Awatar użytkownika
iwonap
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

01 wrz 2007, 21:29

hej dziewczyny

jak bylam u naszej pani doktor i powiedzialm jej o ostatnim "wybryku" malego by poradzila co robic w takim przypadku...wiec powiedziala ze "dmuchniecie"tak slyszalam ze powinno sie robic) w buzke to juz ostatecznosc tzn jesli to naprawde trwa dlugo ze dziecko nie moze zlapac oddechy ..powiedziala ze mamy 4 minuty by dziecko zlapalo oddech....wiec powinno sie wziasc dziecko na rece mocno przytulic by " mialo cieplo i ciasno" jesli to nie pomoze to wtedy na przezlozyc przez kolana tak by glowa byla nizej od pupy i po pleckach klepac dlonia ( zrobiona taka lodeczka z dloni ..nie plaska dlonia)
to powinno pomoc......
mam nadzieje ze te rady sie nikomu nie przydadza ..zyczymy zdrowka wszystkim maluchom i usmiechu:)))
aha maly wazy 12.8kg:) a mierzy jakies 84cm ale to jesczez sprawdze
dziewczyny cudne zdjecia waszych pociech :ico_brawa_01:

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

01 wrz 2007, 22:23

Witajcie, ale tu dzisiaj nas mało :ico_noniewiem:
My dzisiaj wybyliśmy obie nad morze...hehe znowu, do Brighton :ico_oczko:
Fajowe miasteczko , turystyczne, ale bardzo miłe.
Antoś po raz pierwszy był na Wesołym miasteczku.
Foteczka:
Obrazek

Iwonka ja tez mam nadzieje że żadna z nas nigdy nie będzie musiała z tego korzystać, aczkolwiek cieszę się że to napisałaś, bo teraz mam jakieś pojęcie :ico_noniewiem:
Mocne całusy dla Piotrusia :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 wrz 2007, 22:30

Dobry wieczor Baboski
Juz myslalam ze dzisiaj na TT nie wejde bo cos nawalal.. :ico_placzek: ale juz jest ok na szczescie i moge wam poopowiadac co i jak :ico_oczko:
A wiec Nicole spala sama wczoraj 3 godziny a pozniej moj maz poszedl do niej i spal tam z Nicolka bo to pierwsza noc i zeby nie spala sama,ale dzisiaj zostawimy malutka tam sama spac.. i tak wogule to Nicole juz spi od 21 30 :ico_szoking: troche szybko zasnela bo ja babcia wymeczyla razem sie bawily i jak wrocilismy z restauracjii to tylko zmienilam malej pampersa i uspalam i pierwszy raz od dawna tak szybko usnela.. musi sie malej tam w swoim pokoju bardzo dobrze spac i musi sie tam dobrze czuc bo tam tez sie bawi a to klockami a to maskotkami i pozniej sobie tam spi takze oby tak dalej i wszystko bedzie dobrze,ciesze sie ze malej pokoik przypadl jej do gustu i ze dobrze sie jej w nim spi zobaczymy jak dzisiaj sie bedzie malej spalo Samej tym razem.. mam nadzieje ze dobrze ..
Aha a tej restauracjii tajlandzkiej bylo super,jedzenie pieknie smakowalo pobylismy sobie sami i tak milusio bylo ale tesknilam juz za Nicole a mala byla tak zajeta zabawa ze ani nie zauwazyla chyba ze rodzicow niema no nic zdarza sie :ico_noniewiem:

Maggie dzieki za ale chyba sie udalo Nicolce ladnie i spokojnie spac w swoim nowym lozeczku przynajmniej teraz sie nie boimy z mezem ze mala spadnie.. a Antos gdzie spi?? Tez juz w swoim lozeczku czy jeszcze z wami to jego lozeczko w sypialni stoi?? Tak z ciekawosci pytam.. :ico_wstydzioch: :ico_oczko: :-D

OK to ja pobede jeszcze na TT bo widze ze was niema... A tak wogule to dzisiaj mielismy troche zakrecony dzien.. najpierw zakupy olbrzymie porobilismy pozniej do szpitala do tescia pojechalismy juz mi sie niechce i brzydnie tam jezdzic.. ale narazie tam musi jeszcze posiedziec bo do konca zdrowy nie jest.. :ico_nienie: no i czuje sie zmeczona jakas.. a jakie mam smaki i ochoty .. oj oj wszyscy mowia ze bede miala synka,ale moze to i prawda bo czuje sie calkowicie inaczej niz jak bylam w ciazy z Nicolcia no ale niewiem ja raczej mysle ze to dziewczynka chociaz syneczka chcialabym miec ale wazne zeby bylo zdrowe i wtedy bede najszczesliwsza :ico_brawa_01:
Zycze wam milej nocki i dobranoc papa

