Olciiaa, a skóra Twojej córeczki jest tylko sucha czy może jest delikatnie zaczerwieniona ??
Sucha skóra jest często objawem skazy białkowej (u nas też się zaczęło od suchej skóry).
Może spróbuj smarować ją codziennie. Dobrze by było jeżeli do kąpieli kupiłabyś nawilżający płyn z właściwościami myjącymi np Oilatum lub Balneum. Po kąpieli dobrze malutką nasmaruj. Ja jednak osobiście nie polecam oliwki. Używam kremu nawilżającego firmy Bubchen ale kremy z Ziajki czy Nivei też są bardzo dobre (tylko muszą być nawilżające).
Jeżeli suchość skóry dalej będzie się utrzymywała (pojawią się też zaczerwienienia) to będziesz musiała iść do lekarza i skonsultować ale wydaje mi się że jeżeli sucha skóra będzie się dalej utrzymywać że to może być skaza białkowa
asiula co do kupek to moja Emi na cycu była tylko i wyłącznie. Ale jeżeli nie może zrobić kupki to spróbuj jej w tym pomóc. Kładź ją często na brzuszku, masuj brzuszek zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara, przyciągaj jej nóżki do klatki piersiowej, rób rowerek. Powinno pomóc. Życzę powodzenia
Małgosia jak test ?? Napisz bo umieram z ciekawości...
[ Dodano: 2007-09-16, 20:32 ]
Paulina a Ty jeszcze w dwupaku ??