A ja juz nic nie wiem z tymi tygodniami, bo zawsze myslalam ze PELNE 38 tygodni... Ale to zalezy jak licza te tygodnie, ja juz ze 3 wersje widzialam.
Mi sie wydaje ze z tymi tygodniami to jest tak ze jak suwaczek pokazuje 37+2 to znaczy ze idzie nam 2 dzien 38 tygodnia ale nie jest to tydzien PELNY... Pelny bedzie jak dobije do 37+7... ale to moja pokrecona pewnie logika

JA tam chce dobic do przyszlej niedzieli w kazdym razie.
Ja suwaczka Dominisi nie widze

mamo_zuzi zgadza sie to co piszesz...37tygodni i 2 dni to te
2 dni to są dni 38 tygodnia już.i wszędzie lekarze tak określają.pierwszy dzień @ to pierwszy dzień ciąży czyli pierwszy tydzień ciąży kończy sie po 7 dniach licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki(jakbyś wpisała to w suwaczek to byś miała 0 tygodni jeden dzień) potem ,drugi tydzień skończony ,trzeci tydzień skończony i tak do skończonego 37tygodnia i tak przyjmują donoszona ciążę.37w1d(37t1d) to 37 tygodni skończonych i pierwszy dzień 38 tygodnia.jak wskakuje 37 tzn że jest skończone 37 tygodni a nie zaczęte tak jak masz urodziny np 25 tzn że skończyłaś 25 lat a nie zaczynasz 25 rok życia,jak skończyłaś 25 lat tzn że zaczęłaś rok 26
Paulinka chyba tak zrobię...rozwarcie jakies tam juz mam więc mam nadzieje że pójdzie szybko
[ Dodano: 2007-09-05, 20:04 ]
Hmmm, dalej sie zastanawiam sie nad tymi tygodniami

bo skoro terminy mamy wyliczony na PELNE 40 tygodni to suwaczek pokaze 40 tygodni a nie 39 plus cos tam, a przeterminowane bedziemy jak suwaczek pokaze 40 plus cos tam...... czy nie?
[ Dodano: 2007-09-05, 19:53 ]
Nooo u nas dzis slonko bylo, sniegu to jeszcze dlugo nie chce ogladac

suwaczke pokazuje pełne tygodnie czyli jak pokaże 40w 1 d tzn ze przeterminowane, bo skończone pełne 40 tygodni i ten jedne dzien to dzień 41 tygodnia ciąży