Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 wrz 2007, 09:56

dzielna dziewczyna :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 wrz 2007, 10:01

Jednak co szpital to zwyczaj...Mi rozwarcie zatrzymało się na 3 cm i od razu dostałam oksytocynę...Inaczej też rodziłabym dzień i noc...W ogóle to pierwszy raz słyszę o podłączaniu cewnika do macicy jako sposobie na rozpoczęcie porodu...Ufff...Grunt, że mała jest zdrowa :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 wrz 2007, 10:59

HEJ!
No Kamizela całuski w piętkę dla nowego człowieczka! :ico_haha_01:
My po nocy nawet,nawet...choć nad ranem to moja młoda dama je co godzinę...Kompletnie się nie najada moim zdaniem...A pasza?niespecjalnie! i co mam robić? kurczę, zamęczę ją...jestem znów w rozterce...Czy po raz kolejny w ciągu kilku dni zrobić jej zmianę mleka na normalny bebilon???kurczę...normalnie nie...nie wytrzymam tego !
Młoda zjadła o 6, 7, 9.30 i 10.30...i śpi na razie...jejku rety...o, już się budzi,pa!

Awatar użytkownika
mama_Dominika
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

07 wrz 2007, 11:52

Dla Hani żeby rosła duża, zdrowiutka i piękna

Obrazek

Kazmizela mam pytanko, Ty też z okolic Lublina jesteś czy tylko rodzinka brata i gratulacje dla nich :ico_prezent:

No i dzień dobry wszystkim, 1 dzien mnie nie było i wyleciałam z obiegu...wczoraj jakąś nerwówkę miałam..w sobie, wszystko mnie wkur...achhhh...ale dzisiaj lepiej.

Glizdunia my tez mieliśmy problem z kupkami ze śluzem i częstotliwościa ich robienia, ale dopiero ok roku nam to wyszło, mam nadzieję że u Was to tylko chwilowe i wszystko wróci do normy. Piękna z Was Rodzinka, a Maya jest prześliczna :ico_haha_02: :ico_haha_02:

Gosia zarabistę ma Hubercik katankę, wygląda już tak poważnie w tym dorosłym ubranku i faktycznie sprawia wrażenie jakby był dużo starszy...no i to chyba zupełnie synek taty biorąc pod uwagę podobieństwo :-D

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

07 wrz 2007, 12:08

:ico_tort: dla Haneczki...i duzo buziakow !!!!!!!a dla jej mamci :ico_kawa: na dobry poczatek dnia.....hehehe...jak nie kupa to zarelko...i chyba na tym polega macierzynstwo......3 maj sie Zborra!!!!

A my co???wizyta sie nie odbyla bo z rana mala kupe jedna walnela i to jeszcze pod przymusem lezaczka...wiec jak tu isc z biegunka jak mamy zatwardzenie?! :ico_olaboga: ach...no dobra...dzis probujemy bepanthen...pamietam ze mi pomogl na odparzenia w pachwinkach czyli zadzialamy...a jak powtorzy sie dzis historia kup to w poniedzialek idziemy a jak wszystko wroci do normy to sobie darujemy...trzeba trzezwo myslec...pewnie skazy nie mamy...popadam w paranoje!!!!tylko jak tu nie popasc jak tyle tego wszystkiego wkolo....i te objawy ktore wlasciwie do wwszystkiego mozna dopasowac :ico_zly:
Mala lezy obok mnie i robi 2 kupe...zobaczymy.....

Dziekuje Wam wszystkim za rady...sa bezcenne!!!!!

Mamo Dominika a chyba piszesz o kupkach u Dominika,tak?a tez byl na cycu wtedy?a diete jakąś mialas?

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

07 wrz 2007, 12:25

kurde dziewczyny z tymi skazami białkowymi to lekarze chyba mają jakiegoś hopla. Gdzie się nie obejrzę to ktoś diagnozuje skazę. Wariactwo. Ja jako dziecko miałam skazę i wyrosłam z tego. Ciekawie nie było. Obojętnie co mama zjadła to zaraz miałam wysypkę. Potem jak już sama jadłam, to było to samo, mięso, kiełbasa, mleko, jajka uczulały mnie najbardziej. Mama się nie szczypała za bardzo. Miałam zapisane od wieku niemowlęcego wapno odczulające. Jak tylko coś zaczęło się dziać, albo mama zjadła za dużo produktów białkowych dostawałam łyżeczkę tego wapna i był spokój. Tak było mniej więcej do 10 może 12 roku życia. Potem przeszło. Skaza białkowa nie jest uczuleniem tylko na mleko i jego produkty, to uczulenie na białko pochodzenia zwierzęcego, więc także na mięso, wędliny i jajka. Skaza białkowa jest w Polsce często mylona z uczuleniem na mleko krowie, a z tego już się nie wyrasta.

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

07 wrz 2007, 12:54

a moja mala jest cala w brokacie...czerwono zlotym....A.przyniosl to cholerstwo z pracy...cos tam robili i sie ubrudzil..a wiadomo jak to nie chce zejsc...i teraz do malej sie prxzykleio :ico_szoking:

Awatar użytkownika
mama_Dominika
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

07 wrz 2007, 13:11

Glizdunia ja karmiłam do 8 miesiąca więc już wtedy jadł inne rzeczy, mleka nie chciał, sam go odstawił bo jak tylko wkładałam mu smoka z butelki to miał odruch wymiotny więc go nie zmuszałam, widocznie coś mu dolegało po tym mleko. W tym właśnie czasie zaczęły się problemy z kupkami, często je robił i ze śluzem, trafiliśmy do szpitala na oddział dzienny, tylko dochodziliśmy na badania, Dominik dostał diete, tylko ryż z kurczakiem i oliwą - wszystko zmiksowane, fuuujjjjjj i okazało się że jest uczulony na białko mleka krowiego, białko kurze...i mnóstwo innych rzeczych, czekolady i innych rzeczy z kakaem nie jadł do 4 r.ż., najgorsze są reakcje krzyżowe, ale to raczej u starszych dzieci, gdy dochodzi alergia wziewna.

Jak napisała zbora nie należy wpadać w panikę za każdym razem gdy coś odbiega od normy, bo to nie oznacza od razu coś poważnego, wg mojej alergolog nasze jedzenie i to co dostaje maluszek z naszym pokarmem to tylko 20% wszystkiego co go otacza, trzeba tylko obserwować po czym maluch reaguje źle, myślę że nasza intuicja jest tu niezawodna.

No dobra, znowu se popisałam :-D :-D

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 wrz 2007, 13:17

mamo_Dominika ja mieszkam w Złotoryi woj.dolnośląskie czyli jakieś 600 km od Lublina :ico_placzek:

Awatar użytkownika
mama_Dominika
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

07 wrz 2007, 13:26

Ewcik wklejam fotki mojego pierwszoklasisty:

Obrazek

Obrazek

A tu Ikunia na macie z główka w górze, choć to leniuszek i nie chce długo ćwiczyć w ten sposób:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”