Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

06 wrz 2007, 09:41

Małgorzatka, a Ty dalej karmisz piersią ?? Bo podobno po ciąży to te nasze cykle strasznie się rozregulowywują :ico_noniewiem:
W każdym bądź razie będę trzymała kciuki żeby były II :-)

Ja też bym nie miała nic przeciwko gdybym miała jedno po drugim. Bo tak na dobrą sprawę to najwyżej przez rok będzie ciężko a później to już z górki :ico_oczko: I dwójka dzieci wychowana za jednym zamachem :-)

My niestety zdecydowaliśmy że narazie zrezygnujemy z powiększania rodziny. Jestem po pierwszej dawce Depo Provery. W czerwcu planujemy wziąć ślub kościelny a po ślubie to zrezygnuję z brania antykoncepcji i będziemy czekać na II :-D

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 wrz 2007, 09:50

Aga26 Ja od 3 miesiąca na noc już podawałam butelkę Wojtusiowi, od 4 tylko na noc pierś podawałam a od miesiąca to odstawiłam go zupełnie i jest mi z tym bardzo dobrze.

Moja mama ciągle mi powtarza, że lepiej mieć dziecko rok po roku niż np. 2-3 bo dziecko nie jest wtedy zazdrosne...no a później to podobno lepiej mieć starsze np. 5-7 lat, co mu się da już wytłumaczyć!
W każdym bądź razie będę trzymała kciuki żeby były II :-)
:-D

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

06 wrz 2007, 10:33

Małgorzatka, ja karmię dalej cycusiem. Nie podaję Emilce mleka zastępczego. Owszem je już zupki i deserki, pije soczki ale oprócz tego ma stały dostęp do cyca :ico_oczko: Dzięki temu z okresem mam narazie spokój i nawet odpukać po zastrzyku nie dostałam póki co żadnych plamień ani nic z tych rzeczy :-)
A Twoja mama ma poniiekąd rację. Ciężko będzie wytłumaczyć 2-3 letniemu dziecku że będzie miało rodzeństwo. No ale trzeba będzie to jakoś zrobić :ico_oczko:
Ja będac teraz w ciąży miałam bym obawy ze względu na to że moje dziecię jest jeszcze na etapie lubienia noszenia na rękach. A że sobie waży swoje (ponad 9 kilo) więc bałabym się że mogłabym stracić kruszynkę właśnie przez noszenie Emi na rękach.

zania
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

06 wrz 2007, 11:12

czesc dziewczyny. dawno mnie nie bylo ale byłam w szpitalu juz od 27, a 30.08 urodziłam Wiktorka 56 cm, waga 3330. jestem szczesliwa!!!! jestesmy w domku od soboty. jak maleństwo da mi troche czasu to opisze jak było. caluje was wszystkie.

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 wrz 2007, 11:22

zania Witaj, witaj!

Ciesze się, że masz już kruszynkę przy sobie! Jak dasz rade, to pisz jak tam poród!!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Aga26 No to sporo waży ...mój Wojtaszek teraz będzie mieć 7,5 kg może ... no ale z niego mały brzdąc!

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

06 wrz 2007, 11:25

zania, ogromne gratulacje :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: tak coś czułam że skoro Cie nie ma na TT tzn że się rozdwoiłaś :-D
Ogromnie się cieszę że już masz Wiktorka przy sobie. Oczywiście czekamy na sprawozdanie z porodu no i obowiązkowo na zdjęcia Wiktorka :-D

[ Dodano: 2007-09-06, 11:33 ]
paulina, mam pytanko bo od wczoraj mi to nie daje spokoju :ico_wstydzioch: Czy Twój mąż pracuje w jakimś publicznym miejscu ?? Bo dałabym sobie rękę uciąć że go gdzieś widziałam tylko nie wiem gdzie :ico_noniewiem: mój mąż też go skądś kojarzy :-)

[ Dodano: 2007-09-06, 11:35 ]
Małgorzatka, moje dziecię ogólnie duże jest i absolutnie nie wygląda na swój wiek. Ostatnio znajoma jak ją zobaczyła to myślała że ona conajmniej roczek ma :-D

Awatar użytkownika
paulina1978
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

