Awatar użytkownika
Blanka26
Trzy tysiące lat minęło...

25 wrz 2007, 11:28

hej dziewczyny :-) mała śpi, więc ja prędko do kompa :-D :-D :-D
caro!!!!!!!!!!!!!!!!Ty się nie przejmuj niczym!!!To bardzo dobrze, że Oskarek jest taki żywiołowy. Przecież dziecko w tym wieku zainteresowane jest niemalże wszystkim. Moją Olę nie mogłam dziś ubrać rano tak mi fikała na łóżku. I ja się tym cieszę, że ma tyle nergii, że jest tak pogodnym dzieckiem.
A na pytanie (tak głupie pytanie), czy on zawsze tak???Odpowiedziałabym: nie zawsze, tuż po urodzeniu tylko jadł i spał :-D co jej przeszkadza, że dziecko jest zaciekawione tym czy tym :ico_puknij:
IM puder w płynie?????????? :ico_szoking: pierwsze słyszę. Co to?????
Moja Ola wyrosła już ze wszystkich ciuszków, nie mam jej w co ubierać, muszę chyba dziś się wybrać na zakupy :-)

kamelek1
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

25 wrz 2007, 11:34

Katrin - jestem kochana Lenka daje czadu ale jakos jeszcze zyje :-) jest u mnie moja babcia wiec nie moge siedzieć na tt caly czas wieczorem poczytam co tam u was
mała jest bardzo absorbujaca jak czytam o Oskarku Caro to jak bym o swojej czytała chwili ni eposiedzi nie polezy spokojnie wszystko ciagnie do siebie , staje na nogi i sie smiejemy ze nie zacznie siedziec sama ajuz bedzie chodzic co za dziecko
w nocy nadal sie budzi ze 3 razy i juz sama niewiem czy to zeby czy to cos innego czy to moze głod :ico_olaboga: ze nie starcza cycus juz sama niewiem i wkolo jedno i to samo
Wszystkiego naj naj dla OSKARKA
GRATULACJE DLA RYBKI MGR-A :ico_brawa_01:

KASIK STARSZNIE MI ŻAL MALENKIEJ VIKUSI :ico_placzek: ALE SIE NAMECZY I TY RAZEM Z NIA TRZYMAJCIE SIE

Awatar użytkownika
Mróweczka
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

25 wrz 2007, 14:12

caro ja juz pisalam ze Nasi Chlopcy tacy sami :-D do niedawna myslalam, ze Eryk jest grzeczny tzn niejest strasznie rozbrkany- no i do czasu- przy mlodszych dzieciach no to wiadomo niedziwilam sie ze sie tak strasznie wierci, gada, krzyczy,ze wszystko Go ciekawi ale dopiero jak przyszla do nas kolezanka w tym samym wieku co Eryk pomyslalam, ze moje dziecko chyba nadbobudliwe-ona lezala spokojniutko, a moj szogun normalnie jak nakrecony :ico_szoking: a jak krzyczy :ico_szoking: - wkleje pozniej fotki jak wkladam do lozeczka Eryczka i kolezanke-tak zeby niewyszla z lozeczka z poobijana buzka :-D
Wiec tak- dziewczynka to dziewczynka, a chlopak to chlopak wiadomo, ze ma wiecej sily itp i tak owinno byc (Eryk odrazu rozwalil zabawke swoejej kolezanki-bo tyle ma sily) :-D Ja sie najpierw tez przejelam ze chyba jakis nadpobudliwy, ale powiem szczerze bardzo sie ciesze ze moje dziecko ma tyle energii-w sumie niewiem po kim mialoby miec mniej :-D Kocham bardzo mojego Malego nerwusa!!!
A on chyba jakims kolazem zostanie tak nogami wywija!!! :-D

iw-rybka moje gratulejszon :ico_brawa_01: Gdybym ja byla taka madra :-D a ja tylko 2 lata studiow machnelam :-?

o szambie pisalam, a jeszcze moj Syn oszalal- zaczal sie budzic rano bardzo rano :ico_szoking: , a jak Wam wiadomo jemu sie to niezdarza- niedal nam spac tylko nas bil ,kopal jak juz Go do lozka wzielismy no i wstalismy i wtedy nasze kochane Dziecko zrobilo sobie drzemke ...3 godz :ico_szoking:

caro

25 wrz 2007, 14:42

Obrazek

[ Dodano: 2007-09-25, 14:44 ]
Obrazek

[ Dodano: 2007-09-25, 14:45 ]
Obrazek

[ Dodano: 2007-09-25, 14:46 ]
Obrazek

Awatar użytkownika
Mróweczka
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

25 wrz 2007, 14:48

no a teraz zdjecia 2 jak moj "biedny" Synek moze lezec z innymi dziecmi w lozeczku zeby im krzywdy niezrobic:
Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2007-09-25, 14:52 ]
caro Oskarek jaki chlopak duzyyyyyyyyy :ico_szoking: jak przystalo na 6 miesiecy fiu fiu :ico_brawa_01:
Ale ON mi sie podoba-miodzio :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-09-25, 14:53 ]
o wlasno zapomnialabym

powiedzcie mi Kochane czemu dziecku niemozna wlosow obcinac do 1 roku zycia, boja niewiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????????? :ico_noniewiem:

caro

25 wrz 2007, 14:54

dzieki dziewczyny, wiadomo ze dzieci sa rózne, maja rózne temperamenty, a ludzie nieraz cos palna, a człowiek potem mysli, najgorsze ze to jedna mama drugiej mamie moze zrobic przykrosc

a nasze kwietniowe dzieciczki to po prostu wszystkie sa kochane łobuziaki, bo wiecie co? przewaznie wszystkie zawsze pisalyscie, ze wasze szkraby tez sa takie zywe i ja myslałam ze po prostu wszystkie dzieciaczki sa takie, a jednak sa spokojne dzieci, bardzo mnie zdziwiło jak bardzo spokojne :ico_szoking:

[ Dodano: 2007-09-25, 15:02 ]
Mróweczka moja mama twierdzi ze sie nie obcina bo rozum sie przy okazji "obcina" :ico_noniewiem:

zdjecia dobre, faktycznie nasi synkowie to jak bliżniacy pod wzgledem rozwojowym

wszystkiego naj naj najlepszego dla Kamilka z okazji ukonczenia 6 miesiąca

kurcze musze leciec malemu butelke zrobic

pa pa

Awatar użytkownika
Kolka

25 wrz 2007, 16:58

Hey!

