Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sie 2007, 12:09

mama_Dominika, nareszvie sie zjawilas dawno cie nie bylo
powaznie ok 2 godz siedzi ci przy cycku????????
podziwiam

Awatar użytkownika
anza
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

21 sie 2007, 12:40

Gosia ja to cały czas marzę o tym żeby trochę dłużej pospała, żebym miała trochę czasu tylko dla siebie a potem jak śpi nagle 3 godz. to i tak nic nie zrobię bo siedze i czekam myśląc, że zaraz pewnie się obudzi :ico_puknij:
szkoda, że dzieci nie mają jakiegoś wskaźnika długości spania można by wtedy sobie coś zaplanować a tak to nonono :ico_haha_01:

doris, nie dobijaj mnie :ico_olaboga: ja już nie wiem czy te objawy to są na prawdę czy tylko ja sobie to wmawiam :ico_noniewiem: i nie wiem czy to ma związek z tym że chyba dostałam okres :ico_zly: piszę chyba bo jakoś inaczej ale... :ico_noniewiem:

w sumie to powinnam wprowadzić jedno lub dwa karmienia butelką (raczej mieszanką bo nie mam cierpliwości odciągać), bo wracam do pracy od listopada a Iga zupełnie nie chce jeść z butli i nie chcę żeby potem były problemy z tym nagle, ale teraz się przestraszyłam, że tym jeszcze tylko pogorszę sprawę bo powinnam teraz karmić częściej a nie rzadziej :ico_noniewiem: wychodzi na to, że muszę laktator wyciągnąć chyba :ico_zly: nie lubię takiego pitolenia się, za dużo z tym roboty jak dla mnie :ico_zly:

no dobra nagadałam się i chyba Was przynudzam :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 2007-08-21, 12:44 ]
doris, ale to tak można po prostu stracić mleko bez powodu :ico_olaboga: :ico_szoking:

Awatar użytkownika
mama_Dominika
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

21 sie 2007, 13:51

Anza, ja własnie tak robie, wprowadziłam jedną butlę na dzień, choć czytałam że nie powinno sie dokarmiać jak dziecko ładnie przybiera, no ale widziałam że Kinga nie najada się wieczorami kiedy najbardziej chce cycka, bo w dzień nie je dużo i często, nadrania wszystko wieczorem, stąd te długości w karmieniu. Jakiś czas trwało zanim nauczyła sie pić z butelki, więc pewnie troszke czasu i Twoja Mała też załapie, tym bardziej że musi przed Twoim powrotem do pracy.

Jagodka nio, siedzę tak długo z nią przy cycku, ale nie zawsze to jest w jednym ciągu, czasem rozłoży się to na ratyz przerwami kilkuminutowymi, hehe, ale może przez to śpi do rana, że tak długo sobie possie.

pa buziaki :ico_haha_02:

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sie 2007, 14:22

mama dominika no sorki, wybacz zapomniałam... :ico_sorki: widzisz mam tez kolezanke ze studiów w Rudach, ale tez jeszcze nie miałam okazji jej odwiedzic :ico_noniewiem:

w niedziele była u mnie kolezanka co ma 8 m-ego synka i nadal karmi go piersią, ale to karmienie to tak wyglądało, ze :ico_szoking: co chwila z nim wychodziła,a on tylko dwa łyki i koniec i za chwile zas, to by mnie juz nerwy brały,a on te za chiny nie chce z butli i bidula sie meczy...
ja mogłabym karmic nawet te 2 godz, ale jakbym wiedziała ze przynajmniej na nastepne 2 godz starczy... :ico_noniewiem: no coz, ale natura chciała inaczej...
połozna wogóle powiedziała mi ze karmienie piersia tez jest genetycznie uwarunkowane, a moja mama zadnego z nas długo nie karmiła, moją siostre nie cały m-c, brata 2 tyg - bo potem sobie piersi przeziebiła,a mnie az 4 dni, bo byłam ponoc taki zarłok, ze całe sutki jej zgryzłam i jednego dnia nawet przez ta osłonke na sutka wciagłam go do tej namniejszej szparki i niestety przerzucono mnie na flache - a smoczki co pare dni były wymieniane...dobrze ze Milunia spokojnie piła i sutki mam całe.. :-)

ide na obiadek, dzis mężulo zrobił zapiekanke, mniam :ico_oczko:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sie 2007, 14:25

mama_Dominika, podziwiam cie jestes wielka
mnie lekarka powiedizała że jak dziecko ssie dluzej niz 20 min to juz nie jest jedzenie tylko tulenie
tak naprawde to dziecko ssie 10 min a potem to juz usypia
a dziewczynki poradzcie co na ciemieniuche mam zrobic bo robi sie coraz gorsza :(
czym to smarowac?