[ Dodano: 2007-09-01, 22:34 ]
Maggie fajnie ze sobie robicie wycieczki trzeba sobie jakos urozmaicic zycie :ico_oczko: :ico_brawa_01: Widac ze sie Antosiowi podobalo na karuzeli :ico_brawa_01: fajnie ze sobie milo spedziliscie dzien i morze .. u nas troche kiepsko z morze za to mamy do zwiedzania Goryyy tylko ze NIcole na takie zwiedzanie troche za mala jest :-D :ico_oczko:

Iwona nie martw sie bedzie wszystko dobrze Powodzenia zycze :ico_oczko:

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

01 wrz 2007, 22:42

Kristi, Kochaniutka ciesze się że Nicolci dobrze się śpi w swoim pokoiku, to ważne, niech się malutka przyzwyczaja...Antoś nie śpi jeszcze w swoim, nie chcemy mu teraz siać zamieszania, bo przecież przeprowadzamy się...kurcze trochę mi szkoda, ale z drugiej strony trzeba patrzeć w przyszłośc :ico_noniewiem:

Kristi no i super że sobie odpoczęliscie z męzem i miło spedziliście czas :ico_brawa_01:

A co do wycieczek to my podróżnicy jesteśmy, uwielbiamy jeżdzić, zwiedzać, oglądać...spacerować :-D

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 wrz 2007, 22:48

Maggie nie wiedzialam ze sie przeprowadzacie.. A macie na oku juz wieksze mieszkanko tak?? A kiedy jak moge zapytac macie ta przeprowadzke?? I tez w tym samym miescie czy troche dalej?? O j to mam juz dosyc przeprowadzek,juz sie raz przeprowadzilismy z moim mezem ale niedaleko z Peitingu do Hohenpeißenbergu to tylko 8 km ale mimo wszystko roboty bylo niesamowicie ale ciesze sie ze jestem juz na swoim razem z mezem i juz nie zamierzamy sie wyprowadzac no chyba ze wygramy w toto lotka dzisiaj sobie poslalismy i juz ciekawa jestem hehe :ico_wstydzioch: :ico_oczko: :-D
I co najlepsze spanie mi gdzies przeszlo boczkiem.. :ico_oczko:

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

01 wrz 2007, 23:33

Kristi, a pisałam już o tym...przeprowadzamy się bo mamy okazję...firma męża zaproponowała że jak się przeprowadzimy blizej firmy , to będą będzie płacic nam za wynajme mieszkania...
no i chcemy się na to zgodzić.

[ Dodano: 2007-09-02, 09:20 ]
Witam z rańca Baboski :-D :ico_haha_02: :-D

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 wrz 2007, 11:51

Dzien dobry Mamusie
U nas nocka ladnie minela,mala spala cala noc sama i bylo wszystko w porzadku ciesze sie i dziewczynka zrobila nam pobudke o 8 30 potem bylo sniadanko i teraz musze sie brac za obiadek ale nie jest tak najgorzej pogoda super ladne sloneczko swieci a po obiedzie jedziemy do tescia do szpitala ja juz niemam ochoty tam jezdzic no ale jak trzeba to trzeba..

Maggie to fajnie zycze powodzenia i wszystkiego dobrego maz bedzie mial blizej do pracy i tez ciekawe rozwiazanie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iza
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

02 wrz 2007, 12:42

Kristi, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Nicoli ze tak cudnie sama spi..i dziekuje za zyczonka :ico_haha_01:
Maggie, moja siostra pracowala w Brighton 3 miesice....super miejsce

iwonap, masz racje..oby nigdy nikomu te rady sie nie przydały!!

milutkiej niedzieli :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Aginka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 wrz 2007, 18:29

Dzień dobry ...

Ja właśnie wróciłam z Węgier .... było super ...choć wróciliśmy z przygodami - ja z rozwalonymi przez Malwinkę okularami - a raczej bezs nich a T z zapaleniem stawu łokciowego ... ale my tak zawsze z przygodami z hajduszoboszlo wracamy .... aż się boję jechać następnym razem :roll: :roll: :roll:

[ Dodano: 2007-09-02, 20:44 ]
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

02 wrz 2007, 22:15

Witam
Aginka fajowe foteczki :ico_brawa_01:

U nas dzisiaj wielkie porządki...można powiedzieć generalne, przed przeprowadzką, przez te dwa lata troche się rzeczy nazbierało :ico_haha_01:

Antoś wkroczył w f<azę przebierania się w nasze ciuchy i buty...przekomicznie to wygląda :ico_brawa_01:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”