A ja wczoraj napisałam takiego długiego posta i jak miałam go wysłać to mi neta wyłączyli :ico_zly:
No i właśnie tam pytałam, czemu Rybka jeszcze piątką się nie pochwaliła. :-)

Katrin- kurczę, ale walnęłam :ico_sorki: Chodziło mi o to, że nie mam koleżanki w swoim wieku, albo chociaż zbliżonym do mojego, ale nie bardzo mi to przeszkadza, bo z Magdą też się fajnie dogaduję. A moja siostra ma np 40 i nie zawsze mogę z nią znaleźć wspólne tematy. Wybacz, ale ja nigdy nie ukrywałam, że jestem rozgarnięta jak kupa siana i często logicznie zdania nie potrafię złożyć :-) :ico_sorki: :ico_sorki:
Antosia koniecznie musisz przeszkolić- jak to tak- do wroga się uśmiechać :-D chociaż ja też często trzymam kciuki, żeby Julci coś się nie pomyliło, i żeby przypadkiem nie uśmiechnęła się do nich :-D Raz czy dwa się wyłamała, ale to był uśmiech półgębkiem na szczęście. Nie taki jaki dostajemy my :ico_brawa_01:
Caro- to nie z Twoim synkiem jest coś nie tak, tylko z tamtą babą :ico_puknij: Gdybym była bezczelna to spytałabym czy pani dziecko zawsze takie ciapowate i zmulone? To chyba normalne, ze dzieciaczki zaczynają się interesować nowym otoczeniem. dla nich wszystko jest nowe i trzeba wszystkiego spróbować, dotknąć lub nawet poślinić. Julka też jest taka- do wszystkiego co nowe wyciąga rączki- nie wypiję z nią kawy czy czegoś innego mając ja na rękach- zaraz wyrywa. dziś dosięgła gazety, którą czytałam i zanim się spostrzegłam wyrwała mi spory kawał strony :-D Nie da się przy niej nawet jeść obiadu, bo normalnie wylicza nam łyżki i drze się zanim nie damy jej czegokolwiek uszczknąć lub polizać :ico_wstydzioch: dziś np jadła z Rafałem z jednego talerza barszcz czerwony i ziemniaczki. Któregoś dnia dorwała litr mleka w folii i wzięła w jedną rękę, żeby polizać- było zimne więc rzuciła na sporą jak na nią odległość. Ale ja tam się cieszę, że mam żywiołowe, ciekawe świata dziecko. Przynajmniej tak to sobie tłumaczę :-)
Mróweczka- brawa dla Eryczka, żartowniś z niego :-D
A wczoraj kupiliśmy jej Bebilon- zaczynam podejrzewać, że to skaza białkowa- wcale nie musi się odezwać od razu po porodzie. Ostatnio była tylko i wyłącznie na mleku, bo chciałam wyeliminować wszystkie alergeny i zacząć wszystko od początku. I ponieważ wysypka nie schodzi, biegunka dalej jest- nie taka jak na początku, ale jednak jest- wszystko wskazuje mi na alergię na białko :ico_placzek: No, ale zobaczymy po kilku dniach.

Cdn wieczorkiem

[ Dodano: 2007-09-25 ]
Katrin- a jak się wraca do laktacji?? Ja chętnie bym nawet wróciła, tylko ciekawe co mojej szczęście na to :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Mróweczka
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

25 wrz 2007, 17:32

wszystkiegooooooooo NAJ NAJ dla Kamilka z okazji wejscia w doroslejsze niemowlece zycie!!! :ico_tort: :ico_buziaczki_big: :ico_prezent:

Awatar użytkownika
Kolka

25 wrz 2007, 19:10

No właśnie: następny kwietniówek ma już całe 6 miesięcy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KAMILKU!! :ico_prezent: :ico_prezent:

katrin
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

25 wrz 2007, 20:07

Dla Kochaego KAMILKA-nastepnego 6 mesiecznego Kwietnioweczka wszystkkiego najpiekniejszego, zeby Ci zawsze swiecilo sloneczko
:ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent:

[ Dodano: 2007-09-25, 20:14 ]
Kolka-tobyl tylko zarcik o tym wieku, wiadomo, ze najczesciej najlepiej dogadujemy sie z rownolatkami, ale to tez nie regula, bo sama mam kilka bardzo dobrych kolezanek 10 lat starszych i 10 mlodszych.Po prostu albo sie naaje na tej samej fali albo nie.Wiesz co poczytaj moze o innej przyczynie niz alergia, ktora powoduje biegunki.http://www.laktacja.pl/forum/viewtopic. ... 6f5d2#5452
caro-Oskarek pieknie prezentuje sie juz jako polroczniak.Moj maly tez wierci pieta, az dzis powiedzialam do meza, ze on chyba owsiki w tylku ma , bo to niemozliwe, zeby sie bez przerwy ruszac.
Mroweczka-ten Twoj maly wyglada na duzo starszego od tej dziewuszki w lozeczku.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”