[ Dodano: 2007-08-21, 14:28 ]
a moja mom karmiła mnie pol roku a ja mala tylko miesiąc i mam nadal z tego powodu wyrzuty sumienia jak was czasem czytam
ale znowu jak patrze jak ona zadowolona i usmiechnieta jest po karmieniu a przypomne sobie jak sie darła po moim cycku to znowu jestem z siebie zadowolna
straszna mieszanka :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 sie 2007, 15:20

Jagódko- ja was sledze i czytam cichaczem.. I zreszta kiedys pisałam, ze my to z tym karmieniem krok po kroku - ta sama bajka. I jestem tego samego zdania - na mnie była kladziona taka presja, bym karmiła cyckiem.. I niewaaaazneze bobas miał 6 tygodni zoltaczke, ze był glodny, zle spał i stał w miejscu.. Ze nie przybrał przez pierwszymiesiac ani grama..
Wkurzyłam sie,rozpracowałam mleko i teraz- mam radosnego Bąka! Spokojny, szczesliwy, hihra sie jak głuptas, wali łapami w mate i w zabawki, przybiera dobrze.. Ma skaze białkowa - ale i ja miałam, i moja mama.. Iteraz dopiero jestem szczesliwa mama - i juz marzy mi sie dla niego siostrzyczka hihi..
Trzymam za Ciebie kciuki i popieram :D
A co do ciemniuchy - podobno dobrze mocno mocno natłuszczac oliwka i na to zkladac na godzinke lub dwie czapeczke- a potem umyć łepek i wyczesywac miekkie łuski.. Kilka dni - i wszystko zniknie.

[ Dodano: 2007-08-21, 15:20 ]
O - a oto moje szczesliwe dziecko :D hihi
Obrazek

Awatar użytkownika
KUlka
4000 - letni staruszek

21 sie 2007, 15:49

no hejak ................ oj te cycki i butelki ........ :ico_olaboga: :ico_olaboga:
a co do ciemieniuchy to moze czesanie tymi miekim szczotkami ...... nie wiem bo moje dzieciaki nie miały .........
u mnie rano deszcza teraz upał ........ tez masakra ..........

i cos łepek boli ......... maluch jeden spi ......... drugi uczy sie wołac siku ......
oj oj trzeba uwazac na kanapy hihi .....

prosze o krew http://s1.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53994

[ Dodano: 2007-08-21, 15:50 ]
Juli no sliczne szczesliwe malenstwo :)

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 sie 2007, 15:59

na moment wpadamy :-D no ja i Zbora
Obrazek

[ Dodano: 2007-08-21, 16:01 ]
Obrazek

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

21 sie 2007, 16:30

chyba Hania I Hubercik wpadają bo Was coś nie widać :-D i jak tam narzeczeni, dogadali się, a teściowe? czekamy na relacje z wizyty

Awatar użytkownika
mama_Dominika
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

21 sie 2007, 17:54

Ale fajnie, Gosia i Zbora zadroszcze Wam tego spotkanka, więcej fotek poprosimy i relacje ze spotkanka. Pozdrowionka dla Ciebie, Zbory i maluszków :ico_buziaczki_big:

Jagodka na ciemieniuche polecam olejuszkę z serii "Skarb Matki", a gdyby nie pomogło to Cerkosol 10, to drugie jest idealne na wszystko co pojawia się na główce i twarzy. Tam jest mocznik i działa rewelacyjnie, pamiętacie jaki miałam problem z buźką Kingi, wyglądała tragicznie, jak wielka czerwona rana pokryta dodatkowo krosteczkami, wykupiłam wówczas wszystko co było dostępne i dopiero Cerkosol pomógł. Jest idealny na ciemieniuchę, po 1-2 dniach znika, i na buźkę jak coś wyskoczy.

Ladybirs23 a ja dobrze pamietam, że Ty z Rudy Śląskiej jesteś, czy coś sobie wymyśliłam??

Jagodka na ciemieniuche polecam olejuszkę z serii "Skarb Matki", a gdyby nie pomogło to Cerkosol 10, to drugie jest idealne na wszystko co pojawia się na główce i twarzy. Tam jest mocznik i działa rewelacyjnie, pamiętacie jaki miałam problem z buźką Kingi, wyglądała tragicznie, jak wielka czerwona rana pokryta dodatkowo krosteczkami, wykupiłam wówczas wszystko co było dostępne i dopiero Cerkosol pomógł. Jest idealny na ciemieniuchę, po 1-2 dniach znika, i na buźkę jak coś wyskoczy.

Ladybird23 a ja dobrze pamietam, że Ty z Rudy Śląskiej jesteś, czy coś sobie wymyśliłam??

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”