Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 sie 2007, 11:37

kilolek, dobry pomysł ze spanie z pojemniczkiem :-D
Agnieś81, śliczny brzusio :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ewita76, no tak wy to wiecie co będziecie miały a ja nadal niepewna ale mój mąż cały czas mówi że chce synka i już tak sie jakoś nastawiłam że ma być ten siusiak :ico_oczko: bo on każdemu sie chwali że to syn a jak wiecie to ja sama nie wiem bo mój maluszek ma ta pępowiankę miedzy nóżkami :ico_noniewiem: a dziś będziemy malować nasz pokój i już sie doczekać nie mogę a i jeszcze sie wam pochwalę że wczoraj nie miałam siły włożyć mojego synka do łóżeczko i spał z moja córcia na kanapie wyglądali super później wam fotkę pokażę :-D

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

17 sie 2007, 13:13

Oj, jak mi się spać chce! Jakaś pogoda dzisiaj leniwa.
Już 1,5 godz. zbieram się na sprzątanie. Ciekawe czy mi się wreszcie uda.

Mam dylemat z tym praniem. Jeszcze trochę poczekam, bo teraz i tak nie mam czasu, a poza tym chciałabym wszystko uprać na raz, a jeszcze trochę rzeczy mi brakuje. Ale nie wiem jak z tym płynem do płukania. Myślicie, że taki silan czy lenor sensitiv to będzie odpowiedni? A jak mały uczulenia dostanie? Sama nie wiem co robić. A zamierzacie prać wózek?

ania25
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

17 sie 2007, 13:22

ika dobrze ze twój synek spał ze siostrą, przecież ty nie mozesz dźwigać, ja po całym dniu też padam a co dopiero w twoim stanie i przy dwójce dzieci.

kilolek ja myślę że prać wózka nie potrzeba jak jest nowy, ja dostałam spacerowkę to ją wyprałam wodą z płynem bo troszke przybrudona była, ale nowej bym nie prała.
Też mi się nic nie chce, mam pranie do poskładania, podłogi do przemycia, Byłam dzis w mieście kupic Zuzi paputki do przedszkola i tak się nachodziłyśmy, ze teraz padam z wyczerpania, ale nowe paputki są :ico_oczko:

agnieś81 sliczny brzuszek i jaki duży :-) Mi się ostatnio znajomi pytali czy ja napewno mam termin w tym roku, bo brzuszek mam taki mały :-D

evita76 a ty teraz dostaniesz niezły trening przy synku, ale najważniejsze że wszyscy jesteście razem. Taki malec wymaga stałej opieki i uwagi, bo zawsze może coś sam wymyśleć.
Ja ostatnio pisałam tu na forum, a moja ciórcia woła z łazienki że myje mopem podłoge, to ja spokojnie pisze, po chwili wyszłam sprawdzić, a Zuzia juz myła ścianę :-D mokrym mopem, bo też brudna była.

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

17 sie 2007, 13:56

ania25 pisze:ja myślę że prać wózka nie potrzeba jak jest nowy,

Też mi się tak wydaje, ale skoro pierzemy pościele, a nawet wypełnienia, koce itp. a przecież one też są nowe.

ania25
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

17 sie 2007, 14:33

kilolek pisze:Też mi się tak wydaje, ale skoro pierzemy pościele, a nawet wypełnienia, koce itp. a przecież one też są nowe.

tak ale pod pościelą maluszek leży i dotyka jej rączkami, buźką, czasami jest prawie goły jak się go przewija, spędza tam dużo godzin, a do wozka wkładasz gotowe ubrane dziecko, nawet w dzień jak do usypiania, ale to jest moje zdanie, może inne dziewczyny piorą wózeczki.
Ja posciel też piorę nawet prasuje :)

Buziaki :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
Agnieś81
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

17 sie 2007, 14:36

dzięki dziewczyny :-D
myślę, że z tymi płynami do płukania to można jeszcze się wstrzymać. dziecko rzeczywiście może mieć uczulenie, no a potem od początku wszystko prać? ja na początku używałam tylko proszku, a potem pomalutku wprowadziłam płyn do płukania, no i oczywiście ustawiałam pralkę na podwójne płukanie.
ja też jeszcze poczekam z praniem, bo nie mam wszystkiego, no i nie mam gdzie tego potem układać. kilolek, a wózek jak nowy to nie trzeba go prać, lepiej go wywietrzyć, żeby pozbyć się fabrycznych zapachów. ja swój będę musiała wyprać, bo stoi w piwnicy, a brudny...... :ico_olaboga:

barbara123
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

17 sie 2007, 14:53

hej to ja tez pochwale sie brzuszkiem
URL=www.fotosik.pl]Obrazek[/URL]
jesli chodzi o mierzenie brzuszka to powini go mierzyc bo jeśli przybiera za szybko to moze byc nadmiar wod plodowych
mnie troszke nastraszyli tym nadmiarem,ale teraz jest ok
jesli chodzi o wozeczek to nowego nie piore,
a ubranek dla maluszka jednak lepiej jest nie płukać w płynie

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

17 sie 2007, 15:02

Oki, nie będę płukać, ale z wózkiem przekonana nie jestem. Może chociaż wypiorę ten wkład, taki niby śpiworek-nosidełko, bo przecież jak będę w nim usypiała dziecko to tak jakby był w łóżeczku, a do łóżeczka będę prała np. ochraniacz a dziecko będzie z nim miało taki sam kontakt jak z bokami wózka. Z resztą zobaczę jak kupię wózek, może w ogóle nie da się go uprać (bo ręcznie nie zamierzam i to niekoniecznie z lenistwa, ale nie da się tak dobrze wypłukać)

ania25
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

17 sie 2007, 16:39

kilolek nie polecam ręcznego prania wózka, jak prałam spacerówkę to mi zacieki zostały, a namachałam sie przy praniu bardzo, bo nic nie szło odpiąć i wyprać w pralce. Planuje jeszcze raz dobrze ją wyprać samą ciepłą wodą.

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

17 sie 2007, 17:43

Nie no n to to bym się raczej nie porwała :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”