madziarka81
Trzy tysiące lat minęło...

10 wrz 2007, 18:03

mary, ja mam grupe Rh- mój mąż Rh+ tak więc istniało ryzyko konfliktu. Lekarz przy pierwszej ciąży powiedział mi dokładnie to samo co tobie. Jak Patryk się urodził i okazało się ze odziedziczył krew po tacie podali mi zastrzyk z immuglobiny ( nie wiem czy dobrze napisałam :ico_wstydzioch: ) Ale z tego co mi powiedzieli w szpitalu maja 72h na podanie tego zastrzyku który ma eliminowac ryzyko powstania konfliktu przy drugiej ciąży.
Tak więc nie martw się, na pewno wszystko będzie w porządku.

Dziewczyny ten sprzęt do słuchania serduszka jest okropnie drogi :ico_szoking: Raczej nie byłoby mnie na cos takiego stac.

Awatar użytkownika
marcia_pod
Zrobiłem Magistra z forum!

10 wrz 2007, 19:10

Dziewczyny ten sprzęt do słuchania serduszka jest okropnie drogi :ico_szoking: Raczej nie byłoby mnie na cos takiego stac.
ja mysle ze my znalazlysmy tylko te profesjonalne (z tego co wyczytalam to to są wszystkie ultradzwiekowe), oni takich uzywaja w malych prywatnych gabinetach gin.

ten co ja mam to w sumie nic nadzwyczajnego( działa podobnie jak zwykłe słuchawki (stetoskop) lekarskie tyle ze ma wbudowany wzmacniacz i jest na baterie dlatego lepiej slychac!

na tych co znalazlysmy serduszko słychac bardzo wyraznie,, na tym co mam w sumie wkoło musi byc cisza i wtedy slysze dobrze, a czasami jak dziecko jest inaczej ułożone to jeszcze szumi. mysle ze na naszym rynku sie niedługo pojawia takie zabawki dla ciężarówek.

[ Dodano: 2007-09-10, 19:14 ]

to przeciez napisała madziarka dlaczego w poście pisze inaczej? cos nie tak jest z tym tik-takiem :ico_puknij:

madziarka81

10 wrz 2007, 19:44

http://www.allegro.pl/search.php?string ... &country=1

znalazłam na allegro trochę tansze :ico_haha_01:
to przeciez napisała madziarka dlaczego w poście pisze inaczej? cos nie tak jest z tym tik-takiem

tez zauwazyłam to wczesniej, ciekawe dlaczego czasami tak jest :ico_noniewiem:

madziarka81

10 wrz 2007, 22:00

Dzięki Madzia,
trochę sie uspokoiłam...

proszę bardzo, ciesze sie ze mogłam pomóc :-)

Mnie tez juz na szczęście przeszedł ten ból brzucha więc uspokoiłam się również.

Jeszcze siedze razem z Patryczkiem. Spalismy 3h w dzien tak więc swoje odsiedzimy :ico_noniewiem:

Ale za niedługo zamierzam go położyc.

Miłego wieczoru i kolorowych snów :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
mz74
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

11 wrz 2007, 08:22

Witam Wszystkie :ico_ciezarowka:

Zaczynamy nowy dzien ......... a ja nowy tydzien :ico_haha_01: ! Tak mysle, ze Marcia ma racje, te urzadzenia sa profesjonalne i dlatego tyle kosztuja..... niestety :ico_zly:

Powiedzcie czy Wam tez dretwieja palce u rak czasami?? Mnie w nocy czesto, budze sie rano i mam cale rece zdretwiale i ruszac palcami nie moge.... dopiero po jakims czasie to mija.

