaboga:

Teraz będę dużo ostrożniejsza przy obcinaniu jej pazurków.

Awatar użytkownika
ania1980
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

30 lip 2007, 11:19

Hejka!
Dziewczyny, współczuję problemów z kolakmi. Moja Mała też chyba wczoraj miała, bo nagle robiła się czerwona, spinała się i płakała :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: Ale kupki robi wzorowe :ico_oczko: no i w sumie od razu po kąpieli mi zasnęła i ładnie spała w nocy więc sama nie wiem co to było ... nieważne z resztą co, niech tylko się więcej nie powtarza!
[/b]Juli [/b]- zazdroszczę drinkowania, Madzia, Tobie też. Ja na razie mogę sobie pomarzyć, a wczoraj goście byli i raczyli się piwkiem i winkiem, a ja prawie jęzor wywaliłam, tak mi się też chciało ... Do jedzenia zakazanych dań tak mnie nie ciągnie, ale mój ulubiony zimny gingers to mi się po nocach śni. Oby do Nowego Roku, bo zamiarzam karmić Helenkę przez pół roku (zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce).
Chrzciny u nas pod znakiem zapytania ... miały być 26.08, ale matka chrzestna (która na stałe mieszka we Włoszech) nie dostała w tym terminie urlopu. No i nasze plany wyjazdowe na chwilę obecną wzięły w łeb :ico_zly: :ico_zly: Mieliśmy przed chrzcinami obskoczyć z Helenką jednych i drugich dziadków, a teraz trzeba kombinować jak poprzekładać te wyjazdy,wcisnąć pomiędzy nie chrzciny (tak żeby pasowało rodzince, która zjeżdża również z Anglii i Irlandii) oraz wizytę u pedniatry (szczepionka) i ginka (koniec połogu)..... Wczoraj lekko się o to popstrykaliśmy z K., ale już jest ok o ogólnie jest też w porządku, bo my też bardzo się dotarliśmy ze sobą :ico_oczko: K. Może czasem K. wyciąga mnie z "dołków" pod tytułem "nie jestem dobrą mamusią" :ico_oczko:
Kamilka, wy już po wizycie u lekarza? Mam nadzieję, że to nie jest to, o czym czytałaś. W ogóle dopóki nie skonsultujesz się z lekarzem, nie powinnaś czytać takich rzeczy :ico_nienie: :ico_nienie: bo wtedy tylko się nakręcasz i stresujesz. A tak w ogóle to jestem w szoku, że już dostałaś okres. Mój organizm jeszcze nie wszystkich szwów się pozbył. No ale Ty rodziłaś chyba ze 3 tygodnie wcześniej niż ja.
Lucy, foteczki Oliverka super - najbardziej podoba mi się taw foteliku - mały chyba tam ziewa, prawda :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: No i ta z serii tatuś i dzidzia też fajna - lubię takie, bo fajnie na nich widać jakie z maluszków są kruszynki. BTW - bardzo dobrze, że idziesz do lekarza.
Ostatnio zmieniony 30 lip 2007, 11:21 przez ania1980, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
-indigo-
Jestem najmądrzejszy na forum!

30 lip 2007, 11:19

Napisałam posta i mi wcieło :ico_zly:

W skrócie:
Dominika miałam zapytac tez o ta poduszke, bo ja nie używam a też bym chciała.
Śliczne fotki i Łucji i Oliverka!!!

[ Dodano: 2007-07-30, 11:21 ]
Aniu lekarz na 16. Później dam znać co i jak. Jestem przerażona.

[ Dodano: 2007-07-30, 11:26 ]
A tu fotki z wczoraj.

szczęśliwa rodzinka:
Obrazek

Ja z siostrą i mamuśką no i z Tomeczkiem oczywiście:
Obrazek

Mały po cycowej uczcie w barze rybnym:
Obrazek

A tu dwie wariatki czyli ja i moja siostrzyczka:
Obrazek

Awatar użytkownika
ania1980
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

30 lip 2007, 11:26

Jaśnie Pani, fajna fotka Luśki!!! Co do poduszeczek, to nie używa się ich podobno żeby dzieciaczek się nie udusił. Ja w łóżeczku nie używam, ale mam komplecik pościeli do wózeczka z taką małą podusią i Helenka na spacerach kima sobie na niej :-D .
Acia, wizyta na pogotowu - BEZ KOMENTARZA!

[ Dodano: 2007-07-30, 11:29 ]
Kamilko, fajne fotki!!! Przy okazji podpatrzyłam jak ubrałaś Tomeczka, bo u nas dziś zdaje się podobna pogoda i nie wiedziałam jak ubrać Helenkę na spacerek żeby nie było Jej za zimno. Trzymam kciuki za Tomeczka, na pewno wszystko będzie dobrze.