06 wrz 2007, 11:37

Aga26 moj maz jest informatykiem i pracuje w Techmexie (ale to chyba malo publiczne miejsce) he he :-D

no chyba ze chodzilas na jakis kurs komputerowy i on go prowadzil to stad go mozesz kojarzyc. bo tak to raczej nie bardzo (no chyba ze prowadzi jakies podwojne zycie he he) :-D

[ Dodano: 2007-09-06, 11:38 ]
zania serdeczne gratulacje :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
no to chyba teraz ja jestem na kolejce do rozdwajania :ico_olaboga: a tu juz tylko 2 tyg. zostaly :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

06 wrz 2007, 11:43

paulina, ja też jestem informatykiem ale wolę się do tego nie przyznawać bo taki ze mnie informatyk jak z koziej nonono trąbka :ico_wstydzioch: nie wiem może go gdzieś przypadkiem widzieliśmy :ico_noniewiem: nie mam pojęcia

[ Dodano: 2007-09-06, 11:45 ]
no a tak wogóle to Ty się rozdwajaj powolutku, bo na placu boju zostałaś Ty, maryyann no i Grażyna. Jak się już rozdwoicie to trzeba będzie zmienić nazwę wątku na Mamusie z Bielska-Białej :-D

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 wrz 2007, 12:01

trzeba będzie zmienić nazwę wątku na Mamusie z Bielska-Białej :-D
..i okolic ... :-D ...albo najlepiej i jedna przyczepka ze Skoczowa hihihihih

Wiesz mój mały to jak się urodził- o czasie dodam- to nie miał nawet 50 cm (49 cm dokładnie miał) i ważył 2610 g ...tak więc nie ma co ..Pudzian z niego nie wyrośnie!

paulina1978 Czekamy na rozdwojenie ... :-D ale jeszcze z tydzień dwa niech córeczka posiedzi w brzuszku!

Awatar użytkownika
maryyann
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

06 wrz 2007, 12:40

Cześć dziewczyny!

Małgorzatka witaj wśród Bielszczanek :) ja też kiedyś mieszkałam w Skoczowie, więc miasto to jest mi w pewien sposób bliskie. A swojego syneczka rodziłaś w Cieszynie czy w Bielsku?

Zania serdecznie gratuluję :)

Paulina też mi się tak po zdjęciu wydawało, że Twój mąż ma jakąś znaną twarz. :)

A ja chociaż jeszcze nie urodziłam pierwszego dziecka, to tak jakoś nie jestem pewna czy bym chciała mieć drugie. Ciąża zaczyna mnie już troszkę dobijać. Na razie niespecjalnie mi się chce przechodzić przez to drugi raz. Może nastawienie się zmieni po porodzie. :)
W sumie mała różnica wieku między dzieciaczkami jest najlepsza, ale większa różnica też czasem jest ok. Np. ja mam siostrę 9 lat młodszą, jak się urodziła to już rozumiałam, że będę miała rodzeństwo, mogłam nawet pomóc troszkę mamie w zajmowaniu się nią.

A co różnicy, dziecko rok po roku, to niektórzy twierdzą, że to troszkę zbyt szybko, że organizm się jeszcze nie zdążył zregenerować po jednej ciąży, a tu już kolejna.
Tak mi się teraz przypomniał przykład mojej ciotki :) Jednego kuzyna urodziła na początku roku jakoś w styczniu, a drugiego w tym samym roku w grudniu. Chodzili do jednej klasy, bo byli z tego samego roku, choć nie byli bliźniakami.

Paskudna pogoda dzisiaj. Życzę Wam miłego dnia mimo tego deszczu i brzydkiej pogody.

[ Dodano: 2007-09-06, 12:51 ]
Tak sobie teraz dokładniej przeczytałam Wasze ostatnie posty.

Małgorzatka co do bycia w ciąży? Tak sobie myślę, że możesz być :) Bo ja miałam podobnie, też dokładnie 13 dnia cyklu, a cykle mam zwykle 30-32 dniowe. No i w ciąży jestem :)
A co do testów, pierwszy test mi nic nie wykazał, bo zrobiłam go chyba zbyt wcześnie, dopiero drugi zrobiony w odstępie tygodnia od pierwszego pokazał dwie krechy.

Wróć do „Pozostałe”