Pozdrowionka

goska

Awatar użytkownika
monia26
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

11 wrz 2007, 08:25

Buziole z samego rana :-)

Ja tylko wpadłam sie przywitac,bo jade po wyniki krwi i moczu,mam nadzieję,ze są dobre :-)
Dzisiaj niestety juz nie zajrzę na tt, bo mnie nie bedzie w domku,także życzę wam miłego dnia :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:
Do juterka :ico_papa: :ico_papa:

[ Dodano: 2007-09-11, 08:30 ]
Witaj Gosiu :-)
Powiedzcie czy Wam tez dretwieja palce u rak czasami?? Mnie w nocy czesto, budze sie rano i mam cale rece zdretwiale i ruszac palcami nie moge.... dopiero po jakims czasie to mija.
Gosiu ja nic takiego nie mam,ale gdzieś wyczytałam,ze coś takiego może wystąpic miedzy 6,a 7 miesiącem ciąży i z tego co wiem to nawet może trwać do 9,ale podobno to jet normalne :-)Jeeesu ale my sie musimy namęczyć w tej ciąży :ico_olaboga: :ico_oczko:
Pozdrawiam

madziarka81

11 wrz 2007, 13:00

Witam!

Ja dopiero teraz bo nie miałam wczesniej w ogóle czasu. Niedawno wrócilismy z miasta a i wstalismy dzisiaj o dziewiątej i czas b szybko poleciał.

Gosia ja tez tak nie mam z tym drętwieniem, mnie czasami łapią w nocy skurcze łydek ale słyszałam ze ztym drętwieniem tak moze byc. A bierzesz magnez?

Ja znowu zapomn9iałam kupic a byłam dzis blisko apteki :ico_wstydzioch:

A mnie z kolei ostatnio dopada cały czas zmęczenie, mogłabym spac całymi dniami, niestety nie da rady bo najczesciej jestem sama z Patrykiem. :-/

Awatar użytkownika
mz74
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

11 wrz 2007, 13:09

Hej Madzia,

Na razie nie biore magnezu, mysle ze nie ma takiej potrzeby. Przypuszczam, ze to dretwienie to ma tez zwiazek z moim dosyc niskim cisnieniem :-) Chociaz w ciazy i tak mi sie troche podnioslo, ale bez kawy ani rusz.....

Ja tez czuje sie ostatnio jakas zmeczona, i najchetniej bym caly dzien przelezala a tu niestety trzeba pracowac

Awatar użytkownika
marcia_pod

11 wrz 2007, 13:14

ja mam to samo! i byłam dzis u gina i powiedział że to tylko uciska gdzies na nerw macica i że to normalne - trzeba przetrzymać!

byłam na tej wizycie i oczywiście mnie nastraszył w związku z tymi moimi skurczami. powiedzial ze chce mnie wysłac na obserwacje do szpitala, ja zrobiłam głupia minę i błagającym wzrokiem dałam mu do zrozumienia że nie bardzo mnie to cieszy! powiedziakl ze jestem pielegniarka wiec ok, nie wysle mnie narazie - mam zazywac magnez i no -spe i lezec w łóżku - :ico_olaboga: czyli uziemienie, ale lepsze to niz szpital, jak nie minie to mam przyjsc znów, a jak bedzie ok to dopiero za miesiac! i mam nadzieje ze dopiero za miesiac pojde! no to tyle
A mnie z kolei ostatnio dopada cały czas zmęczenie, mogłabym spac całymi dniami, niestety nie da rady bo najczesciej jestem sama z Patrykiem.
no to ja pospie teraz za nas dwie :-D . bratanka bedzie zabierac druga babcia do siebie - biora mi go z pod opieki zebym nie dzwigala go, wiec bede leniuchowac i odpoczywac i spac do woli. dla bezpieczenstwa malucha oczywiscie.

pozdrowionka pa pa

madziarka81

11 wrz 2007, 13:17

marcia_pod, w takim razie lez, odpoczywaj i dbaj o siebie. Osobiscie wolałabym sama poleniuchowac ale jezeli inaczej sie nie da to odpoczywaj za nas dwie :-)

Uważaj na siebie :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”