Awatar użytkownika
Izunia
Wodzu
Wodzu

26 wrz 2007, 09:08

ewasiek, no to masz grzewznego bobasa :) daje mamie w nocy się wyspać :ico_oczko: oby tak dalej :)

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

26 wrz 2007, 09:37

i ja się witam :ico_brawa_01:

MAMOZUZI dzięki za radę, popsikam Tantum Verde :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

my też wstaliśmy o 7.00,Dariuszek budzi się 2 razy w nocy także też wyspana jestem :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: , no i po tej herbatce super, spodnie i mu się pruja :ico_oczko: , teraz leży na kolankach, kurcze chyba tiktakowe dzieciaczki nam tu rosną

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

26 wrz 2007, 10:31

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

26 wrz 2007, 10:45

fajny lezaczek eve :-D

[ Dodano: 2007-09-26, 14:32 ]
No i cisza na tt, chyba sie rozdwajacie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

26 wrz 2007, 15:01

Ewasiek dzieki za informacje dotyczace mleczka! My walczylismy w nocy, probowal przez godzine cos wyssac, a potem jak juz bardzo zaczal plakac to dalam mu butelke. Bylismy dzis na badaniu krwi i wszystko jest ok. Bylam przez godzine u poloznej laktacyjnej, probowala pokazac jak mam przystawiac malego zeby nie bolalo... nonono blada, bolalo jak cholera! Ryczalam tak ze lzy zalewaly malego. Potem probowala mnie podlaczyc do laktatora i az wylam, no to wymyslila ze mam masowac cyce i odciagac pokarm do kieliszka... Normalnie bylo to gorsze od skurczy :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: Uratowala mnie Anna, Norwezka z ktora pojechalam do szpitala, powiedziala tej poloznej zeby przestala mnie meczyc, bo ona widzi ze bardzo cierpie i zabrala mnie z tamtad, ludzie patrzyli na mnie jak na wariatke bo jeszcze dlugo potem ryczalam jak glupia. Cyce bola i chyba mam goraczke, odciagne jakos reszte pokarmu ale malego juz nie przystawiam... Wykonczylabym sie psychicznie. Najwazniejsze zeby Malutki byl szczesliwy, on czuje ze ja sie stresuje jak go przystawiam do piersi, no i nie chce ssac jak ja wyje...

Wiec teraz mi powiedzcie, oprocz mleczka mam mu dawac cos jeszcze?? Jakie herbatki?? W domku mam taka uspokajajaca z Hippa od pierwszego tygodnia, ale oprocz tego nic...

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 wrz 2007, 15:14

Dominisia bidulko :ico_pocieszyciel: Bardzo dobrze ze dasz malemu butelke. Ja wiem, znam te wszystkie historie na temat karmienia piersia, bylam nimi karmiona w poprzedniej ciazy i karmilam ale nigdy nie czulam sie z tym "na miejscu", nie czerpalam z tego korzysci, sczegolnie emocjonalnych... Wiem ze dzidzius najwazniejszy, ale nie zgodze sie z tym aby karmic za wszelka cene. Skoro dzidzius ma byc szczesliwy to i mama musi byc szczesliwa, wiec nie rob sobie wymowek tylko ciesz sie tulac maluszka w ramionach karmiac go butelka :-) Z tego co czytalam to dzieci na butelce potzrbuja przepajania miedzy kolejnymi karmieniami, ale nie kazde dziecko chce pic. Ja jesli bede karmic butla to bede przepajac sama przegotowana woda, chce dziecko trzymac z dala od slodkich herbatek (a niestety te wszystkie herbatki z hippa sa slodzone, co prawda glukoza ale ja i tak jestem anty-slodyczowa). Zuzia nie znala smaku slodkiego az do 2 roku zycia i ma sliczne, mocne zabki. No i Dunka u ktorej bylam niania tez byla wrog nr 1 slodzenia czegokolwiek i chyba tym przesiaklam... A herbatke rumiankowa bede miala w pogotowiu na bol brzuszka (ale taka wiesz, naturalna, nie slodka, ktora sie zaparza a nie w granulkach) no i kupie tez te wode koperkowa jak ewasiek. Samo karmienie butelka to chyba tez na zadanie, ale to juz Ewasiek Ci powie lepiej, ja niedlugo tez ja pewnie zaleje lawina pytan, bo jak pisalam Zuzia nie pila z butelki az do 9 miesiaca zycia wiec w sumie to wiedze mam ale teoretyczna.... :-D

U mnie byla kolezanka na kawce, scinalam jej wlosy :ico_szoking: A ile sie uhahalam przy tym to szok. JAkos na razie opuscily mnie czarne wizje i patrze w przyszlosc z usmiechem i optymizmem i juz sie nie moge doczekac naszej Niuni :-)

[ Dodano: 2007-09-26, 17:40 ]
Jejkuuuu, Ula, Paulinka, Lalka, where are you?????

Wezcie mnie nie zalamujcie tylko pisac co u Was!!!!

Awatar użytkownika
eve81

26 wrz 2007, 17:56

dziewczyny zastanawiam sie odnośnie podawania tych witamin małemu. Bo na Multitabs pisze że zawiera wit ACD a Devicaps to wit D więc może powinnam dawać małemu jedną kroplę witD jeśli Multitabs też ją zawiera? lekarka kazała 2 krople, ale mam ograniczone zaufanie do niej :ico_noniewiem: jak zapytałam ją o te chrostki ropne na buźce to powiedziała że to potówki :ico_szoking:

ulamisiula

26 wrz 2007, 18:48

Ja jeszcze sie turlam.Ale dzis dzień mam do du.....Znowu wracają mocne bóle głowy i już dziś się prawie z łóżka nie ruszyłam bo mnie wszystko boli.Brzuch wisi jak wielki worek i chodzic nie daje rady.A jeszcze wczoraj na te IV piętro wlazłam bez pomocy.Coś czuje że maluszek zaczyna sie szykowqć w drogę.Jutro jeszcze wieczorem KTg i w piątek wizyta u doktorka.Zobaczymy co powie.Moja siostra przenosiła ciąże 2 tygodnie i było ok.Pewnie i mnie tez to czeka. :ico_haha_01:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

26 wrz 2007, 18:54

Dominisia zeby stracic pokarm jedz cytryne, lub herbate z cytryna pij, ja tak zrobilam i nie mialam problemu z piersiami, pokarm mi zanikł. To rada mojej mamy, która sie nabawila zapalenia piersi jak urodzila mojego mlodszego brata, mowila jeszcze zeby oklady ze spirytusu robic na piersi.
Teraz maly jest na nanie1, wodzie koperkowej i przepajam go herbatkami z hippa: rumiankowa i uspokajajaca. Jest dobrze, mały nie ma zaparc i ładnie przybiera.
pozdrawiamy

[ Dodano: 2007-09-26, 18:56 ]
eve ja daje tylko devicap 1 kropelke dziennie, tak mi kazała pani doktor, a i moja bratanica tez tak brała.

Awatar użytkownika
eve81

26 wrz 2007, 19:11

ewasiek, a dodatkowo jakie masz witaminki>??

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”