Awatar użytkownika
Jasnie Pani :)
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 lip 2007, 11:44

Juli pisze:ajny i niedrogi - ale angielskiej firmy Mamas and Papas..

ach, niedrogi... w Mamas&Papas nie ma niedrogich rzeczy... wim, bo przeciez 2 lata w Ukeju siedzialam. ciesz sie, ze znajomi na tobie nie oszczedzaja :-D :-D
magda26, w koncu ty zamiast chrzestnej :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: podtrzymuje, ze laseczka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Juli, moj tatko tez swirowac chyba zaczyna, podobno ostatnio moj 20 letni brat widzial go na dysce :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
-indigo-

30 lip 2007, 11:45

Aniu nad morzem to wiesz jak wieje także opatulałam go tym bardziej. A później jeszcze zaczęło padać, ale na szczęście jak musieliśmy juz wracać.

Aaaa mówiłyście o machaniu rączkami i nóżkami.....
No to tu jest dowód na te niczym nieskrępowane wymachy hihi:
Obrazek

[ Dodano: 2007-07-30, 11:52 ]
Kurcze ale dziś leniuch mi się włączył. Jeszcze leżymy z Tomkiem w łóżku. on zasnął a ja klikam. No a Wy tu macie jakieś wyrzuty sumienia, że nie posprzątane w domu hehe... Ja powinnam biegać i ogarniać jak mały śpi, a pies razem z nim hihi.

[ Dodano: 2007-07-30, 11:54 ]
Ale pranie chociaż z rana wstawiłam to idę zaraz powiesić. I spadam. Wieczorkiem się odezwę jak wrócimy od lekarza.

Awatar użytkownika
magda26
Trzy tysiące lat minęło...

30 lip 2007, 12:35

Kamilko czekamy na wiadomosc od lekarza.
Ja rano wstalam posprzatalam pranie zrobilam obiadek czeka gotowy :-D papryka nadziewana :-D

Awatar użytkownika
asiula26
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

30 lip 2007, 13:07

hejka my juz po wizycie u lekarza. No i tak
- mała dobrze przybrała przez ostatni tydzień więc narazie nie muszę jej dokarmiać :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
- niestety do tej nieszczęsnej przepukliny pachwinowej przyplątała się jeszcze przepuklina pępkowa :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
- na kolki lekarz polecił espumisan w kropelkach, czopki viburkol i masaże brzuszka czyli to co wy polecałyście mam nadzieje ze choc trochę jej pomoże
- mała ma infekcję dróg moczowych i musi brac antybiotyk :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
- kupki się unormowały

Ja nie wiem skąd jej to się wszystko wzięło ale biedactwo bardzo cierpi jak ma napady kolki, oby jej to wszystko przeszło. No i dobrze że Marcin jest jeszcze ze mną w domu bo nie wiem jakbym dała rade sama.

To tak po krótce. teraz spi już 2 godzinki aż dziwne bo dawno nie jadła tylko się trochę napiła. Ale może nie będę zapeszać i niech sobie pośpi bo od 6 rano męczyły ją wredne kolki

Kamilko mam nadzieję ze to nie przepuklina ale z twojego opisu wszystko na to wskazuje bo Emilka też ma coś takiego w pachwince

Jasnie Pani na szkole rodzenia mówili że do 6 miesiąca dziecko nie korzysta z poduszki

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lip 2007, 13:10

Czesc kochane :-D Asiulka wspolczuje ale napewno bedzie ok trzeba byc dobrej mysli :ico_oczko: KAMILKA i LUCY fotki rewelacja i dzidziusie sliczne :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Kamilko trzymam kciuki napewno to nie przepuklina!!!!!!!!!!!!! zaraz powklejam pare fotek :-D

[ Dodano: 2007-07-30, 13:16 ]
wkur.................. mnie znowu tesciowa ja pierdziele masakra :ico_zly: :ico_zly: bylo spokoj i znowu glendzenie,ze dziecko czemu jest w foteliku ze kregoslup jej polamiemy :ico_szoking: :ico_szoking: ,a jak na jednym zdjeciu widziala ze moja kuzynka ja trzymie na prostu to prawie zawal miala :ico_olaboga: poprostu psychika mi juz siada!!!!!!!!byla super tesciowa dopoki nie bylo dziecka a teraz glendzenie i pieprzenie glupot!!!!!!!!!!!!!! :wpale: :505: :505: :504: :511: :514: :ico_nerwusek:

[ Dodano: 2007-07-30, 13:24 ]
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
avisek
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

30 lip 2007, 15:48

ja dzis podskocze do sklepu zobaczyc co maja w kwestii lezaczkow, a jak nic ciekawego nie bedzie to kupimy na allegro...

co do poduszeczek to nawet plaskich nie mozna ale to ze wzgledu na kregoslup, a te grube - puchowe to wiadomo ze nie wolno bo dziecko mogloby sie w noich utopic i udusic

bylam z mala w szpitalu zarejestrowac ja na kontrole bioderek ale terminy kosmiczne - dopiero na 17 wrzesnia... czy wy juz bylyscie?

w ogole co potrafia wasze maluchy? czy podnosza juz glowke? u mojej z tym kiepsko za to ladnie sobie rozmawiamy

[ Dodano: 2007-07-30, 15:52 ]
frydza - twoja mala tu sliczna puśka :-) az ma sie ochote ja zjesc :ico_haha_01:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”